Bergsøy Historikken År for år

2016
2014
2012
2011
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995
1994
1993
1992
1991
1990
1989
1988
1987
1986
1985
1984
1983
1982
1981
1980
1979
1978
1977
1976
1975
1974
1973
1972
1971
1970
1969
1968
1967
1966
1963
1962
1961
1959

Sesongen 1974
#Bergsøy på andreplass på målforskjellen.
Sunndal klarte playoff. Ellingsøy og Herd rykkte ned. Bergsøy hårfint på 2.plass i veldig tett toppstrid. Fred Frantzen ble Bergsøys første fotballspiller i landslagssammenheng. Frantzen og Åge Hareide var de fra Møre og Romsdal som ble tatt ut til Ungdomslandslagets tropp mot Vidar (3.div). Jack Petteren har tidligre spelt 2 juniorlandskamper, men det mens han spelte med Hødd. Bjørn Prytz var trener i det som blei en sur målforskjell. Begge laga hadde lik målforskjell, men Sunndal hadde mer scåra mål.

Klubb
Kampar
Seire
Uavgj.
Tap
Målfor.
Poeng
Sunndal
18
11
2
5
37-17
24
Bergsøy
18
10
4
4
35-13
24
Langevåg
18
10
4
4
37-19
24
Skarbøvik
18
11
2
5
31-21
24
Åndalsnes
18
9
2
7
28-28
20
Ørsta
18
6
5
7
24-28
17
Kristiansund
18
4
7
7
20-26
15
Sykkylven
18
6
2
10
21-32
14
Ellingsøy
18
4
2
12
16-41
10
Herd
18
2
4
12
13-32
8


Treningskampar

Nyttig gjennomkjøring for Bergsøy

Bergsøy - Åfk 2-3 (2-3)

: Fred Frantzen 2.
: Bjørn Frantzen, Bergsøy

Mykje folk var samla ved sentralidrettsbana da Bergsøy møtte Ålesund Fotballklubb for første gang onsdag. Kampen var grasbaneopning på Bergsøy, og ein må seie at bana tolte kampen svært godt. Kampen ble ei ganske underholdande forestilling med bra vårtakter av begge mannskap. ÅFK viste seg naturlig nok som det beste laget. Spessielt i 1.omgang var det divisjonsforskjell i pasningsspill og tempo, men det ga seg likevel ikkje utslag i særlig overvekt av scoringane for 2.divisjonslaget. ÅFK vann 3-2, og samtlige mål kom dei første 20 minutta.Etter pausen kom heimelaget mer med i kampen, og særlig mot slutten hadde de mange sjanser som kunne gitt uttelling. Men tilbake til måla. Det tok bare noen få minutt før ÅFK backen Jarle Kleive lobbet inn foran mål, keper feilberegnet og en back misslykket i redningsforsøket på streken. Den godt plasserte dommeren kunne konstantere at ballen hadde vore over streken, og dermed 1-0 til ÅFK. 1-1 ble det like etter da Fred Frantzen fekk et gjennomspill og driblet av keeper Bjørn Nilssen. Fjorårets toppscårer i 3.divisjon Fred Frantzen var på ferde igjen like etter. Frantzen snappet ei feilpasning i ÅFK forsvaret og rundet keeper. Resten av målproduksjonen sto gjestene for, godt hjulpet av bergsøyforsvaret. 2-2 kom etter et innlegg fra venstresiden som en bergsøyback uheldigvis headdet i eige felt. Kjell Bjørn Røssevold som debuterte i ÅFK trøya dundret ballen i mål fra kloss hold til 2-2. Seiersmålet ordnet en annen uheldig bergsøyforsvarer som beinet inn en retur etter et tverrleggerskudd. Hos Bergsøy var det tydelig at Fred Frantzen blir en nyttig angrepsener også denne sesongen, men han skal i millitæret før sesongen tar til og det kan nok redusere formen endel.

Nytt tap i en treningskamp

Hødd - Bergsøy 2-0

: Ingen
: Thomas Strandabø

2-0 sigeren til Hødd var alt i alt fortent, men heller ikkje meir. Kjetil Hasund og Otto Sundgot sto for måla. Særlig det siste som Sundgot scåra var flott. Eit innlegg fra dølinja av Åge Hareide blei ekspedert i mål uten det minste sommel. Bergsøy kunne vise fram solidt midtforsvar. Dessutan hadde laget ein banens enar i Fred Frantzen i løparrekka. Hos Hødd var midtstopparane gode. Knut Ertesvåg held fram å innfri, og samman med Martin Roald blir det ein kloktspelande duo. Midtbanen var heller svak. I løparrekka slo trioen Sundgot, Kjetil og Åge Hareide fast at det kan bli det heilt store iår, men det må bli bedre støtte bakaifrå.

