Bergsøy Historikken År for år

2016
2014
2012
2011
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995
1994
1993
1992
1991
1990
1989
1988
1987
1986
1985
1984
1983
1982
1981
1980
1979
1978
1977
1976
1975
1974
1973
1972
1971
1970
1969
1968
1967
1966
1963
1962
1961
1959

Sesongen 1962
#Bergsøy endte nederst på tabellen.
Bergsøy endte nederst i det som var 3.divisjon i 1962. Men fekk følge av mange lag nedover i divisjonssytema som følge av utvidelse til to avdelingar i den nest øverste divisjonen. VRF fekk iallfall sjansen til opprykk, men tapte sine kampar mot Træff og Dahle. Dette førte til at VRF ikkje rykka opp, men derimot fylgte resten av laga i et nedrykksskred. I 1963 spelte VRF i 4.divisjon ilag med Herd, Spjelkavik, Rollon, Skarbøvik, Ørsta, Valder & Hareid. Dette betyr trulig at dei sju nederste laga på tabellen måtte ned to divisjonar som følge av det nye divisjonssytemet. Et lignande nedrykksras skjedde også i 2.divisjon, der Ålesund blei seriemester. Ålesund tapte i kvalifisering til oprykk mot Gjøvik/Lyn & Sarpsborg, og forblei i 2.divisjon. Samtlige 7 andre lag, deriblant Langevåg, Hødd & Molde måtte ned til 3.divisjon. I Hovedserien spelte 16 lag tilsammen 30 kampar, dei 8 nederste rykka ned en divisjon- deribland Rosenborg og Odd. Brann vann serien.

Klubb
Kampar
Seire
Uavgj.
Tap
Målfor.
Poeng
VRF
22
?
?
?
?
?
Herd
22
?
?
?
?
?
Rollon
22
?
?
?
?
?
Ørsta
22
?
?
?
?
?
Spjelkavik
22
?
?
?
?
?
Sykkylven
22
?
?
?
?
?
Aksla
22
?
?
?
?
?
Volda
22
?
?
?
?
?
Stordal
22
?
?
?
?
?
Hovdebygda
22
?
?
?
?
?
Brattvåg
22
?
?
?
?
?
Bergsøy
22
?
?
?
?
?


Dei aktive skal drive innandørstrening

Dei aktive i Bil var fredags kveld samla på Vestvang der ymsa saker blei drøfta. Mellom anna tok en for første gong opp treningsopplegget for vinteren og våren. Firma Gerh. Voldnes AS har med velvilje stilt til disposisjon lesesalen på "Urheim" der en kan drive gymnastikk en gong i veka. Likens vert det høve for spelarane å nytte dusjane i velferdsbygget. Andreas Sævik har lova å være med som instruktør for gymnastikken.

Mange av spelarane borte

Ola Harsvik er ute til sjøs, Sverre Botn Arbeider i Oslo, K Wickstrøm er på millitærteneste og andre er fraværende på skule. Mellom dei er Asbjørn Røsås. Det ser ikkje lyst ut med å stable saman et effektivt lag til vårsesongen.

Bergsøy skal spele sin første seriekamp helga etter påske. Og framleis ligg snøen på bana. Men en regnar med at den fortsetter å svinne, og at bana dermed vil være klar. Men det sørs altså om spelarane er klare.

Bergsøy opnet med 5-3 over Hovdebygda

Bergsøy - Hovdebygda 5-3 (2-1)
; UvisstBergsøy laget en vellykket sesongopning på egen grus da de slo Hovdebygda med 5-3. Hovdebygdas mange unge spillere ble for veike mot de fysisk sterkere Begrsøyspillerne. Men de laget bra saker i korte perioder. Kjartan Fagerlund (bildet) viste effektivt løperspill og var heimelagets og banens beste spiller. Åtte scoringer, derav to riktig fine, skapte publikumsstemning som passet til det fine været.

