Bergsøy Historikken År for år

2016
2014
2012
2011
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995
1994
1993
1992
1991
1990
1989
1988
1987
1986
1985
1984
1983
1982
1981
1980
1979
1978
1977
1976
1975
1974
1973
1972
1971
1970
1969
1968
1967
1966
1963
1962
1961
1959

Sesongen 1970Bergsøy holdt seg i 3.divisjon.
Bergsøy overlevde sin første sesong i 3.divisjon. Det gjorde derimot ikkje Bryn som Bergsøy rykkte opp ilag med foran sesongen. Bergsøy spelte 17 kampar denne sesongen, derav 14 seriekamper, 2cupkamper og en tippekamp. Bergsøy vann 7 av kampene, spelte 3 uavgjort og hadde 7 tap. Langevåg slo Bergsøy ut av cupen. Knut Teige ble toppscorer med 8 mål, mens Ronald Moen, Kjartan Fagerlund, Jack Pettersen og Sveinung Frøystad var de som spelte i kvar kamp. Molde tok steget opp til 2.divisjon.Flott bilde.


Forsidebilde på 1970 permEndel treningskampar


Treningskamp


Treningskamp


TreningskampVårslepp gav 8-0 til Bergsøy over Volda

Knut Teige 5, Kjartan Fagerlund 2, Jack Pettersen.


(Bildet; Knut Teige gjorde fem mål, men denne gangen reddet keeper. Knut er i lys skjorte bak forsvareren.)


Bergsøyspillerne har tydeligvis hatt godt av den intense treningen i vinterhalvåret. Både fart, spenst og kondisjon var tydeligvis på plass og bedre enn vi noensinne har sett. Det manglet litt på kombinasjonsspillet, men det kommer! Stakars Volda hadde kun spredte forsøk på å få seg et mål. Bergsøy har mange spillere å velge mellom på førstelaget. Teige og Pettersen blir gode å ha, og Teige viste fram at han er hyperfarlig og muligens bedre som spiss enn som midtbanespiller. Alt i alt en lovende start på sesongen.

Andre treningskamper

Hødd slo Bergsøy 3-0
Kjartan Fagerlund var BIL's bestemann.


Treningskamp


Treningskamp


Kjetil Hasund 2-0 til Hødd


TreningskampBergsøy slo Hareid 5-1
Knut Teige scoret to av måla, Kjartan Fagerlund spelte kun før pausen og viste seg fram. Slo Hovdebygda 9-2
8-0 over Norfjordeid, Kjartan Fagerlund banens bestemann. Ronald Moen var også veldig god. Fred Frantzen og Jack Pettersen viste seg fra sterke sider.


ArtikkelVigra slo Bergsøy 2-1
Bjørn Prytz spelte godt og hindra større tap.


ArtikkelTrener Bjørn Prytz vil sleppe til ungdommen

Bergsøy ser optimistisk på sesongen.


Artikkel


Jack og KnutBergsøy har som ny klubb i 3.divisjon hatt meir treningskamper enn noen andre klubber i fylket hittil. Bjørn Prytz sto imål for Hødd ifjor, men er nå tilbake som trener for Bergsøy. Han har ikke tenkt å stå imål iår, men vil gi de unge keeperne sjansen. Førstekeeper blir nok da Johannes Nørvåg, men også Jan Karsten Myrhol viser gode takter. De "gamle" høddguttene Knut Teige og Jack Pettersen (bildet) ser ut til å bli farlige spisser sammen med tilrettelegger Fagerlund. Når så også Asbjørn Myklebust kommer tilbake fra millitæret skal det bli fart i angrepet.

Nye talenter i stallen er Kjell Nørvåg og Gisle Vike. Klubben har rikelig med spillere, så det burde bli kamp om plassene.