Mer om det som skjedde foran sesongen

Bergsøy slo Hareid 3-0 etter to mål av Jack Pettersen og ett av Fred Frantzen. Det blei også en 8-0 seier over Moltustranda etter to mål av Kjartan Fagerlund og Jack Pettersen, og ett mål kvar til Kjartan Paulsen, Fred Frantzen, Sveinung Frøystad og Rune Vike. I Huldalen blei det et 0-1 tap for Tornado. Denne kampen viste at laget ennå ikkje var komen i den rette forma. Kampen var oppjaga, og Bergsøy hadde dei fleste av dei opne målsjansane. Ingen klarte imidlertid å omsette sjansane i mål. Begge keeperane spelte sikkert og godt, Leif Arne Berg hos Tornado og Johs Nørvåg hos Bergsøy. Isak Arne Refvik ble kampens einaste målscårer. Hos Bergsøy viste Jack Pettersen framgong, og Kjartan Paulsen viste gode taktet.


(Bildet: Bergsøy deltok også i Måløycupen, der tornado vann mens Bergsøy spelte 3-3 i jumbofinalen mot Måløy)

Fred Frantzen ble den første spelaren i fotballandslags-samanheng. Toppscåraren i fjorårets serie fekk meldinga om at han var utteken i ungdomslandslagstroppa som skal møte Vidar (3.divisjons klubb fra Stavanger). Forutan Frantzen vart også Åge Hareide fra Hødd tatt ut i troppa. Desse var dei to einaste fra Møre og Romsdal. Jack Pettersen har tidligare vore med på 2 juniorlandskampar, men den gongen som medlem av Hødd. I treningskampane iår har Frantzen scåra bortimot halvparten av måla.

Serien skal til å starte

Det er foran sesongen vanskelig å forestille seg noe annet enn at kampen om seriemesterskapet står mellom Langevåg og Skarbøvik. Basert på fjorårssesongen og hovedintrykket av de viktigste privatkampene så er det naturlig å tru at ett av desse to lagene skal bli seirende tilslutt. Bergsøy har en vanskelig kamp i serieopninga med KFK i Kristiansund på søndag. KFK er nyopprykka og ønsker nok å prestere på heimbane, og etter Bergsøy sine mange svake kamper i den seinare tid så kan dei ikkje få noko favorittstempel til denne kampen. KFK er et ukjent lag for Bergsøy å møte. Iår har laget fått en spelande trenar i tom Zakariassen (ex Fredrikstad) som sikkert er ei fin forsterking av laget. Bergsøys lag blir trulig; Johs Nørvåg, Kjell Vike, Ronald Moen, Gisle Vike, Rune Vike, Oskar Waage, Sveinung Frøystad, Fred Frantzen, Kjartan Fagerlund, Jack Pettersen. På benken blir Martin Pettersen, Agnar Vike, Knut Teige, Eldar Zahl og Bjørn Myklebust.

KFK klarte uavgjort i sitt comeback i 3.divisjon

Kristiansund - Bergsøy 0-0 (0-0)
; Ingen
: Karl Gundersen
300 tillskuere.Romsdalsposten;
Uavgjort 0-0 og poengdeling ble det for KFK i comebackkampen i 3.divisjon. Kampen ble spelt på KFK's gressbane, og motstander var Bergsøy. KFK hadde et ganske markant overtak i kampen og burde vunnet med et mål på de få virkelige målsjansene som kom i kampen. Noen god kamp ble det ikke. Det ble for det meste sparking uten plan. Dette gjaldt begge laga. Første omgangen startet ganske nærvøst, og det tok et kvarter før spillet roet seg noe ned. Angrepsspillet var imidlertid dårlig hos begge lag, og det ble ikke noe særlig målsjanser ut av det. Utover i den andre omgangen var Bergsøys målmann litt slepphendt, men KFK utnyttet ikkje dette. Heimelagets beste var venstreback Tom Zakariassen og midtstopper Ernst Naas. Bergsøy skuffet med lite planmessigt spill. I angrepet var nok Fred Frantzen den beste, og i midtforsvaret var Ronald Moen sterk og god.

Vestlandsnytt;
En sjenerande vind blåste diagonalt på bana, og Bergsøy fekk denne i ryggen i den første omgangen. Bergsøy fekk et greitt tak på kampen, men KFK forsvaret spelte resolutt og braut alle angrep. Heimelaget hadde kanskje omgangens beste skudd mot mål, men Johs Nørvåg tok seg pent av dette. Det ble mer sjanser i den andre omgangen, sjølv om spelet ikkje var noko bedre spelesmessig. Allereie etter et par minutter fekk Bergsøy corner, Rune Vike gikk i været og headda like utanfor. Kjartan Fagerlund gikk i angrep fleire gongar, men avsluttningane var ikkje av det beste merke. Heimelaget hade nok et best tak på kampen etter pausen, men dei spelte seg ikkje til klare målsjanser. Det skyldast en kombinasjon av puslette angrepsspel og godt Bergsøyforsvar.

