Kampbilde

Kampbilde

Kampbilde

Pre-match omtale.

Bergsøy spelte finale mot Rollon og vant. Denne gangen venta en ny vinn eller forsvinn kamp for laget, og dette var siste sjansen. Dersom det ikkje blir siger mot Hareid, så rykker laget ned. Men laget kan rykke ned uansett, for Rollon må tape mot Hødd2 om Bergsøy skal klatre opp på tabellens nest siste plass. Om Rollon spelar uavgjort mens Bergsøy vinner så er det målforskjellen som avgjør, men der ledar Rollon med seks mål. Blant mange nykommere på BIL er 18årige Gustav Pettersen. I sin første sesong som spiss på A-laget har han respektable 10 mål, og er toppscorer for laget. Det er heller ikke så mange foran han på lista i divisjonen. Gustav har god tru på at laget skal klare å slå Hareid.

-"Det eneste som gjelder for oss er å vinne, og vi er sjølvsagt nødt til å tru at vi skal lykkes. Vi trodde også det mot Rollon sist, sjølv om vi låg under 1-0 ved pause. Men Hareid er gode, og vil sikkert gjøre det vanskelig for oss. Sjølv om vi klarte uavgjort mot dem borte i vår." Sa Gustav Pettersen.

Gustav startet som høgreback iår, men var så offensiv at trener Haukås flyttet han fram som spiss. Det var et lurt trekk. Her får unge Pettersen utnyttet farten sin, og har i tillegg vist seg som en dyktig avslutter. Mål må Bergsøy ha mot Hareid om det ikkje skal bli 4.divisjon. Rollon har på sin side spekulert i om det kan være avtalt spel inn i bildet til denne kampen. Rollon frykter at Hareid ikkje vil satse skjorta, samtidig som Hødd2 absolutt vil gjøre det, for å hjelpe Bergsøy til ståplass. Gustav sin kommentar til dette var; "Det er vel i Italia de har drevet med kampfiksing". Når det gjeld mannskap og baneforhold til kampen så var det lenge uvisst. Bergsøy Stadion fekk hard medfart etter kampen mellon Dufte og Tufte, men med litt dugnad på fredagskvelden så blei bana forsvarlig klar til kampen.

-"Eg kan forsikre om at spelarane veit kva det dreier seg om, og er innstilt for å blø for klubben. Vi får ta med oss den gode sigersfølelsen frå Rollon inn mot Hareidskampen. Vi har hatt ei god treningsveke, og absolutt alle mann er disponible og gled seg til kampen. Vi må berre prøve å gjære vår del av jobben, og så håpe at dei andre resultata går vår veg. Det hadde vore fantastisk for spelarane, og for Bergsøy som klubb, om laget hadde greidd å klore seg fast i divisjonen nærmast på overtid." Sa Svein Haukås foran kampen.

Klart for kamp.

Så var det klart for kamp, og alle var klare over alvoret. Bergsøy måtte vinne uansett resultat i dei andre kampane, og alt i starten av kampen så såg vi at det var et ivrig og offansivt Bergsøylag som tok imot Hareid. Alt tidlig såg vi at Hareid sitt forsvar var noko redde, og at dei enkelt gav frå seg corner i upressa situasjonar. Den første halvsjansen i kampen kom imidlertid til Hareid etter at bortelaget slo en god corner, men den akrobatiske avsluttninga endte utanfor stolpen.

(Bildet: Per Ståle Nykrem laga kampens første frispark etter en skubb på Magne Havnen)

Spelet bølga endel fram og tilbake, og Jonny Leikanger var til tider den mest aggresive frammover med Bergsøy. Han kjempa til seg ballen og prøvde venstreslegga frå forskjellige posisjonar. Det var mykje nesten, men så kom den første store sjansen i kampen. En Hareidspelar kom heilt igjennom og fekk spasere mot Toni Sandanger, men avsluttninga gjekk håplaust til side for mål. Om Bergsøy var heldige den gongen så skulle laget snart få våkne enda meir. Hareid fekk seg ei god spelesmessig periode, og Kim Tore Husøy sørga også for et overtak i målprotokollen. Skuddet frå 22 meter suste i en flott bue, og dala ned i det venstre krysset bak Toni Sandanger. Verre kunne det raskt ha blitt idet Hareid hadde si beste periode for heile kampen, og ei lita periode kunne det sjå ut som at Bergsøyspelarane var prega av stundens alvor. En fin ball blei møtt av Even Hansrud, og spissen fekk skyte frå kloss hald. Toni Sandanger sine bein holdt Bergsøy inne i kampen.