Huldalen godkjent til spel


Bana godkjent


Bilder fra treningBergsøy møter Molde komande søndag


Kamp mot Molde


Kamp mot Molde


Kamp mot Molde


Kamp mot MoldeKomande søndag blir det alt å døme serieopning av fotballsesongen i Fosnavåg. Det har vore bra oppmøte på dugnaden for å få bana heilt i orden, og bana ser ut til å bli klar. Nederlaget mot Vigra på Vigra var sikkert greit å få med seg. Årsak til nederlaget i treningskampen var nok ikkje berre at Asbjørn Myklebust og Knut teige var fråværande, for også lengre bak i rekkene klikka det litt. Berre Knut Igesund og Ronald Moen spelte opp imot det som er forventa saman med Sveinung Frøystad. Det må kanskje litt ommøblering til, og iallfall mer innsats. Tapet mot 5.divisjonsklubben Vigra var en vekkar.

Bergsøy har iår et bra spillermatriell, berre en finn den rette måten å nytte det på. Men Molde er uansett en stor favoritt. Vi vil i denne anledning kome med en del gode tips til publikum. Politibetjent Johansen bed oss oppmode om å parkere så langt det er råd på Rådhusplassen. Det vil trulig bli forbode å parkere oppover Huldalsvegen og totalforbod å parkere på sidevegen forbi Brudevoll og Johansen.

Bergsøys lag er ikkje heilt klart, men vi tippar Sveinung Frøystad, Knut Teige, Asbjørn Myklebust og Jack Pettersen vil danne ei god løparrekke. Kjartan Fagerlund er litt av en nøkkelspelar, og det er delte meiningar om han vil gjere best fra seg som midtbanespelar eller som tilbaketrukken løpar. Andre alternativ på midtbanen er sjølvsagt Oskar Waage og Ronald Moen, men sistnemnde har vist gode takter som midtstoppar kollega til Knut Igesund. Andreas Kvalsund er ganske sikker på en av backane, på den andre backen er det Odd Berge eller Gullik Kjellstadli som er alternativ. Jostein Myklebust er for tida sykmeldt. Sigmund Paulsen er still going strong, mens juniorane Kjell Nørvåg, Gisle Vike og Fred Frantzen er aktuelle kandidatar. I mål har Bergsøy tre gode kandidatar. Egil Leikanger, Harald Arnesen og Bjørn Prytz, og Prytz vil sikkert stå søndag.

God debut av Bergsøy i 3.divisjon

Bergsøy - Molde 1-1 (1-1)

Sveinung Frøystad
Bjarne Hoff, Langevåg


God kamp av Bjørn Prytz


Corner til Molde


Kamp mot Molde


Asbjørn fri, men dommeren blåser av kampen


Publikum


Laget


Laget


Siste minuttene var lange


Kamp mot Molde


Kamp mot Molde


Kamp mot Molde


Moldes keeper


Sveinung gratuleres


Sveinung gratuleres fortsatt


Moldekeeper redderHele 1100 mennesker hadde funnet veien til den fine grusbana i Fosnavåg (søndag 3.mai) da hjemmelaget skulle spele sin aller første 3.div kamp. Kampen ble spillt i fint vær, og det ble vist meget godt spill. Molde opnet med å score allerede etter 4 minutt. Svein Kanestraum lobbet over Bergsøykeeper Bjørn Prytz. Bergsøy fikk sin første sjanse etter 10 minutt, men Moldekeeperen fikk taket på ballen. Bergsøy viste i 1.omgang at de kan matche lag som Molde i spill og sjanser. De presset i store deler, og etter 14 minutt kom utligningen. Sveinung Frøystad forserte fram på høgrekanten, lurte av en back, og satte ballen bak Moldes keeper til 1-1.

Det var en scåring som fikk humøret opp. Fra ytre høyre posisjon mottok Sveinung Frøystad ballen fra midtbanen og driblet av to mann mens han stormet fram mot dølinja. I stedet for å legge inn i sentrum skar han rett inn mot målet, driblet av nok en forsvarer og lyktes å smette ballen mellom beina på MFK keeper Helge Solemdal som ellers gjorde en solid jobb.