Bjørn Myklebust vart sett inn i staden for Fagerlund da omlag et kvarter av kampen sto att. Han viste at det skal bli vanskelig å nekte han plass i dei komande kampane. Han hadde mellom anna ei nydelig forsering til dølinja med et påfølgande skreddersydd legg til Fred Frantzen, men skuddet ble blokkert av en forsvarer. Like før slutt hadde Bergsøy enda en stor sjanse. Fred Frantzen ble spelt igjennom på midtstreken og førte innover mot mål. Han kom litt for skrått, og skuddet fra om lag ti meter strauk stolpen på utsida. Med dette så ebba kampen ut. Knut Igesund var enaren hos Bergsøy. Rune Vike la ned et kjempearbeid på midten, og også Oskar Waage tackla og vann mykje duellar sjølv om leveringane ikkje var dei beste denne gongen. Løparrekka kom ikkje opp imot sitt beste, det kan hende det var vanskelig når KFK markerte så tett. Best var Sveinung Frøystad.

Planlaust bergsøylag med nok en uavgjort

Bergsøy - Sunndal 1-1 (1-0)

; Fred Frantzen (ifølge SA og Vestlandsnytt men Bjørn Myklebsut ifølge Sumpen og Aura Avis)
; Tor Olsen, Volda
Ca 300 tillskoderar.

Det vart en heller svak kamp da Bergsøy og Sunndal møttes i andre serierunde i 3.divisjon. Kampen var prega av dårlige pasningar og dårlig tempo. Spelarane hadde store vanskar med å finne kvarandre, og dette øydela en del av spelet. Likevel var det Bergsøy som hadde dei første og største sjansane. To gongar misslykkast Jack Petteresn på store sjansar. Først ved at ballen etter et skot traff stolpen og gjekk ut. Noko seinare laut keeper Volden opp i krysset og slå ballen til corner. Etter et kvarters spel i første omgang sto det 1-0 til heimelaget. Sveinung Frøystad la et innlegg fra høgresida som Fred Frantzen etter litt klabb og babb putta i nota. Noko seinare i omgangen kunne vi notere nok en bergsøysjanse, men Oskar Waage klarte ikkje å ta vare på tilbodet og ballen gikk utanfor. Bergsøy gikk til pause med ett måls leiing, noko Sunndal skal være mest fornøgd med.


(Bildet; Fred Frantzen er i drivet)

Var første omgang dårlig så var det ikkje noko bedre i den andre omgangen. Ballen gikk mykje fram og tilbake, og det såg ut til at begge laga var midt i ferien. Etter femten minutter kunne Sunndal utlikne til 1-1. Det var indre høgre Nils Ulset som sto for denne scoringa etter innlegg fra høgresida. I andre omgang gikk Oskar Wåge og Sveinung Frøystad ut, og inn kom Kjartan Fagerlund og Knut Teige på heimelaget. Spelet blei friskare utan at dei store sjansane kom. Med 1-1 ebba så kampen ut, eit resultat som seier det meste. Hos Sunndal var keeper Volden god, mens Johs Nørvåg får godkjent på Bergsøy. Bjørn Myklebust skal få den beste karakteren. Dommar Tor Olsen fra Volda dømte noko av det svakaste vi har sett frå han på lang tid.


(Bildet; Fred Frantzen kaster seg etter ballen etter innlegg fra Sveinung Frøystad)

Aura avis;
Sunndal kom heim fra Bergsøy med bare ett poeng, og det var noe i underkant av hva vi hadde ventet. Resultatet ble 1-1. Men forholdene tatt i betraktning må en være fornøgd. Sunndalingene hadde en lang reise heilt til Fosnavåg, og der blåste det en meget kraftig landvind over en meget dårlig og ujevn bane. Sunndal hadde motvind i den første omgangen, men tok initiativet og hadde også et skudd som strøk over tverrleggeren. Men godt hjulpet av vinden tok Bergsøy over og presset tildels hardt mot sunndalsmålet. Det ble kun et mål av Bergsøy som følge av iherdig forsvarsarbeid av Sunndal.


(Bildet; Fred Frantzen kan juble etter å ha scoret målet)

Etter pausen dabbet vinden noe av, og Sunndal tok over spillet. Det tok bare fem minutter ut i omgangen før Reidar Ellingseter la inn en lav ball fra høgresiden. Ballen gikk i retning Torbjørn Brøske som fintet, hoppet over ballen og lot den gå til bedre plasserte Nil sPetter Ulset som dundret ballen imål. På tross av flere gode angrep av Sunndal så endte det med 1-1.

Bergsøy med cupkamp mot Gossen

Bergsøy har fått melding om at dei skal spele 2.kvalifiseringsrunde i cupen mot Gossen på Aukra laurdag. Dette kom nokså overraskande då det er vanlig at 3.divisjonslag går direkte til 1.runde. No syner det seg imidlertid at både Bergsøy og Sykkylven får cupkamp. Desse laga skulle spele seriekamp laurdag, men dene kampen er no utsett til Kristi Himmelfartsdag 23.mai.