Spjelkavik slo Bergsøy 6-0

Bergsøy - Spjelkavik 0-6 (0-4)
; Ingen
; Sverre Myklebust, Rollon.

Spjelkavik var mye sterkere og Bergsøy så mye svakere i 3.divisjonsopgjøret i Fosnavåg. Derfor ble det heller ingen god kamp. Styrkeforholdet var noe lunde overenstemmende med 6-0 resultatet. Sitt beste spill leverte Bergsøy i kampens første del. Siden var det Spjelkavik som dominerte. Det så ut som at kondisjonen og manglende kamptrening da gjorde seg sterkt gjeldende for heimelaget. Når en sier at Spjelkavik faktisk var inneffektive så sier det mye.

På en annen side spilte Spjelkavik fiks fotball og hang godt sammen. Klart best var Odd Viddal. På Bergsøy var Kjartan Fagerlund, K. Wickstrøm og Kjell Hopen de beste.

Nok et stortap

Sykylven - Bergsøy 9-0 (3-0)
; Jon Hjortdal, VRF.

Sykkylven nedkjempet Bergsøy med hele 9-0 i kampen i Sykkylven. Bergsøy ydet noenlunde motstand i den første omgangen, men i andre omgang lå Sykkylven stort sett over og scåret med jevne mellomrom. Leif Overå (3), Eldar Bergman (3), Bernt Ludviksen, Karl Overå og Ottar Lillestøl var kampens målscårere. Bergsøylaget var veldig svakt.

Råd til Bergsøy; Tett igjen målet med huntonit

Johs. Vike og Sverre Botn som begge for tida er i Osla har som kjent vore aktive og intreserte spelarar på BIL. Men etter kampen mot Sykkylven der BIL tapte 9-0, tykte dei visst at det gikk for vidt. UK medlem Petter P Pettersen fekk følgjande telegram frå dei to;
-"Pit, du pit, det går skit. Tett igjen målet med hundtonit. Helsing Sverre, Johs."


(bildet; Telegrammet)

9-1 for VRF mot Bergsøy

VRF - Bergsøy 9-1 (4-1)
; Indre høyre reduserte i det 32.min
; Åsmund Godø, Valder.

Som ventet hadde VRF ingen problemer med Bergsøy på Straumgjerde. VRF hadde et solid overtak gjennom heile kampen og ledet 4-1 ved halvtid. Alt etter 4 minutt scåret Ola Fausa. Bergsøys kontraangrep var farlige, men laget hadde ingen avslutter. Om laget kan lære seg å skyte så kan de bli en farlig motstander.

Mange vil vite årsaken til at Bergsøy gjør det så dårlig, og saken er rett og slett at laget er for svakt for topplaga i divisjonen. Forsvaret kjempet til tider bra, men pluttselig kunne de slappe av igjen. Det blei for mye tversover, for lite skudd og for dårlig kondisjon. Individuellt har laget flere som holder høyden, men laget mangler trener og trening.

Berre ett minutt frå uavgjort mot Ørsta

Ørsta - Bergsøy 2-0 (0-0)
; Ingen for Bergsøy
; Robert Haagensen, ÅFK.

Ørsta opnet best i den dårlige 1.omgangen på Ørsta stadion. Bergsøy kom sterkt etterkvart, men likevel var det Ørsta som var toneangivande gjennom omgangen. Ørsta hadde mange sjanser før pause, men scoret ikke på de. Også gjestene hadde tilbod, oparbeidd på høgresida, men desse førte heller ikke til scåring.

I 2.omgang var heimelaget suverene. Lagets beste spelar Oddbjørn Løken vart flytt opp frå backplass til indreløpar og skapte mange sjanser. Kjell Andre Sætre gjorde 1-0 etter godt innlegg fra Løken, mens Alf Eiken la på til 2-0. Begge måla kom rett før full tid. Best på Bergsøy var Kjartan fagerlund.