(Bildet; Bergshorn spilte før kampen)

Etter dette var det endel sjanser til begge lag, men uten resultat. I 2.omgang startet Molde knallhardt og presset Bergsøy på defansiven. Bergsøy klarte aldri å vise det spelet de hadde i 1.omgangen. Gang på gang kom Moldes spillere mot Bergsøyforsvaret, men de ble stoppet på 16-meteren. Banens beste var Kjartan Fagerlund som atter engang viste at han gjør meget stor nytte for seg. Knut Teige var plaget med halsesyke.

Hos Bergsøy spilte hele forsvaret en solid kamp. Backene var pålitelige uten at noen direkta stakk seg ut, og i mål var Prytz patent. Lagets bestemann var likevel Kjartan Fagerlund på midtbanen, som sammen med Moldes Erik Brakstad, også midtbanespiller, var banens beste. Klar ener i BIL-angrepet var ellers målscåreren Frøystad. Hos Molde var også Brakstads eldre bror Torkild solid som midtstopper, en jobb han hadde sammen med Otto Trøttingsdal. Moldes angrep var den svakeste lagdel.

God dommer ar Bjarne Hoff fra Langevåg. Og grusbanen var over forventning.

(Bildet; Bergsøys første mål i 3.divisjon nokon gong. Sveinung Frøystad scorer på Moldes keeper, mens midtback Brakstad ser bekymret etter ballen)Laget; Bjørn Prytz (keeper), Jostein Myklebust, Knut Igesund, Odd Berge, Ronald Moen, Oskar Waage, Kjartan Fagerlund, Knut Teige, Sveinung Frøystad, Jack Pettersen og Asbjørn Myklebust.
Reserver; Johannes Nørvåg, Sigmund Paulsen, Gunnar Kjelstadli, Kjell Nørvåg, Jan Karlsen Myrhol. Jostein Myklebust var skadet. Andreas Kvalsund kom inn på backplass i 2.omgang

Clausenenga - Bergsøy 3-1 (3-0)

Fred Frantzen2.serierunde;
Enga gikk av banen med to viktige seriepoeng etter en laber kamp fra Bergsøys side. Bjørn Prytz (Bildet) og Jack Pettersen var svake, iallfall utifra potensialet. Mens Bergsøys beste var Fred Frantzen. Det var 4 forsvarstabber som ordnet måla på Atlanten stadion i Kristiansund. Sett under ett var det en tam forestilling, der det meste foregikk på midtbanen.

Bergsøy opnet med et visst overtak på kampen. Men Enga tok så over og var aggresiv, spessielt på høgrekanten. Etter 15 minutts spill i 1.omgang kom det første målet. Jan Myklebust prøvde å spele ballen tilbake til keeper, det resulterte i en fin lobb til 1-0. 2-0 ble det like etterpå da Enga fikk frispark fra 16-meter. Prytz fikk slått ballen i stanga, men returen satte Ole Olsen lett inn. 3-0 kom rett før pause, og igjen var det grov forsvarstabbe av Bergsøy. Prytz mistet et ufarlig tilbakespill, og Jan Neerland satte inn målet. Andre omgang ble kjedelig. Alt foregikk på midtbanen. Scoringen kom midtveis da Fred reduserte etter rot i Engaforsvaret. Det ble alt i alt en fortent heimeseier.

Kuling da Bergsøy slo Ørsta 1-0

Bergsøy - Ørsta 1-0 (1-0)
Knut Teige


(Bildet; Keeper Johs Nørvåg ordner opp ved heimeburet.)