Gossen - Bergsøy 1-6 (0-3)
Knut Teige 2, Bjørn Myklebust, Jack Pettersen, Eldar Zahl og Fred Frantzen.
Torbjørn Stranda, Træff

Bergsøy hadde ingen problem med å avansere til den første ordinære rnden av cupen. Gossen ytet god motstand den første halvtimen i kampen, men to raske scoringer av Bergsøy etter 28 og 29 minutter tok det meste av peppen ut av laget. Fred Frantzen og Knut Teige ordnet de to første målene for Bergsøy, det siste på et godt skudd fra 16-meteren. Samme mann ordnet 3-0 etter 43 minutter. Teige gikk da igjennom heile Gossenforsvaret. Etter 15 minutter av den andre omgangen gikk Bergsøy opp til 4-0 ved Bjørn Myklebust. Gossen reduserte imidlertid ved Arve Smoge etter halvtimen, men Jack Pettersen og Eldar Zahl ordnet sluttresultatet til 6-1.

Gossen har alltid slitt med Bergsøy. Gjestene dominerte fullstendig midtbanen, og gossenforsvaret var på stadig vikende front. Jack Pettersen og co fikk kjøre angrepene uforstyrret. Bergsøytrener Bjørn Prytz var også fornøgd med søndagens kamp som han karakteriserte som årsbeste. Knut teige forsøkte seg med godt hell, og saman med Fred Frantzen representerte han en stadig trussel mot Gossen Forsvaret. På mitbanen dominerte Jack Pettersen stort. Forsvaret til Bergsøy hadde en rolig dag. Gossen smål burde imidlertid vore avverga. Godt var det då at Knut Teige scårar nydelige mål med venstrefoten.

Bjørn Prytz opplyser at følgande lag skal spele mot Sykkylven; Johs Nørvåg, Kjell Vike, Knut Igesund, Ronald Moen, Gisle Vike, Jack Pettersen, Rune Vike, Sveinung Frøystad, Knut Teige, Fred Frantzen og Bjørn Myklebust. Reservar blir Martin Petteren , Eldar Zahl, Egil Vike, Oskar Waage og Kjartan Paulsen.

Bergsøy vrei 0-1 til 3-1 siste 15 minutta

Bergsøy - Sykkylven 3-1 (0-0)

; Ronald Moen, Knut Teige & Fred Frantzen
Bjarne Hoff,
Fred Frantzen og Knut teige.
400-500 tillskuarar

Bergsøy vant 3-1 over Sykkylven igår etter 0-0 ved pause. Kampen startet litt famlende fra begge lag der ingen klarte å få noe overtak første kvarteret. Men etter hvert ble det Sykkylven med vinden i ryggen som fikk best tak på midtbanen, og etter 16 minutt fikk vi se Helge Haram på sitt beste. Med full kontroll driblet han av fire bergsøyspillere og leverte ei fin pasning til Frank Sourza, men hans gode skot slo keeper til corner. Etter 22 minutt forserte Atle Furseth seg fram på venstrekanten, heilt ned til dølinja og la ei knallhard pasning inn foran mål. Eliassen styrtet fram, men kom ikkje langt nok ned, og keeper Nørvåg fikk snappet til seg ballen før andre kom til.

Bergsøy hadde også sine sjanser i denne omgangen. Spessielt i det 34.minutt da Bjørn Myklebust hadde en ypperlig forsering på venstrekanten. Hans innlegg møtte Fred Frantzen på 5-meteren, uten å få skikkelig klem på ballen, men keeperen fikk likevel store problemer med skuddet. Resten av omgangen ble det bare spredte sjanser til begge lag, og omgangen må karakteriseres som ganske svak. Publikum trodde Bergsøy skulle få lett spill i den andre omgangen med kastevinden i ryggen, men det skulle vise seg at de fikk større vanskeligheter enn de ønsket seg. De spillte seg frem til en rekke sjanser uten å lykkes. En meget god sjanse i det 5.minutt ble det da Fred Frantzen la en fin pasning til Knut Teige som smellte til med et knallhardt skudd fra 14 meter, men banens beste spiller keeper Grebstad, lå rett ut og fikk avverget. Bergsøy fortsatte med et stort overtak, men det ville ikkje lykkes framme i angrep. Det ble et lite sjokk da Sourza tok et frispark fra venstre som keeper Nørvåg måtte slippe. S.Meland var påpasselig framme og gav bortelaget ledelsen 1-0.

Etter en halvtime av den andre omgangen lysnet det imidlertid for Bergsøy. Fred Frantzen forfulgte en ball, og etter en duell med keeper fekk han ei tå på ballen og 1-1. En Sykkylven forsvarer var nære på å avverge, men han ga bare ballen større fart inn i nettet. Fire minutter senere fikk også Rune Vike vise at han har krutt i støvlene. Fra 16-meteren dundret han til, men keeper Grebstad avverget. Etter 36.minutter fikk Bergsøy frispark fra 35 meter. Ronald Moen la ballen godt til rette, tok fart og dundret til gjennom muren, og keeperen fekk kun slått ballen i stanga og inn. Stor jubel på tribunen. Seks minutter senere var det klart for 3-1 da Fred Frantzen spilte fri Knut Teige som møtte på direkten. Grebstad kunne bare høre skuddet suse imål. Hvilket av de to siste målene som skal kalles årets beste får Moen og Teige krangle om.

