Bergsøy Stadion

Vedlegg til kampen

Ingen vedlegg ennå til denne kampen
Kampreferat

Det var endel regn både før og under kampen, men bana holdt godt sjølv om det våte underlaget nok var til en del frustrasjon enkelte ganger. Faktum var at Bergsøy trengte alle tre poenga uansett forhold, og det hjalp på sjølvtilliten at det blei leiing allereie etter få minutt. Knut Peter Sævik bommet først, men Frank Sverre fekk stå med ballen fra 6-7 meter og satte den opp i nettaket. Aafk forsvaret var litt på gyngende grunn første minutta. Anført av Erlend Holm så kom Aafk2 tilbake, men reduseringen til 1-1 var også litt sjølvforskylt. Vegard Sævik gav Kim Vågeskar et hardt tilbakespel som Kim prøvde å skyte ut. Ballen gikk rett til en Aafk-spelar som satte ballen rolig inn i lengste hjørne.

Så veldig mange andre sjansar i kampen hadde egentlig ikkje bortelaget. Karl Bjarte Vike var nære på å hedde ballen imål frå kort avstand, men fikk kun corner. En annen hedding gikk i tverrleggeren, men blei også avblåst for offside. Det viktige målet før pause var det spissparet som sto for. Roy Igesund vann ballen høgt oppe på bana, og sentra gjennom til Knut Peter som på volley tuppa ballen over en utrusande keeper. 2-1. Aafk2 keeperen skadet seg i situasjonen og blei seinare bytta ut. Den andre omgangen vart sjåverdig for publikum. Dommeren fekk til tider endel situasjoner å hamle opp i, og ingen forsto heilt korleis han klarte å ikkje dømme straffe da Roy tuppa ballen forbi keeper og blei felt. Etter å ha blitt tackla uten å få frispark enda ein gang så vakna Roy meir til i kampen. Vann endel ballar høgt oppe og prøvde seg på raid framover. Men dei store raida idag, som også gjorde at ordet "Samba" blei hørt fra tribunen, var det Johnny Moltubakk som sto for. Raid med tre og gjerne fire tuneller på en gang kom på løpande band med ei påfølgande gjennombruddspasning. Det var på denne måten Roy Igesund blei spelt gjennom til 4-1 målet, en drøm å sjå på- å ei flott rolig avsluttning av Roy som lobba over keeper til det lengste hjørnet.

Det viktige 3-1 målet som kom tidligre var også flott. Veggspel mellom Knut Peter, som nermast kriga seg fram til den siste målgivande pasninga, og Frank Sverre som puttet på nytt fra kort avstand. Dermed hadde Frank Sverre scåra to mål, men han skulle få både scåre og prøve seg på et Klinsmann-stup seinare i kampen. Keeper avklarerte et gjennomspel, og ballen endte hos Frank Sverre som fra lang avstand sente ballen over alle og inn i nettet. Da var stillingen 5-1 og dei fleste trudde festen nå var over.

Anders Hoff kom inn på slutten for Frank Sverre og ville vise seg fram som en like god avsluttar. I løpsduell med en Aafk2 spelar hadde Anders overtaket og gikk mot mål, fra 16-18 meter med strak vrist gikk ballen opp i vinkelen! 6-1 og Anders sitt første A-lags mål. Veldig viktige poeng, og det gir forhåpentlig god sjølvtillit no framover i dei neste viktige kampane. Martin Molnberg som midtstoppar og Christoffer Nilsen på venstrebacken fungerte veldig bra, og laginnsatsen var slik den må være for at Bergsøy skal halde seg i divisjonen.