Rollon vann lett over Bergsøy

Rollon - Bergsøy 3-0
; Ingen for Bergsøy


(Bildet; Kan man si "Akk ja" med kroppen? I hvert fall er det noe i den retningen Bergsøys keeper gir uttrykk for med sin attityd der han ser Perry Mysens straffespark, Rollons første mål, passere i en høyde av 120 cm og i en avstand av 20 cm fra bortre målstople)

Stort sett hele første omgang foregikk spillet på Bergsøy sin halvdel. Det måtte et straffepsark til for å få det første målet. Jansen blei spillt fri, men blei stengt ulovlig. Rollon likte seg klart best på det glatte Aksla graset, og pasningsspillet gikk ganske pent i store deler av kampen. Bergsøy forsøkte, men det ble for tregt, og dermed fikk Rollon det lett. Bergsøykeeperen var god og heldig i mange situasjoner, og det var alltid en fot foran Begrsøyburet.

Rollon overdrev småsipp og tversoverspill, noen lange baller ville nok passet bedre under forholda. Et cornerinnlegg blei tatt på direkten av Totto Holen og gikk i nettmaskene til 2-0. Et langt innlegg frå Einar Alnes endte så imål til 3-0 bak en fortumlet keeper. Bergsøy senteren hadde en stor sjanse på stillingen 1-0, men keeper reddet.

Fotball og tynn havresuppe

Det er mange som heiter Petter i Fosnavåg og omegn, men seier vi Pit, veit vi med en gong kven det er. Det er Petter K Pettersen, UK personlig i Bergsøy Idrettslag - intressert patriot. Han stikk innom redaksjonen avogtil. Serlig på måndagar etter fotballkamp. Han stakk også inn sist måndag, og i staden for valig referat valde vi å skrive på denne måten.

-"Det gikk bra igår?"
-"Må kje snakke farr, berre tolj. Det var som å spele fotball i ei gryte med tynn havregrynsuppe. Berre vannpolo, slip bane og regn."
-"Men Rollon fekk 3 mål og Bergsøy inkje?".
-"Ja, men Rollon overbeviste ikkje. Første målet fekk dei på straffespark. Dei to andre måla kom i siste minutt av kampen."
-"Kven var best?".
- Kjartan Fegerlund meistra best bana. Olav Harsvik måtte i mål, to av spelarane m.a keeperen møtte ikkje. Og veit du kva han Hågensen sa då vi fortalde at keeperen vår ikkje kom, så vi måtte ta en av spelarene våre til målmann?".
-"Nei?"
-"Jøu farr, han Hågensen ville vite korr keeperen vår såg ut når dette var en reservekeeper. Han Olamann var god."
-"Det har vorte mange tap på Bergsøy iår?"
-"Ja, men det er ikkje fordi laget er dårlig. Vi har spelarar nok til å lage storlag av, men det er liksom noko som manglar."
-"Korleis er det å være i UK og ta ut lag?"
-"Ikkje alltid så greitt. Vi ryk litt i hop av ot til eg og han Nik. Men det går fort over.

Reserveprega Volda vann 5-2 over Bergsøy

Volda - Bergsøy 5-2 (2-0)
; Sigmund Paulsen, Kjartan Fagerlund
; Reidar Borch Walderhaug, Rollon.

Volda opna best, og etter 14 minutts spel scåra Håkon Brende etter å ha blitt spelt fri. Fem minutt etter økte samme mann. Det blei kun 2-0 til pausen. Etter regnvær i pausen blei bana våt til 2.omgang. Alt i det første minuttet av omgangen laga Brende en hattrick da han økte til 3-0. Bergsøy reduserte fortent til 3-1 etter 15 minutt ut i omgangen da Sigmund Paulsen scåra frå straffemerket etter en hands i feltet.

