NM CUP 1970:

Bergsøy videre til 2.runde i NM

Måløy - Bergsøy 4-5 (3-3)


Jostein Myklebust 3, Kjartan Fagerlund, Oskar Wåge


Robert Iversen, Rollon

350 tillskuere


Vedlegg til kampen


Måløy kamp


Måløy kamp


Måløy kamp


Måløy kamp


Måløy kamp


Måløy kamp

Kampreferat

Fint vær og strålende solskinn da mellom 300 og 400 tilskuere var møtt opp for å se Måløy og Bergsøy kjempe om retten til å spele NM 2.runde. Kampen gikk på den ypperlige gressbanen i Måløy, Refvik Stadion, et anlegg som byen kan være stolt av.

Måløy var før kampen regnet som et lett bytte, men det skulle bli jamnere enn som så. Bergsøy reiste til kamp med et reservepreget mannskap der hverken Knut Teige eller Asbjørn Myklebust var med. Desse to var erstattet denne gang med Fred Frantzen og Jostein Myklebust på hver sin ving. Kjartan Fagerlund og jack Pettersen stilte som spisser, Sveinung Frøystad og Oskar Wåge på midtbanen og Andreas Kvalsund var tilbake på backplass.
(Bildet; Bergsøys lagoppstilling)

Bergsøy gikk også raskt opp i ledelsen. Etter bare 4 minutter var stillingen 0-1 etter et frispark fra 16 meteren. Oskar Waage la fint inn foran mål der Kjartan Fagerlund satte hode til og nettet. i en lang periode hadde Bergsøy et overtak og spilte godt løperspill. Særlig hyggelig var det å se bevegeligheten i løperrekka og evnen til å springe i posisjon og utnytte lukespillet. Måløy sin keeper Midtgård var god, og hadde litt av æren for at det ikke ble flere Bergsøyscoringer i denne perioden.

Etter halvtimen sto det likevel 1-1. Et hjemmelag som ble forhåndsdømt til å tape hadde no fått opp innsatsen. Men like etter fikk Jostein Myklebust sjansen etter et innlegg fra Fagerlund. Myklebust løp ballen imål, og det er også forøvrig første gang vi har sett en angriper holde selve målet etter nettmaskene for å holde det på plass.

Det tredje målet kom etter innlegg fra dølinja der Fagerlund var påpasselig fremme og la til en offansiv Oskar Waage. Dette var Oskar sin kamp nummer 101 for Bergsøy, og han markerte dagen med å sette innn 3-1 målet. Måløylaget fortsatte likevel å kjempe og etter blant annet en fin headding og noe tafatt Bergsøyforsvar så var stillingen 3-3 til pause.

Etter å satt inn to mål og utlignet før pause - så var Måløy heltent i starten av den andre omgangen og hadde tru på at Bergsøy kunne slåes. Men det var Bergsøy som scåret først. Det var igjen Jostein Myklebust. Fred Frantzen forserte seg frem på vingen og skøt et hardt skudd som keeper halvklarerte, og Jostein Myklebust fanget opp returen og scårte. Men spenninga var ikkje over, for det gikk ikke mange minuttene før stillingen var 4-4.

Det så faktisk ut som kampen var på vei mot ekstraomganger, men det var før Erling Røren gikk til dølinja og lobbet foran mål. Der var Jostein Myklebust og laget sitt tredje mål for dagen - kampens siste og avgjerane mål. Alle Bergsøy sine 5 mål var kom etter arbeid fra ving eller dølinje.

Vi må fremheve løperrekken og særlig Fagerlund og Pettersen som begge hadde en sto kamp. Forsvaret har vi derimot sett bedre, og vi noterte oss glipp vi ikke har sett før. Kanskje kan det være fordi midtbanen spilte veldig offansivt.


1025 Kampreferat
Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

(Tom)
Lite info i kampreferat

:: HISTORIKK.com ::