3.serierunde;
Kampen gikk denne gangen under svært vanskelige forhold. Det blåste oppimot kulings styrke, særlig i første omgang. Det spakknet litt i andre. Bergsøy presset i hele første omgangen. Spillte med vinden i ryggen og hadde fordel av det. De burde også ha ledet 3-0 etter sjansene å dømme. Først i det 40.minutt lyktes det Knut Teige å sette ballen bak Ørstakeeperen. Og dette skulle vise seg å bli kampens eneste scoring. I andre omgang jemnet det seg mer ut. Og ingen av lagene hadde egentlig noen sjanser å snakke om i denne omgangen. På Bergsøy var det Oskar Våge denne gang som pekte seg ut. Bergsøy stillte med juniorkeeperen Johs Nørvåg som greidde seg fint.

Skarbøvik - Bergsøy 1-2 (0-2)

Jack Petteresn & Knut Teige


(Bildet; Bergsøykanon på vei mot SIF-vinkelen. Jack Pettersen heilt til venstre smeller til, og keeper Skog hadde like liten sjanse på dette skuddet som på det Teige presterte seinere)

4.serierunde;
Det ble Bergsøy som tilslutt kune gå av banen med to verdifulle poeng etter endt kamp mot SIF på Skarbøvik Stadion igår. Stillingen var 2-0 til pause etter at Bergsøy hadde hatt de største sjansene. Kampen startet litt famlende av begge lag, og de fleste regnet med at SIF ville starte å overta mot et Bergsøylag som var vande med grusdekke. Men slik skulle det ikkje bli. Så kom frispaket som skulle sette løs jubelen (bildet). Kjartan Fagerlund vippet ballen opp til Jack Pettersen. Suseren gikk like under tverrlegger. Man skulle tro at SIF nå ville sette opp tempoet i håp om utligning, men Bergsøy fortsatte presset. Knut Teige scoret så et flott mål fra 20 meter som gikk via tverrstanga og inn i nota. Resten av omgangen ble litt jamnere. 2.omgangen ble ennå mer jamnspelt enn den første. 10 minutt før full tid kom reduseringen som Harald Farstad sto for. Men den hektiske sluttspurten skapte ingen mål.

Bergsøy - Langevåg 1-2 (0-0)

Jack Petteresen


(Bildet; Oskar Wåge sin kamp nr 100, fikk blomster med formann Knut Reite)

5.serierunde;
Langevåg vann fullt fortent sjølv om Jack Pettersen scoret et mål. Det gjestende laget viste hele kampen gjennom at de ville vinne. Bergsøy kan vere glade for et mållaust pauseresultat. 15.minutt ut i den andre omgangen scoret A.Rudi for Langevåg til 1-0. Og utligningen small Jack inn da det gjennsto 15 minutter av kampen. Langevågs mål kom i det 85.speleminutt, og matchvinner ble K.Bjørkavåg. Løperrekken er den svakeste delen hos Bergsøy. Forsvaret leverte nok en god kamp. Jack Pettersen og Kjartan Fagerlund var gode, og også Johs Nørvåg som sto stødig imål. 600 tillskuere såg kampen.


(Bilda; Forskjellige fra Langevågkampen)

Bergsøy ute av cupen

Langevåg - Bergsøy 3-2 (0-1)

Asbjørn Myklebust 2


(Bildet; Asbjørn Myklebust gir Bergsøy ledelsen 2-1)

Bergsøy ledet to ganger, men måtte tilslutt bite i gresset da laget laurdag gjesta på ei ypperleg Langevågbane. I det 32. minutt fekk Bergsøy frispark frå venstre. Jack Pettersen sende ein høg ball framfor mål. Asbjørn Myklebust heddet inn 1-0. Det tok 14 minutt ut i den andre omgangen før Langevåg klarte å redusere, men så i det 23.minutt av 2.omg kunne Asbjørn Myklebust score sitt andre for dagen da han lobbet over keeper (bildet). Gleda var stor i Bergsøyleiren, men det varte ikkje lenge. Magne Fylling scåra etter møljespel til 2-2. Ramnefjell scoret så sitt andre for dagen to minutt før full tid for å gi Langevåg 3-2 og videre avansemang i cupen. Eldar Eilertsen skal ha skryt for en god kamp bake i forsvaret. Pettersen og Wåge var gode på midten, mens Myklebust var den mest fremtredende framme.