Etter dette kvikkna Bergsøy til og spelte esg til fleire sjanser. Angrepsreka var for svak til å utnytte sjansane. Etter godt Bergsøyovertak var det likevel Volda som fekk mål ved Helge Årset. Tilslutt blei det 5-1 før Kjartan Fagerlund scåra etter godt spel. Bergsøy har eit sympatisk og ungt lag, men det manglar tydeligvis grastrening. Best på laget var Kjellstadli og keeper Almestad. I ei svak angrepsrekke var Fagerlund bestemann.

Spjelkavik slo Bergsøy med 4 mål

Spjelkavik - Bergsøy 5-1 (3-0)
; Sigmund Paulsen
; Åsmund Godø, Valder.

5-1 hørest mye ut, men BIL var ikke så underlegne som resultatet forteller. Kampen var svak, men Spjelkavik fekk gå op til 3-0 før pausen. I andre omgang presset Bergsøy og fikk redusert til 3-1 ved Sigmund Paulsen. Men straks etter ble det selvmål før Roger Rødseth scåret kampens siste mål. Sigmund Paulsen spillte en bra kamp, det samme gjorde Kjell Almestad.

Tap heime for Aksla

Bergsøy - Aksla 1-6 (1-3)
; Ukjent
; Reidar Nilden, Herd.

Det var mye klabb og babb i fotballkampen mellom BIL og Aksla i Fosnavåg denne gangen. Aksla vann fortent, men kanskje 6-1 var i det meste laget. Det første målet bylaget fikk var tydelig lagt inn etter en grov hands i straffefeltet, men domaren godkjente målet. Elles må en seie at det var Aksla som spillte fotball, det vesle en kunne se av det slaget under kampen som elles var temmelig uintressant både for publikum og spelarar.

I andre omgang scåret Aksla tre ganger til med visse mellomrom. BIL hadde spreidde opplaup som ikkje resulterte i noko trass i at en ommøblerte laget litt etter pause. Harald Arnesen og Sigmund Paulsen spelte ernergisk på vingane, men det skorta stort på midtbanespel trass i at både Kjellstadli og Almestad gjorde ernergiske forsøk på å få ballen over på Akslas banehalvdel.

Bergsøy med årets første siger

Bergsøy - Stordal 3-1 (1-1)
; Kjellstadli, Kjartan Fagerlund (trulig2)
; Reidar Borch Walderhaug.

Endelig kan BIL notere seg for en seier i denne sesongen også. Spillesmessig var det ikke en kamp av de store, men bortsett fra det siste kvarteret av kampen ble det kjempet om alle baller - og denne gangen var det Bergsøy som vann de fleste dueller. Men det var tydelig kondisjonssvikt på slutten for begge lag. Det første målet kom uventet på et skråskudd frå Kjellstadli som spillte høgreving. Litt senere i den første omgangen utlignet Stordal ved et langskudd som gikk gjennom flere BIL spillere. Keeper Harsvik ble stengt og desorientert.

I andre omgang presset BIL i flere perioder anført av Kjartan Fagerlund som var dagens bestemann. Det resulterte i to mål. Egil Leikanger ble skadet, og reserven Egil Leikanger ble plassert på høgrevingen mens Kjellstadli ble satt på sin gamle plass. Vi fek tydelige bevis for at Kjellstadli ikke har glemt sine gamle kunster som en solid stopper. Elles laget alle på BIL en heilhjertet innsats.

Sterkt av Spjelkavik

Spjelkavik - Bergsøy 5-1 (3-0)
; Sigmund Paulsen
; Åsmund Godø, Valder.

Det var kanskje det sterkeste Spjelkaviklaget vi har sett på ei god stund som møtter Bergsøy i Spjelkavik. Etter fem minutts jemn åpning så tok heimelaget mer og mer over kmapen. Etter ti minutt hadde Roger Rødseth ordna 1-0. I det 22.minuttet kom dagens fineste scåring da Magnar Emblem avslutta et angrepp som hadde gått i 7-8 trekk. Bergsøykeeperen hadde ingen sjansen til å hindre målet. Etter 35 minutt var stillingen oppe i 3-0 da Emblem fanget opp et utspill fra Bergsøys keeper.