Hos Sykkylven var Grebstad uten tvil den beste. Høgreback Arnold Lyshol og midtbanespiller Lidvar Lillebø og angripar Helge Haram var også gode. På Bergsøy gjorde keeper Nørvåg en god jobb selv om han burde holdt innlegget som førte til Sykkylven sitt mål. I backrekka var Ronald Moen den nyttigste, og på midtbanen gir vi et pluss til Jack Pettersen. Knut Teige var den beste i angrepet. Vi må også nemne at Gisle Vike spelte godt, at Bjørn Myklebust hadde en veldig god første omgang og var heller ikkje dårlig i den andre, og at Sveinung Frøystad kom meir med etter pausen med gode raid. Fred Frantzen hadde det vanskelig med mannsmarkering på deg. Dommer Bjarne Hoff har vi sett bedre, han stykket kampen litt for mye opp. Vi er også uenige om kortene han delte ut.

Vi har tolv gode bilder å vise til ifra denne kampen. Trykk på bilda for å få dei opp i et nytt vindu der du ser det mer tydelig.


Ellingsøy for lett for Bergsøy

Ellingsøy - Bergsøy 0-3 (0-0)

; Fred Frantzen 2, Knut Teige
; Kjell Berentzen
Mange tillskuere.


(Bildet: Fred Frantzen scorer nr 2)

Forbausende mange hadde kranset seg rundt Ravns stadig like lekre gressmatte da en gammel kjenning fra sunnmøres arenar Kjell Berentzen satte spillet igang. Han annulerte et mål for hver av partene for desiderte offsider, og viste elles at han fortsatt er en toppdommer. Det er jo helst på nordmørske baner han har operert i en årrekke nå. Ellingsøy sitt mannskap gjorde en helhjertes innsats. Man fryktet tidlig at Bergsøy sin større offensive tyngde ville felle utslaget, men EIL holdt stand ei en time. Til da hadde Bergsøy hatt et visst overtak i spill og sjanser. I pausen var det langt ifra pessimisme i EIL leiren, selv om de gulblå måtte kjempe mot vind, regn og solgløtt de siste 45 minuttene. Håpet fikk en ny næring da keeper Slotsvik presterte årets redning kort etter avspark i 2.omgang. Det var Jack Pettersen som brente løs et meterhøyt presisjonsskudd fra 17 meter, kloss ved stolpen. EIL keeperen reagerte på innebygt innstinkt, lå rett ut og fanget ballen til flere enn Jack's forbauselse.

Fred Frantzen 2 meter høye knallharde skudd kunne han imidlertid ikkje stille opp imot. Ballen tok i innsida av stolpen så det sang i lettmetallet og spratt inn ved motsatt stolpe. 1-0 til Bergsøy. Ny storredning fulgte, men på hjørnespark styrte Frantzen utagbart inn 2-0 fra kort hold. Rett etter kunne kanskje Fred notert seg for hattrick, men valgte heilt riktig å legge en stikker til Knut Teige som fra 4 meters hold vanskelig kunne unngå å stussa ballen videre inn i målet. EIL resignerte ikkje. De kjemper ufortrødent videre. Mens Bergsøy ikkja akkurat la sjelen i sitt virke for å øke ytterligre. Banens beste spiller synes vi var Jack Petteresn. Usedvanlig konstruktiv, bare to halvt misslykkede pasninger, teknisk skråsikker. Men fint å jobbe på midtbanen sammen med en slik offervilje som Rune Vike viste. Bergsøylaget var uten svake punkt. Frantzen var noe ujemn, men da han fannt stilen så fikk EIL sitt forsvar store vansker. Eldar Zahl og Egil Vike vart begge bytta inn på slutten av kampen i staden for Jack Petteren og Fred Frantzen. Det var med andre ord 3 brødre på bana ei stund, nemlig Gisle, Rune og Egil Vike. Bjørn Myklebust og Sveinung Frøystad jobbet også godt.

Bergsøy skapte sjansene, Hødd scoret målene.

NM 1.runde; Bergsøy - Hødd 3-4 (1-2)

; Jack Pettersen, Knut Teige og Fred Frantzen.
; Dagfinn Ruud Olsen, Aafk.
Ukjent antall tillskuere.