(Bildet; Kåre Bjørkavåg ligg horisontalt og hedder, men heldigvis for Bergsøy utanfor)


Bryn - Bergsøy 0-0

6.serierunde; Ingen informasjon


Bergsøy - Herd 3-1 (1-0)

Knut Teige, Kjartan fagerlund, Asbjørn Myklebust.


(Bildene; Forskjellige fra Herd-kampen, ingen mål)

7.serierunde;
Om kampen er det viktigste fortalt om vi oppsummerer slik;
Bergsy spillte middels og viste topp laginnsats målt med 3.div mål. Herd spilte et lite hakk over middels, og viste svak laginnsats målt med 4.div mål.

Kjartan Fagerlund var den store helten i Fosnavåg denne dagen. 350 tillskuere hadde møtt for å se kampen, og den ble spelt på en god grusbane. Det skulle gå 34 minutt før 1-0 kom, da ved Knut Teige. Fagerlund økte til 2-0 etter pausen, og Asbjørn Myklebust scoret til 3-0. Etter dette roet Bergsøy ned tempoet, og Bjørn Jørgensen utnyttet dette ved å redusere til 3-1. Bergsøy var derimot ikke truet, og halte inn seieren.

Molde - Bergsøy 3-1

8.serierunde;
9.August 1970 var det klart for kamp mot opprykksfavoritten. Otto Trønningsdal førte Molde opp i ledelsen etter seks minutters spill. Men verre skulle det bli, for etter 11 minutter driblet Odd Berg av tre forsvarsspillere og ga Molde 2-0. Den neste halvtimen hadde Bergsøy overtaket i banespillet, og reduseringen skulle kome etter 27 minutter på straffespark. Etter dette tok Molde over, og hadde i denne perioden et skudd i tverrliggeren.

Andre omgang ble skjemmet unødige etterslengere, og det førte til flittige notater i dommerens bok. Etter 17 minutter av andre omgang avgjorde Svein Kanestrøm kampen med å sette inn Moldes tredje mål. Det ble ikke noen stor kamp av noen av lagene, men 3-1 og to poeng holdt Molde på tabelltoppen. Bergsøy har etter 8 kamper 10-11 i målforskjell med 8 poeng.

Bergsøy - Clausenenga 0-1 (0-0)

Ingen


(Til venstre; nok en bom av Bergsøy. Til Høgre; Clausenenga scorer)

9.serierunde;
Det var en svak kamp av Bergsøy, men gjestene var likevel på ingen måte overlegne. I første omgang hadde Bergsøy et visst tak. Både Frantzen, Fagerlund, Pettersen og Moen hadde sjanser. Men to gikk utenfor og to på keeper. I den andre omgangen sammlet Enga seg til innsats. De var raskere med ballen, og brøt fint til angrep. En god halvtime ut i omgangen får Enga corner. Pedersen scoret til 1-0 og denne ledelsen holdt de kampen gjennom. Vel. Kampen var totalt sett jamn, så resultatet kunne bikket begge veier. Fagerlund kjempet tappert, Aursnes likeså, og glimtvis fikk vi også se Igesund i gamle takter som midtstopper.

Ørsta - Bergsøy 0-1 (0-1)

Asbjørn Myklebust


(Bildet; "Pit" Pettersen hadde en gild dag igår. Etter 0-1 mot Enga sist ble det 1-0 den rette vegen denne gangen. Asbjørn Myklebust til venstre og Magnar Aursnes ser heller ikke vemodige ut)

10.serierunde;
Kampen i Ørsta ble aldri god, det var mye innsats, men spillet ble knubbete og hardt. Hemelaget haddde overtaket på midten i den første omgangen. Problemet var at de var sørgelig inneffektive foran mål. Det var BIL som scåret først, og det skulle vise seg å vere dagens eneste. Asbjørn Myklebust fikk sjansen etter corner og tok den. Det jamnet seg mer ut etter pausen, Asbjørn Myklebust var nær flere scoringer. Men det ble en storm mot Bergsøymålet på slutten, og Bergsøy klarte å ri den av. Keeper Johs Nørvåg hadde en god dag i Bergsøymålet. Knut Igesund og Magnar Aursnes var tonegivande i midtforsvaret. Kjartan Fagerlund jobbet overalt.

