Nils Roger Paulsen, Fred Frantzen

Reidar Vonheim, Stårheim

BIL's Beste; Lenart Markestig (debut)

Avisutklipp

Då Bergsøy tok leiinga fem minutt før full tid rekna dei fleste med at heimelaget hadde avgjort kampen. Slurvette forsvarsspel mot slutten førte derimot at Vartdals gode spiss Elling Woldsund fekk ballen servert på sølvfat, og kunne utlikne til 2-2 to minutt på overtid.

Bergsøy hadde et klart overtak i banespelet i laurdagens kamp, men Vartdal spelte disiplinert og tetta godt igjen i forsvar. Dette gav BIL lite med rm, og det var sjeldan det opsto farligheite framfor Vartdal sin gode keeper Sigurd Barstad. Som regel kom sjansane etter corner og påfølgande kanonade i et overbefolka forsvar. Vartdal satsa på kontringar, og det var også slik laget tok ledelsen midtveis i omgangen. Eling Wolsund pluka opp et horribelt tilbakespel i BIL-forsvaret, og fek stjernetreff frå 18 meters hald. Bergsøy sin svenske debutant i målet, Lennart Markestig, var sjanselaus. Den samme Lennart gjorde forøvrig et godt inntrykk, og redda glimrande ved et par høve. Han skal imidlertid forlate Herøy om et par ukers tid, og da er det å åpe på at Kurt Ove Longva er tilbake etter skade.

Også i motvinden i 2.omgang dominerte Bergsøy spelet. Vartdal var fortsatt farlige på kontringer. Kurt Magne Berge spelte så igjennom Nils Roger Paulsen som lobba over Bardal i Vartdal-målet til 1-1 et kvarter før full tid. Så fekk Bergsøy corner fem minutt før slutt, Henning Solem sende av gårde et laust skudd, Fred Frantzen endra retning på skotet og utmanøvrerte keeper til 2-1. Men en ny gavepakke til Vartdal gjorde at laga måtte dele poenga.

Alt i alt en tam kamp av heimelaget, sjølv om dei hadde et spelesmessig overtak. Spelet blei desverre for omstendelig, og dette førte til at laget no er 7 poeng bak leiarlaget Skarbøvik.