(Bildet: Skudd frå kloss hold, og Toni redda kampen frå et anna utfall)

Like etter var Hareid frammpå nok en gang, og en inngripen av Toni Sandanger måtte til for å slå vidare et skummelt innlegg. Det lukta 4.divisjon av Bergsøy. Men laget skulle våkne. Snart fekk vi sjå Hareid sin keeper Vagn få gult kort for unødig bortsparking av ballen, og seianre var det Kjetil Paulsen som fyrte av et skikkelig skremeskudd som gjekk like utanfor stolpen. Men så skjer det endelig etter 40 minutt, Steffen Moltu får skyte i en pressa situasjon og ballen går imål.

(Bildet: Steffen Moltu får sjansen, og setter den)

På dette tidspunktet trengte Bergsøy berre ett mål til for å klatre en plass på tabellen, ettersom Hødd2 leda 3-1 mot Rollon. Det virka som at det var opp til Bergsøy ettersom Hødd2 såg ut til å ha full kontroll etter sin tidlige 3-0 ledelse, men så feil kan en ta. Likevel; til pause var det 3-2 til Hødd2, mens Bergsøy hadde 1-1 til pausen.

Den andre omgangen.

Det hadde ikkje gått lenge ut i den andre omgangen før Preben Hestad skulle få seg en god målsjanse, men Vagn i Hareidsburet vann den duellen. Skulle dette bli en kamp der Bergsøy skulle slite med å få ballen imål? Så feil kunne vi ta idet Hareid sitt forsvar etterkvart såg ut som piska kremfløyte. Men la oss gå kronologisk til verks for å få med alt, og da må vi ta med dei gule korta til Andre Nupen og Gustav Pettersen. Ingen stygge forseelsar da det stort sett var en fairspelt kamp, men det skulle likevel bli endel gule kort i løpet av kampen. Så skjer det etter 60 minutter: den forløysande scoringa.

(Bildet: Steffen Moltu vinner den svært viktige hodeduellen i forkant av 2-1)

Jonny Leikanger fullførte angrepet slik det skulle gjerast, og vips var Bergsøy oppe i 2-1. No rekna vi med at det skulle bli en forsvarskamp, slik som kampane ofte har utvikla seg tidligare iår når Bergsøy har tatt ledelsen. Det neste kvarteret var også ganske nervøst, og spelarane gav frå seg ballen litt lett til tider. Idet vi på tribunen snart såg for oss et spelarbytte så skulle den eine utbytte-aktuelle spelaren våkne skikkelig til liv. Preben Hestad hadde ikkje vore mykje med i spelet fram til det 75.speleminuttet, men derifrå og ut var det Preben sin kamp.

(Bildet: På stillinga 2-1 til Bergsøy var det nervar ute å gå, og Hareid fekk seg nokre halvsjansar igjen.)

Skal vi snakke om 3-1 målet så er det først og fremst Gustav Pettersen som skal ha hoveddelen av æra. Gustav var "frekk" idet han forserte innover i kassa, og han gikk akkurat såpass langt før han gav frå seg ballen at Preben Hestad fekk få problem med å tuppe ballen inn til 3-1. Der og då så følte vi at kampen var avgjort. Bergsøy skulle aldri i livet gi slepp på en tomåls ledelse når det sto om nedrykk. Det samme kunne en derimot ikkje seie om Hødd2 som gav ifrå seg sin tremålsledelse. I det 84. og 88.minuttet snudde Rollon kampen til sin fordel, og med Rollonsiger så hjalp det lite at Bergsøy slo til med kalassiffre etterkvart.

(Bildet: Gustav Pettersen har dribla godt, og Preben Hestad får sette inn 3-1 målet.)

4-1 målet kom like etter, og nok engang var det Preben Hestad. Preben satte ballen sikkert imål etter framspel av Jonny Laikanger. Omtrent i samme periode skulle kampen oppleve et rødt kort. Gustav Pettersen fekk sitt andre gule kort for dagen, og Bergsøy måtte spele dei 10 siste minutta med en mann mindre. Det skulle imidlertid ha lite å seie, ettersom Hareid var i oppløysing mot slutten.

(Bildet: Gustav Pettersen har satsa alt i en duell på å scåre mål, men endte opp med sitt andre gule kort etter 80 minutt.)