Bergsøy - SIF 3-3 (1-1)

Asbjørn Myklebust 2, Knut Teige.


(Bildet; Asbjørn Myklebust lager 1-0)

11.serierunde;
Spenning og dramatikk ble det nok av for de 500 frammøtte som trosset regnværet. Seks scoringer er ikke dagligkost i 3.divisjon. SIF's siste scoring kom bare to minutt før slutt på et kanonfrispark fra Arnfinn Gjerde. Bergsøy kom best igang og dominerte første halvdel. Sjanser ble det flere av, men det ble med den ene scoringen Asbjørn Myklebust satte inn etter 5 minutt. Tre minutt før pause kom utligningen da Arnfinn Gjerde skøt fra 16 meter. Etter pause kom SIF best igang, og hadde en kjempesjanse etter 5 minutt til å ta ledelsen. Tor Torgersen skulle likevel g gjestene ledelsen senere da Nørvåg lot et tilsynelatende lett skudd passere. Asbjørn Myklebust scoret så til 2-2 etter retur fra et skudd av Knut Teige. Knut Teige skulle likevel få score seg et mål da han enkelt passerte forsvaret og satte ballen inn til 3-2. Og så kom da målet som utlignet helt på slutten.
Knut Igesund var en ener bake i forsvaret, mens Sveinung Frøystad var ganske god.


Asbjørn Myklebust i forskjellige stillinger

Langevåg - Bergsøy 2-1

12.serierunde; Ingen informasjon.


Herd - Bergsøy 3-0

Ingen


(Bildet; 2-0 er et faktum, Laffen Larsen scoret)

13.serierunde;
Under de mest trøstesløse forhold på Aksla Stadion var det Herd som tilslutt vann med siffrene 3-0. En kan ikke prate om fotball når forholdene var slik, og mange ventet bare på at dommeren skulle blåse av kampen idet striregnet fortsatte å øse ned. Dommeren derimot var en flink svømmer, og ville at kampen skulle fortsette tross fare for drukning. De som prøvde pasningsspill måtte tenke seg nøye om. Typisk var det da at Herds tre mål kom etter sjøslag foran Bergsøy målet. Herd seieren var rettferdig nok. De tacklet hengemyren best og scoret også tre ganger. Olaf Larsen scoret det første målet. Kjartan Fagerlund prøvde. Mer er det ikke å si.

Bergsøy - Bryn 6-0 (3-0)

Jack Petteresen, Sjølvmål, Knut Teige 2, Kjartan Fagerlund, Ronald Moen.


(Bildet; Asbjørn Myklebust lurer av etpar Bryn-karer. Småbildene; Keeperen i stadig trøbbel)

14.serierunde;
Ingen kunne tro at Bergsøy og Bryn spillte i samme divisjon. Heimelaget scoret 6, men bommet på like mange klare sjanser. Til Bryns unnskyldning manglet de noen spillere. Laget hadde en sjanse i kampen, det resulterte i en corner.
Jack Pettersen scoret til 1-0 etter 12 minutt. 2-0 var sjølmål. 3-0 var Knut Teige på frispark frå 25 meter. En lobb idet keeper sto langt ute. Etter pause scoret Kjartan Fagerlund til 4-0, Knut Teige 5-0 og tilslutt kom dagens mål. 6-0 målet var det Ronald MOen som dundret inn etter flotte kombinasjoner og mange trekk. 700 tillskuere fikk med seg avsluttningen på sesongen.

Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::