Onsdag 29.mai 1974 var det klart for cupkamp mellom Bergsøy og Hødd på sentralidrettbana i Fosnavågen. Det blei en av dei bedre kampane som har vore spela i Fosnavåg. Den blei spela på ei våt bane, men som nesten ikkje hadde overvatn etter det kraftige regnværet som var i løpet av dagen og under kampen. Det var mange gode skot, godt spel og framfor alt mange mål, noko som gjorde kampen spennande heilt til slutt. Hødd kom best igang, og enda ein gong såg det ut som at respekta for dei rutinerte Høddarane sat i BIL-spelarane. Og alt etter 6 minutt sto det 1-0 til gjestane fra Ulsteinvik. Roar Breivik forfylgde eit tilbakespel fra ein bergsøybeck, og ballen kunne han sette bak John Nørvåg i bergsøymålet. En annan verson av målet er at Breivik fekk et gjennomspel fra Kjell Hasund, og at Roar Breivik si tå blei den lengste i kampen mot forsvararane.Ballen gikk via begge stolperøttene og i mål Bergsøy vakna av dette og tilreiv seg meir av spelet og et lite initiativ. Etter et frispark headda Knut teige mot keeper Egil Åkervik som redda fint. Bergsøy kom tilbake, og etter ei forsering av Fred Frantzen med et knallande skudd fra omlag 16 meter kunne keeper bare halvklarere. Jack Pettersen dundret returen imål til 1-1.

Bergsøy fortsatte med å ha initiativet, og Jack Pettersen var framme med et lumpsk skot som en Hødd forsvarar skifta retning på, og keeper fekk store problem. Like etter var det Fred Frantzen sin tur med et skudd keeper hadde vanskar med. Mot slutten av omgangen kom Hødd tilbake, og Otto Sundgot spelte seg fri på høgresida og la inn til Kjell Hasund som rolig satte ballen imål. Samme Hasund hadde like etter en stor sjanse til, men satte ballen høgt over mål fra straffemerket. Stillingen var 1-2 til pausen.

Etter pausen gjekk Bergsøy meir offansivt til verks. Vingane kom meir med i spelet, og ei forsering av Sveinung Frøystad og påfølgjande innlegg måtte keeper Vidar Ulstein stupe i beina på en BIL-angripar for å avverge. Ulstein kom inn fra start etter pausen i staden for Åkervik. Like etter vart en nydelig kombinasjon mellom Fred Frantzen og Knut Teige krona med mål. Frantzen førte opp og spla ut Høddforsvaret slik at Knut Teige fekk stå aleine i straffefeltet. Han hadde berre å sette foten på innlegget, som dermed utgjorde 2-2. Det skulle heller ikkje gå lenge før Bergsøy gikk opp i tet. Fred Frantzen gjorde et raid på midtbana og førte innover til 18-meter hold, der knalla han ballen i mål uten sjanse for keeper. Sjølv om Bergsøy no leda kampen med 3-2 så fortsatte laget å skape sjansar. Et frispark fra Jack Petteren blei slått til corner. Cornerinnlegget headda Knut Teige mot mål, men Martin Raold sto på målstreken og avverga. Ballen datt imidlertid på tverrleggeren og ut på bana, men forsvaret greidde å avverge. Bergsøy spelte godt i dene perioda, og Hødd kom sjeldan til sjanser. I dei siste ti minutta av kampen kom imidlertid Hødd sterkare tilbake.

Kjetil Hasund vart felt på 16-meterstreken til venstre for BIL målet. Bergsøyspelarane venta innlegg til Otto Sundgot, men i staden var det Inge Gjerde som fekk ballen. Han dundra ballen imål fra 25 meters hald uten sjanse for John Nørvåg. Knut Teige var frampå att etter at Rune Vike la inn foran mål, men det direkte skuddet gikk over. Sekunda før slutt fekk Hødd frispark ved 16-meteren, denne gangen til høgre for mål. Kjetil Hasund skaut direkte, keeper greidde ikkje å halde ballen, og Per Dimmen var påpasslig framme og scåra. Med 4-3 enda kampen. Med tanke på den viktige kampen Bergsøy skal ha mot Skarbøvik komande helg så var det nok greitt at det ikkje blei ekstraomganger denne kampen. Gisle Vike og Kjell Vike kvilte seg denne kampen, inn hadde Agnar Vike og Eldar Zahl kome. Begge klarte seg godt, og vil nok være med på å kjempe om plasane i ettertid. Jack Pettersen gjorde nok en kjempekamp, medan Rune Vike ikkje var like heldig som mot Ellingsøy. Han jobba godt, men avleveringane var ikkje like heldige. Fred Frantzen var alt i alt best i angrepet, men hadde god hjelp. På Hødd var Åge Hareide og Halbjørn Hasund gode.

Lett siger over Skarbøvik, og til topps i divisjonen.

Bergsøy - Skarbøvik 3-1 (3-0)

; Sveinung Frøystad, Jack Pettersen, Knut Igesund
; Storm Andresen, Haddal.
800 tillskuere.

2.pinsedag (3.juni 1974) var det duka for knalloppgjør mellom Bergsøy og Skarbøvik i Fosnavåg. Dette var avdelinens lag nummer en og to på tabellen. Bergsøy hadde foran denne kampen vist god framgang spillesmessig de siste kampene, og var favoritt mot Skarbøvik som ifjor spelte 2.divisjon. Skarbøvik hadde også mista Helge Skuseth til Start og Kallen Johannesen til ÅFK. Skarbøvik hadde likevel klart å vinne jamne kamper til nå i sesongen.