5-1 målet kom idet Preben Hestad fekk kome aleine med keeper. Den tidligare duellen en mot en heilt i starten av omgangen var det keeper Vagn som kom seirande ut av, men med mål i baken hadde Preben den nødvendige sjølvtillita og roa til å gjære et nytt forsøk på å drible. Preben runda keeper fint og satte inn sitt tiande mål for sesongen. Dermed har Bergsøy to toppscårarar i klubben, begge med ti mål.

(Bildet: Preben Hestad sender ballen vidare inn i målet etter Kjetil Paulsen sitt skudd.)

Berre to minutter seinare så får Hareid sit trøstemål nummer to. Ei lav sol gjorde at vi ikkje såg målet så tydelig, så dermed hoppar vi forbi den detaljen. For dette var Bergsøy sin dag på godt og vondt, og på dette tidsponktet i kampen var det meste positivt. Det neste målet var litt komisk, og var nok beviset på at marginane endelig skulle gå Bergsøy sin vei. Kjetil Paulsen prøvde seg med et skudd med venstrebeinet, og ballen traff Preben Hestad perfekt slik at han kunne headde ballen ned i hjørnet. Goalgetter-instinktet til Preben hadde virkelig kome til liv. Men så kom beskjeden om at Rollon hadde utligna til 3-3, og dermed trengte Bergsøy to mål til for å ta igjen Rollon på målforskjellen. Skulle Bergsøy virkelig rykke ned på grunn av usle to mål? Idet Daniel Hatløy ordna en ikkje mindre enn sensasjonell 7-2 ledelse etter 89 minutt, så kunne Bergsøy fortsatt ha sjansen på å faktisk ta Rollon på målforskjellen. Men Rollon vann 4-3 på Høddvoll. Det hadde ikkje hjolpe om Bergsøy kunne vinne tosiffra.

(Bildet: Daniel Hatløy setter inn kampens siste mål, og ordnet en sterk 7-2 siger over Hareid.)

Bergsøy gjennomførte en sterk kamp, men måtte desverre høre skuffelsen om nedrykket over høytalerannlegget. Det var ikkje noko en kunne gjere med det, laget hamna i 4.divisjon på bakgrunn av kampane tidligare i sesongen. Ganske så trist når en ser i kampar som dette kva som bor i spelarane. Potensialet i laget må vise seg meir stabilt i utfoldelse om laget skal sprette rett tilbake til 3.divisjon.

-"Når et lag leda 3-0 så må en klare å halde på ledelsen. Ej og Bjørn Otterlei kunna klart å holdt en slik ledelse. Det handla berre om fotballforståelse." Sa Svein Haukås om Hødd2 sin prestasjon av å tape mot Rollon 4-3 på heimebane.

Ei slags oppsummering.

Sitat Smp.no: "Bergsøy må gå den tunge gangen til 4. divisjon selv etter storseier 7 - 2 over Hareid. Rollon vant nemlig 4 - 3 over Hødd 2 og havnet på nestsiste plass. Dermed blir evt. eventuelt Skarbøvik-opprykk avgjørende for om også Rollon må ned. Dette er fasit etter siste runde i 3. divisjon lørdag ettermiddag."

Sitat Herøynytt: "Det er ikkje ofte ein opplever eit lag som vinn heile 7-2, men likevel ikkje får sjå ei einaste gledesscene ved kampslutt".

(Bildet: Toni Sandanger innser skuffelsen etter kampslutt, tiltross forn en 7-2 siger.)

Det er ikkje stort meir å seie om denne kampen, anna enn at de var en svært merkelig kamp. Bergsøy skapte litt sjansar i 1.omgang, men var egentlig heldige som karra med seg 1-1 til pause. Etter Bergsøy gikk opp til 3-1 så gikk Hareid i oppløysing. Vi må tilslutt også nemne at det er svakt å ikkje ordne til 2 linjedommarar i en slik kamp, og Børge Remøy måtte dermed ta linjeflagget den første omgangen mens en Hareidmann tok flagget etter pausen. Børge Remøy fekk også advarslar med dommaren etter vinkingar av offside, noko som ikkje er lov av ikkje godkjente linjedommarar. Dette førte sjølvsagt til merkelige situasjonar, og spessielt en gang i 1.omgang var Bergsøy heldige som unnslapp baklengs på noko som var en tydelig offside. Heldigvis skulle ikkje kampen bli avgjort på offsidesituasjonar.. Men uansett så spelar Bergsøy altså 4.divisjon neste år.