Når dei eldre leika seg mot gutane

Måla
Endel mål var ganske flotte faktisk
Spenninga
Kampen var jamn ganske lenge.
Underholdning
Tett og jamnt, men lite overstegsfinter.
Totalt
Grei gjennomkjøring
Bergsøy B - Guttelaget 11-7

: For mange målscårarar til å huske
: Ingen gule kort
: Ingen
30 tillskuarar
: Heimedommer,

Torsdag den 15.november 2018 i Fiskerhallen.

Det var varsla at Guttelaget - dei unge og spreke, veltrente og velstelte skulle ha seg ei enkel treningsøkt mot dei litt eldre denne dagen. Dei eldre der mange nærmar seg 40, og nokre har passert 40 år. Passert den alderen at augene starta å svikte, og beina ikkje alltid lystrer dei ordrene dei skal. Endel av spelarane har vakse opp med Huldalen grus som sin heim, og no skulle dei møte topptrent ungdom flaska opp på kunstgrasgranulat. Kva kunne vel gå gale for det framadstormande guttelaget?

Som bestilt så tok guttelaget ledelsen 1-0. Og latteren frå sidelinja var ikkje til å ta feil av; dette skulle bli enkelt. Men det skulle snart gå fra smil til fortvilelse for gutane, som fekk oppleve ei oppvisning i rutine og større kroppsmasse i bevegelse. Når Vidar Remøy som ei blanding av Gøran Sørloth og John Carew får ballen under kontroll, så blei guttespelarane som maur klatrande på et eiketred uten å finne fram. Nikolai Hasfjord tok sine løp som Øyvind Leonhardsen berre kunne drøyme om å ta, og Lasse Myrhol dirigerte troppene med presisjon som Ole Einar Bjørndalen aldri har vært i nærheten av å oppleve.


(Bildet: En midtbane krig mellom to susande tordivlar. Som aldri gir opp. Som aldri står stille. Kriger til siste pust. Ekte mannfok. Vikinger. Høvdinger fra en annen tidsalder. Matroser på hver sin skute. )Dei som ikkje såg det, dei får høre om det. At Øyvind "Maldini" Paulsen kom oppover på løp fra venstre back, og slo en ball så silkemykt at ingen puter på Kid Interiør kan matche det. Ballen svevde i lufta som en elegant fossekall som nettopp hadde funne meininga med livet. Og i enden av regnbuen kom Marius "Gazza" Vangen som en målscårer av rang ofte gjør, nemlig med kun en tanke i hodet. Et hodestøt som lot publikum stå og måpe og keeperen stå og gråte. Og dette var berre eitt av fleire som kom på løpebandet den første omgangen.


(Bildet: Guttelagets trener skaper en liten grimasje til kamera. Han var sjølv med på B-laget, og slo ei fantastisk 300meters pasning som gjekk fire ganger rundt banen og til lissen av Jan Ove. Det var visst i samme øyeblikk at han fann ut at beina ikkje ville så mykje meir, eller så synes han kanskje at Guttelaget skulle få en fair sjanse til å kunne få et brukandes resultat. Derfor gav han seg tidlig, og va dommer i den andre omgangen.)Alexander Teige og keeper Rafael Cervantes tok seg av det meste som kom mot dei. Untatt baklengsmåla, men det snakker vi ikkje om. Det var i dei aller fleste tilfelle ei oppvisning i fotballkunst av heile B-laget, viss vi får lov til å overdrive litt. Og det har vi lov til. Når Jan Ove "The Tank" Hansen rydder på midtbanen så står lynet stille, det er gammelt jungelord. Og slik kunne det virke sett fra våre subjektive vinkel, at guttespillerne var paff av B-lagets brillianse og eleganse idet klikk klakk spillet førte til stadig flere mål.


(Bildet: Marius vangen var keeper etter pause, og her varter han opp med nok ei redning.)Vi må få legge til. At Pijus Marcinkevicius, den utrettelige løpsmaskinen - var som en gjeterhund som på beste vis prøvde å samle resten av troppene til krig. Han viste glimt av kvifor han blei kåra til Årets Bergsøyspelar 2018, en bragd i hans alder. Han var guttelagets dominerende skikkelse, og kanskje kampens beste spiller viss vi for en gangs skyld tek på dei objektive brillene. Og det var flere som gjorde forskjellig bra, som keeperen som avverga alle tre lobbeforsøka til Steffen Kvalsund. Friskare bein hadde Rafael Cervantes som i den andre omgangen spelte på midtbanen. Men det ble litt hawaii til tider etter pause, sjølv om sigeren til B-laget aldri var trua.


(Bildet: Etter kampen var alle høflige og takka for kampen. Slik en Fair Play prisvinnende klubb skal gjere.)Både Vidar Remøy og Øyvind Paulsen scåra på headdingar frå corner, i tillegg til Marius sitt hodestøt. Det viste seg at B-lagets større fysiske tilstedeværelse utgjorde en viss forskjell i feltet. Lasse Myrhol sin skuddfot må guttelaget også huske på å aldri få komme nærmere enn 30 meter fra målet. Da blir en straffa.


(Bildet: Tre amigos. Steffen Helsem Kvalsund og Anders Helsem Hoff har tidligere spilt på A-laget ilag, men det starter å bli få gjennlevende igjen som husker det. Steffen gav seg i 2008, og hadde et 10års jubileumscomback i Bergsøytrøya. Marius Vangen er ein av primus motorane på B-laget, og kunne smile etter en god siger idag.)Oppsummering? Det blei en trist dag for dei unge håpfulle, nesten litt for hardt og brutalt på ett vis. Men fotballen er slik nokre gongar, at en møter overmakta når en minst venter det. Det er berre å lære av. Bite tennene sammen og trene videre. Kanskje, når B-lagets snittalder passerer 50, så kan revansjekampen spelast.

B-Laget: Marius Vangen Kvalsvik, Alexander Teige, Øyvind Paulsen, Anders Helsem Hoff, Lasse Myrhol, Jan Ove Hansen, Nikolai Hasfjord, Rafael Cervantes, Vidar Remøy og Steffen Kvalsund.

Guttelaget: Aron, Christopher, Daniel, Glenn Are, Håvard, Joakim, Johannes, Kristen, Kristoffer, Markus, Pijus, Sander, Tarjei, Teodor, Viljar. 

Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::