Lars Ove Sletta

1; Lars Conradi Andersen

Avis

Avis

Sesongpremiære. En veldig viktig kamp for sjølvtilliten og for å få en god start på sesongen. Men alt gikk ikkje som heimelaget hadde håpt på. I startminutta kom Bergsøy seg fram på bana og hadde et lite trykk før laget i omtrent en time ikkje produserte en sjanse. Sykkylven var aggresive og presset Bergsøy bakover, og det hjalp ikkje serlig at Roy Igesund som startet som spiss måtte ut med strekk. Martin Molnberg som har spelt mest i forsvar blei dermed satt på oppgaven som enslig spiss etter å ha starta som høgreving. Mons Arne Kvalsvik kom inn på høgrekanten.

1.omgang

(Bildet;Kristian Waage, Kim Vågeskar og Mons Arne Kvalsvik.)

Bergsøy skapte en sjanse i 1.omgang, og den fekk Martin Molnberg som med litt mer hell hadde styrt skuddet på innsiden av bortre stolpe. Men det var merkelig korr tafatte Bergsøy skulle være frammover. Defansivt hadde Bergsøy en god kontroll, og heller ikkje Sykkylven hadde store åpne sjanser. Vegard Sævik var blant de aller beste på Bergsøy denne gangen, mens Kristian Waage på den andre backplassen nok en gang var med offansivt frammover gjennom heile kampen.

2.omgang

Vi hadde spelt en dårlig 1.omgang, og skulle skjerpe oss. Men vi blei regelrett overkjørd dei første 10 minutta. Sykkylven hadde sikkert 5-6 cornere på rad ei periode, og Frank Sverre reddet også på strek ved ett tillfelle. En kan dermed ikkje seie at det var direkte urettferdig at bortelaget scoret først, sjølv om en kan føle måten det kom på var urettferdig. Ballen var nemlig klart ute til innkast kun en meter fra linjedommeren, men Sykkylven fikk likevel føre ballen videre på kanten- og innlegget blei satt imål. Det var nok kun dommer og linjemann som ikkje hadde fått med seg akkurat det, iogmed at også Sykkylvens trener såg det...
Og Sykkylven skulle få seg et nytt mål som burde vært unngått. En klar kommunikasjonsfeil mellom Lars Conradi og Kim Vågeskar endte i en lett scoring til 2-0. Og publikum som hadde sett Bergsøy spele "rævvafotball" i 60 minutt uten å skape sjanser, hadde nok mista håpet.

Kampen endra imidlertid karakter. Mons og Martin bytta posisjoner, og dermed skjedde det litt meir frammover. Martin fekk meir til på kanten, Mons fikk meir til på spissplass. Og så kom reduseringen. En ball i bakrom, en Mons på løp og en utrusende keeper. Mons rakk ballen først og lobbet elegant over keeper og imål. Og det var oppkvikkaren vi trengte. Pluttselig såg det ut som at kondisjonen til Sykkylven sprakk. Bergsøy hadde cornere og frispark som til stadigheit blei sendt inn i Sykkylvens målfelt. Fortsatt var det Mons som fikk sjansane. En gang var jubelen i taket.. Steffen Kvalsund tok en høg ball på volley, skuddet gikk på tvers av mål der Mons kom løpende, men han fikk ikkje satt den inn. Christoffer hadde et skuddforsøk, mens Mons hadde to, men det blei ikkje fleire mål.

Laget; Kim Vågeskar, Vegard Sævik (Knut Peter Sævik), Arve Leine, Lars Conradi Andersen, Kristian Waage, Steffen Kvalsund (Arild Kvalsund), Christoffer D Nilsen, Karl Bjarte Vike, Frank Sverre K Skorpen, Martin Molnberg, Roy Igesund (Mons Arne Kvalsvik).