Bergsøy skule få en lettere kamp enn mange trodde på forhånd. Men som ofte før var det BIL sin motstander som opnet best, det ser ut til at midtbana treng ti minutts tid før dei vert skikkelig varme, men då kjem dei for fullt. Rune Solvåg var framme med ei headding like etter kampstart, men Johs Nørvåg plukka ballen lett ned. Spelet veksla fram og tilbake på midtbanen uten store sjansar for nokon av laga. Det såg imidlertid ut til at Bergsøy etterkvart fekk taket på midtbana. BIL-spelarane var raskare med ballen, og pasningsspelet gikk bra til tider. Fred Frantzen var nære på å gi heimelaget leiinga med et skot fra 12 meter, men keeper greide å slå til corner. Like etter var det reine kanonaden mot SIF-buret utan at ballen ville over streken. Bergsøy fortsatte å presse, og forsvaret til SIF hadde store problem. Etter omlag halvspela omgang fekk Bergsøy corner fra venstre. Bjørn Myklebust la ein høg ball inn i feltet som vart slått urover av keeper. Knut Igesund sto godt plassert og satte ballen i nettaket fra straffemerket til 1-0.


(Bildet; Mange lurte på om Bergsøy kunne stoppe fremadstormende SIF)

No kom det sjansar i fleng for heimelaget. Sveinung Frøystad gjorde et raid på høgresida og innlegget blei så vidt klarert av en SIF forsvarer som slo til corner. 2-0 til Bergsøy kom da samme Sveinung vart spela gjennom av Fred Frantzen, og han satte ballen mellom beina på keeper. Like etter hadde SIF sine største sjansar. Først ved et skudd av Arnstein Slinnig som landa på tverrleggaren og over, og Jan Kaurin hadde et lumpsk skudd som keeper Nørvåg tok seg av. Det blei så 3-0 til heimelaget Bergsøy etter en flott kombinasjon mellom Rune Vike og Jack Petteresn som sistnemnte greidde å sette forbi keeper. Dette blei også pauseresultatet. Skarbøvik kom sterkare etter pausen, og midtbanespelarane fekk bestemme tempoet idet bergsøyspelarane vart springande imellom. Bergsøyforsvaret spelte likevel så rutinert at SIF sjeldan kom til sjansar. Skarbøvik reduserte likevel til 3-1 etter corner der Jan Kaurin satte ballen imål etter litt klabb og babb. Etter målet kom Bergsøy sterkare, og SIF fekk gule kort til Svein Hoff og Jan Kaurin som følge av tøfft spel. Fred Frantzen var nære på nokre gongar i å auke leiinga, men utan å lykkast.


(Bildet; Lagbilde etter kampen)

På Bergsøy spelte Johs Nørvåg sikkert dei gongane han måtte i aksjon. I backrekka gjorde Knut Igesund og Ronald Moen ein god kamp. Jack Pettersen spelte stort på midtbana, medan løparrekka skapte store sjansar for SIF-forsvaret. Særlig Sveinung Frøystad og Bjørn Myklebust var gode.

Årets første serietap

Langevåg - Bergsøy 1-0 (1-0)

; Ingen
; Terje Olsen, ÅFK


(Bildet: Johs reddet mye under kampen, men her scårer Langevåg)

Det ble en frisk, sjanserik og stort sett velspelt kamp på ei tung grasmatta. Heimelaget opnet forrykende, og overtaket var så markant det første kvarteret at vi fryktet Bergsøy kunne gå på en skikkelig baksmell. Etter hvert jemnet det seg mer til, men med fortsatt klar heimekommando. Et grovt uhell førte til at en ivrig forsvarer skrenset inn vinnermålet etter halvtimen. Etter pausen fekk vi dobbeltredning på streken hos Bergsøy etter Vågnes-frispark, og deretter en mirakuløs redning på strek av en annen spiller. Etterhvert ble Bergsøy stadig mer farlige på offansiven.

Vi fekk 20 dramatiske sekund midt i omgangen. Langevåg fikk til en elegangt frispilling ved frispark. Keeper Nørvåg maktet utrolig nok å stoppe skuddet fra kloss hold med en fotparade. Frøystad ble fri på direkten mot Langevågburet ved en lang sentring. Nå var det Vågnes sin tur å redde så å si på streken. Bergsøy kvesset seg i innspurten. Jack Pettersen ble frispillt, men ble hektet halvmeteren fra 16 meter streken. Et nydelig angrep ble avsluttet med Teige-nikk rett utanfor. Deretter spillte Frantzen fri Teige, men Sandvik lå fint ut og reddet. Med litt hell kunne nok Bergsøy fått være med på å dele poengene med Langevåg, men det hadde vært litt missvisende. Det tunge blaute underlaget foran mål gjorde sitt til å ødelegge sjanser for begge lag. I pausa gjorde Bergsøy nokre endringar. Kjartan Fagerlund blei tatt ut og Agnar Vike kom inn. Heller ikkje dette trekket hadde noko særlig verknad på BIL-spelet. Best hos Bergsøy var nok Johs Nørvåg og Knut Igesund. Midtbana var ikkje heilt i slag, mens angrepet var litt svekka iogmed at Bjørn Myklebust ikkje var tilstades. Sveinung Frøystad greide seg likevel godt på topp.

