Kampreferat 1970:

Bergsøy sin første kamp i 3.divisjon

Bergsøy - Molde 1-1 (1-1)


Sveinung Frøystad


Bjarne Hoff, Langevåg


Vedlegg til kampen


God kamp av Bjørn Prytz


Corner til Molde


Kamp mot Molde


Asbjørn fri, men dommeren blåser av kampen


Publikum


Laget


Laget


Siste minuttene var lange


Kamp mot Molde


Kamp mot Molde


Kamp mot Molde


Moldes keeper


Sveinung gratuleres


Sveinung gratuleres fortsatt


Moldekeeper redder

Kampreferat

Hele 1100 mennesker hadde funnet veien til den fine grusbana i Fosnavåg (søndag 3.mai) da hjemmelaget skulle spele sin aller første 3.div kamp. Kampen ble spillt i fint vær, og det ble vist meget godt spill. Molde opnet med å score allerede etter 4 minutt. Svein Kanestraum lobbet over Bergsøykeeper Bjørn Prytz. Bergsøy fikk sin første sjanse etter 10 minutt, men Moldekeeperen fikk taket på ballen. Bergsøy viste i 1.omgang at de kan matche lag som Molde i spill og sjanser. De presset i store deler, og etter 14 minutt kom utligningen. Sveinung Frøystad forserte fram på høgrekanten, lurte av en back, og satte ballen bak Moldes keeper til 1-1.

Det var en scåring som fikk humøret opp. Fra ytre høyre posisjon mottok Sveinung Frøystad ballen fra midtbanen og driblet av to mann mens han stormet fram mot dølinja. I stedet for å legge inn i sentrum skar han rett inn mot målet, driblet av nok en forsvarer og lyktes å smette ballen mellom beina på MFK keeper Helge Solemdal som ellers gjorde en solid jobb.

(Bildet; Bergshorn spilte før kampen)

Etter dette var det endel sjanser til begge lag, men uten resultat. I 2.omgang startet Molde knallhardt og presset Bergsøy på defansiven. Bergsøy klarte aldri å vise det spelet de hadde i 1.omgangen. Gang på gang kom Moldes spillere mot Bergsøyforsvaret, men de ble stoppet på 16-meteren. Banens beste var Kjartan Fagerlund som atter engang viste at han gjør meget stor nytte for seg. Knut Teige var plaget med halsesyke.

Hos Bergsøy spilte hele forsvaret en solid kamp. Backene var pålitelige uten at noen direkta stakk seg ut, og i mål var Prytz patent. Lagets bestemann var likevel Kjartan Fagerlund på midtbanen, som sammen med Moldes Erik Brakstad, også midtbanespiller, var banens beste. Klar ener i BIL-angrepet var ellers målscåreren Frøystad. Hos Molde var også Brakstads eldre bror Torkild solid som midtstopper, en jobb han hadde sammen med Otto Trøttingsdal. Moldes angrep var den svakeste lagdel.

God dommer ar Bjarne Hoff fra Langevåg. Og grusbanen var over forventning.

(Bildet; Bergsøys første mål i 3.divisjon nokon gong. Sveinung Frøystad scorer på Moldes keeper, mens midtback Brakstad ser bekymret etter ballen)Laget; Bjørn Prytz (keeper), Jostein Myklebust, Knut Igesund, Odd Berge, Ronald Moen, Oskar Waage, Kjartan Fagerlund, Knut Teige, Sveinung Frøystad, Jack Pettersen og Asbjørn Myklebust.
Reserver; Johannes Nørvåg, Sigmund Paulsen, Gunnar Kjelstadli, Kjell Nørvåg, Jan Karlsen Myrhol. Jostein Myklebust var skadet. Andreas Kvalsund kom inn på backplass i 2.omgang

Før kampen omtale

Huldalen godkjent til spel


Bana godkjent


Bilder fra treningBergsøy møter Molde komande søndag


Kamp mot Molde


Kamp mot Molde


Kamp mot Molde


Kamp mot MoldeKomande søndag blir det alt å døme serieopning av fotballsesongen i Fosnavåg. Det har vore bra oppmøte på dugnaden for å få bana heilt i orden, og bana ser ut til å bli klar. Nederlaget mot Vigra på Vigra var sikkert greit å få med seg. Årsak til nederlaget i treningskampen var nok ikkje berre at Asbjørn Myklebust og Knut teige var fråværande, for også lengre bak i rekkene klikka det litt. Berre Knut Igesund og Ronald Moen spelte opp imot det som er forventa saman med Sveinung Frøystad. Det må kanskje litt ommøblering til, og iallfall mer innsats. Tapet mot 5.divisjonsklubben Vigra var en vekkar.

Bergsøy har iår et bra spillermatriell, berre en finn den rette måten å nytte det på. Men Molde er uansett en stor favoritt. Vi vil i denne anledning kome med en del gode tips til publikum. Politibetjent Johansen bed oss oppmode om å parkere så langt det er råd på Rådhusplassen. Det vil trulig bli forbode å parkere oppover Huldalsvegen og totalforbod å parkere på sidevegen forbi Brudevoll og Johansen.

Bergsøys lag er ikkje heilt klart, men vi tippar Sveinung Frøystad, Knut Teige, Asbjørn Myklebust og Jack Pettersen vil danne ei god løparrekke. Kjartan Fagerlund er litt av en nøkkelspelar, og det er delte meiningar om han vil gjere best fra seg som midtbanespelar eller som tilbaketrukken løpar. Andre alternativ på midtbanen er sjølvsagt Oskar Waage og Ronald Moen, men sistnemnde har vist gode takter som midtstoppar kollega til Knut Igesund. Andreas Kvalsund er ganske sikker på en av backane, på den andre backen er det Odd Berge eller Gullik Kjellstadli som er alternativ. Jostein Myklebust er for tida sykmeldt. Sigmund Paulsen er still going strong, mens juniorane Kjell Nørvåg, Gisle Vike og Fred Frantzen er aktuelle kandidatar. I mål har Bergsøy tre gode kandidatar. Egil Leikanger, Harald Arnesen og Bjørn Prytz, og Prytz vil sikkert stå søndag.
1415 KampreferatKampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

(Tom)
Lite info i kampreferat