: Steffen Helsem Kvalsund

Ingen vedlegg ennå til denne kampen

-"En taktisk herlig kamp, der vi endelig har marginane på vår side. Jeg skulle scåret fire, men på det siste var det igjen stang ut." Sa tremålscårar Steffen Kvalsund som spelte sin første kamp som spiss for Bergsøy fra start.

-"Vet ikke om jeg har noen kommentar. Det var ikke så lett heller, vi måtte begrense spilletiden på A-spillerne våre" Sa Erling Ytterland.

(Bildet; Steffen Kvalsund blei tremålsscårar for første gang i BIL-karriæra, her avbilda med Arvid Kvalsund etter kampen mot Jetsmark i Danmark)

Bergsøy kjempa godt på Aksla stadion, og heimelaget anført av Frode Fagermo før pausen, skapte ikkje mange sjansane. Aalesund2 slo lange ballar som Knut Erik Håheim i Bergsøyburet rydda godt opp i ilag med forsvaret foran seg. Det første som lukta mål i kampen var da Frank Sverre Skorpen spelte tilbake til Steffen Kvalsund som fyrte av et skudd som skrudde seg heilt oppe i det høgre krysset før den gikk ned på streken og ut.

Heimelaget trilla nok ballen litt meir enn det Bergsøy gjorde, men BIL låg godt organisert og venta på kontringar. Herøylaget er sterke på kontringar, sjølv om det i denne kampen blei meir defansivt jobbing på midtbanespelarane som fora ballane opp til Frank Sverre og Steffen på topp. Små marginar var imot begge spissane før Steffen på nytt fekk skyte fra ei 20 meters hald etter 33 minutt. Dette skuddet gikk i en bue over heimekeeperen og imål til 1-0 for Bergsøy, ikkje heilt ufortent. Frode Fagermo skulle likevel, som i sist møte mot Bergsøy, få seg et mål. Et godt innlegg fra høgre blei kontant headda i nota fra kort avstand. Den andre spelaren Aafk2 tok med seg fra førstelaget, Nils Ottar Sandø, fekk utretta mindre mot et kynisk forsvar.

(Bildet; Mons Arne Kvalsvik hadde et positivt innhopp og spelte heile 2.omgang som midtstoppar, mens Frank Sverre Skorpen tok nok et steg vidare på vei mot forma)

Direkte fra avspark i 2.omgang kom nok en god sjanse til Bergsøy. Steffen gikk direkte på løp mens Frank Sverre sendte en ball over forsvaret. Steffen kom først på ballen, men blei tatt av forsvararen i skuddøyblikket aleine med keeper. Enkelte ville ha straffe i den situasjonen, men Bergsøy skulle likevel få nok sjansar seinare. BIL tok etterkvart meir tak i kampen, og tok også leiinga 2-1 etter 57 minutt. Frank Sverre Skorpen snappa ballen høgt oppe på bana og sendte den til Steffen som aleine med keeper satte den rolig i hjørnet.

Aalesund hadde det vanskelig med å få til konstruktivt spel frammover idet Bergsøy spelte kynisk og tett både på midtbanen og i forsvar, og idet BIL gikk opp til 3-1 så såg det ut til at det skulle gå den rette veien. Det var i det 65. speleminutt at Jarl Åge Wågsholm kom seg rundt på venstreflanken og sendte ivei et innlegg på fremste stolpe, der kom Steffen og breisida den til lengste hjørne på volley med høgrefoten. Et fint mål. Etter dette kjørde Bergsøy på for fleire mål, og Frank Sverre Skorpen var nære på å sette spikeren i kista. Frank var desverre i ubalanse idet han fyrte av skuddet, og keeperen fekk slengt seg og gitt corner. Ved siden av BIL-spissane hadde Rune Frantsen nokre langskudd i kampen. Per Ståle Nykrem spelte så Steffen flott igjennom med en stikkar, men denne gangen satte Steffen ballen rett på keeper.

Vegard Sævik måtte ut til pausen med pusteproblem, inn kom Mons Arne Kvalsvik for første gang iår. Mons gjorde sakene sine prikkfritt og elegant som midtstoppar. Mot slutten av kampen fekk også Kjetil Paulsen sin debut på A-laget. Kjetil er ilag med den andre innhopparen Gustav Pettersen talent som vi kjem til å sjå meir av på A-laget frammover. Knut Erik Håheim spelte nok en god kamp i mål, og kunne ikkje gjere noko med måla imot. På midtbanen blei det omrokkeringar i pausen for å få Johnny meir med i spelet, men Rune var nok den mest synlige og jobba hardt defansivt for å unngå mål bakover. Frammover var Per Ståle Nykrem og Jarl Åge Wågsholm flinke å kome på løp, og bakke opp spissane framme.

Jarl Åge hadde et volleyforsøk i den første omgangen som kanskje fortjente bedre skjebne. Elles var Karl Bjarte Vike nok en gang god i duellane i forsvaret, mens Mats Inge Teige og Marvin Kopperstad spelte klokt på backane. Etter pausen var Adam Skumawitz den einaste fra A-troppa til Aafk som var på banen, og Aafk2 sin trener Erling Ytterland brukte dette gjerne som unnskyldning for tapet.

Laget; Knut Erik Håheim, Marvin Kopperstad, Mats Inge Teige, Vegard Sævik, Karl Bjarte Vike, Rune Frantsen, Frank Sverre Skorpen, Johnny Moltubakk, Jarl Åge Wågsholm, Steffen Kvalsund, Per Ståle Nykrem.
Innbytte; Mons Arne Kvalsvik, Gustav Pettersen og Kjetil Paulsen kom inn i 2.omgang.