(Bildet; Han ser betenkt ut den gode Bergsøykeeperen under kampen i Spjelkavik.)

Den andre omgangen ble like god som den første. Spjelkavik hadde kanskje et overtak i første halvdel av omgangen, men Bergsøy hadde nok de fleste sjansene og mest av spelet i den andre halvdelen. Etter ti minutt scåret Bergsøy til 3-1 da Sigbjørn Paulsen utnyttet et dårlig tilbakespill. Men berre minuttet etter så laget Emblem hattrick. Rødseth gjorde så 5-1 i kampens siste minutt. Hos Bergsøy likte vi best Paulsen, Kjellstadli og høyrehalfen. Dommeren dømte godt bortsett fra at Bergsøy burde hatt ei straffe i midten av 2.omgang.


(Bildet; Spjelkavik angriper mot Bergsøyburet.)


Bergsøy med ny heimesiger

Bergsøy - Sykkylven 3-2 (1-1)
; Kjartan Fagerlund 2, Harald Arnesen
; Strandabø.

Det var både spenning og fart over kampen i Fosnavåg søndag der BIL overraskende vann fortent 3-2 over Sykkylven. I første omgang var spillet jemnt og begge lag hadde sine sjanser. Men det var Kjartan Fagerlund som scåret det første målet etter at keeper Bergmann hadde våget seg litt for langt ut. Noen minutter etter utlignet Sykkylven. I den andre omgangen ble det mer kamp om hver eneste ball, og svært ofte til hjemmelagets fordel. En stund ut i omgangen scåret Kjartan Fagerlund etter nydelig forarbeid av Harald Arnesen. Og en stund etter var kjappe Arnesen fram på igjen og scåret det tredje målet.

Sykkylven prøvde nå å presse for å ta igjen det forsømte. Og laget fikk et mål, men det ble 3-2 til Bergsøy tilslutt. Dagens bestemann var keeper Almestad, det var det beste keeperspill vi har sett i Fosnavåg. Elles gjorde heile laget en helhjertet innsats. Forsvaret ryddet godt opp, og løperne var til tider svært effektive. Vi trur det vill evært større fordel å oppnå om en hadde spilt mere på Arnesen som viste seg å være hurtig og målfarlig.

Spennende i Brattvåg

Brattvåg - Bergsøy 3-2 (1-0)
; Sigmund Paulsen, Kjartan Fagerlund
; Kåre Dalhaug, Brattvåg.

Publikum fik full valuta for pengene i oppgjøret mellom Brattvåg og Bergsøy. Tempoet var svakt og kmapen var ikke akkurat velspillt, men det var vekslende spill og speninga var på topp. Den oppsatte dommeren møtte ikke opp, og det var Brattvågs egen Kåre Dalhaug som dømte. Brattvåg tok ledelsen 1-0 midt i 1.omgang på straffespark ved Bjarne Flem. Dette blei den eneste scåringa i 1.omgang, men keeper Almestad klarte nesten å redde også den.

25 minutter ut i den andre omgangen utlignet Bergsøy, også dette målet på straffespark. Harald Arnesen var spelaren som blei felt. Sigmund Paulsen satte den inn. Like etterpå gikk BIL i ledelsen til 2-1 da Brattvågkeeperen spillte ut ballen uten å stå i målet. Kjartan Fagerlund sendte ballen tilbake i det tomme buret fra 40 meters hold. Etter dette satte Brattvåg tempoet opp i været og presset BIL sterkt. Jan Skjelten utlignet til 2-2 tett før slutt på et nydelig angrep. Brattvåg hadde endel sjanser i denne perioden, men scåret ikke flere mål. Begrsøys keeper Almestad var både god og heldig. Gode var også Kjartan Fagerlund, S. Paulsen og Gunnar Kjellstadli.Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::