Bergsøy slo Herd heime

Bergsøy - Herd 2-0 (0-0)
; Sveinung Frøystad, Knut Teige.
; Bjørn Riise, Aafk

Bergsøy slo Herd fortent 2-0 etter 0-0 til pause. Kampen startet med en god Bergsøysjanse da Bjørn Myklebust leverte en delikat pasning til Fred Frantzen som dundret løs. Karlsen i målet måtte gi til corner. Bergsøy fortsatte presset, og Herd var sjeldent innom Bergsøy sin 16-meter. Etter 14 minutter ble Fred spillt fri og hadde bare keeper igjen, men skuddet smallt i stolpen. Etter 34 minutt fekk Herd sin første sjanse da en forsvarer leverte et tilbakespill som Johs Nørvåg måtte slå til corner. På corneren fekk R. Hjelle en god sjanse, men Johs låg rett ut og avverget. Minuttet etter smellte Frantzen til med et nytt stolpeskudd, og Herd var nok mest fornøgd med 0-0 til pausen.

Etter 6 minutter ut i den andre omgangen var det klart for Bergsøyledelse. Knut Teige oppfattet en liten Herdmiss, og innlegget fra dølinja møtte Sveinung Frøystad kontant. Med Knut Teige i kjempeslag fortsatte Bergsøy å presse på, og etter et Frøystad innleg var Teige der med pannebrasken til 2-0. Herd kom mer med i spillet etterhvert, men Johs Nørvåg viste fram si klasse. Tor Hestholm hadde et nydelig nikk mot målet, som Nørvåg måtte forhindre, og senere måtte han stoppe et knallhardt langskudd. Knut Istad var den beste hos Herd, på Bergsøy var Knut Igesund og Knut Teige de beste.

Ørsta sjokkopnet og banket Bergsøy

Ørsta - Bergsøy 4-0 (3-0)

; Ingen
; Åsmund Godø, Valder
600 tillskuere


(Bildet: Kampbilde)

Ørsta sjokkopnet mot Bergsøy i Ørsta igår. Allereie etter fire minutter ledet Ørsta med 2-0. LAget gikk faktisk direkte fra avspark til scoring. Det var Jens Dankertsen som fikk et overlegg fra Erik Brautaset og sette ballen kontant i mål. Den andre scoringa var ei rein gavepakke. En bergsøybeck headdet tilbake til Nørvåg, som ikkje fekk ballen under kontroll. Stein Aam var påpasselig framme og netta til 2-0. Dette målet må nok Nørvåg ta på sin kappe. Men Bergsøy gav ikkje opp og kjempet godt. Imidlertid var det Ørsta som økte til 3-0. 26.minutter var gått da Stein Aam møtte et overlegg fra Jens Dankertsen med pannebrasken, og ballen fauk i nota. Det var ingen tvil om at Ørsta var det beste laget før pause, men 3-0 var i det meste laget. Bergsøy hadde også nokre tilbud. Nærmest var Knut Teige som kom seg forbi ørstaforsvaret, men skuddet gikk utenfor.Ørsta var nære på å øke sin ledelse allereie etter noen minutter etter pausen da Erik Brautaset gikk forbi et passivt bergsøyforsvar, men skuddet gikk utenfor. Like etter var Jack Pettersen nære fra frispark, men keeperen fekk slått den til corner. Fem minutter før slutt så var alt avgjort. Kjell Dankertsen fastsatte sluttresultatet til 4-0. Han driblet av keeper etter å ha først rundet et par bergsøyforsvarere. Bergsøylaget virket tafatte dene gangen. I angrepet var Knut Teige en enslig svale. Bjørn Myklebust gjorde nokre fikse ting, men hadde en tendens til å føre ballen for lenge. Knut Igesund var god som midtstopper og Jack Pettersen best av de på midtbanen. Bergsøy er i likhet med Ørsta best på heimbane hittil i sesongen.

Bergsøy sto distansen, men bare 1-1.

Bergsøy - Åndalsnes 1-1 (0-0)

; Knut Teige
Bjørkedal, Aafk
Knut Teige


(Bildet: Knut Teige scorer til 1-0)

Bergsøy var nærmest seieren i oppgjøret mot Åndalsnes i Fosnavåg. Den første omgangen ble målløs, men Bergsøy hadde de beste tilbodene. Hjemmelaget gikk offansivt til verks allerede fra avspark. Kampen var bare noen få minutter gammel da de var nære på å ta ledelsen 1-0. Kjartan Paulsen dro fint opp på høgresiden og skrudde innover mot mål, men en AIF forsvarer fekk avverget i siste sekund. Etter ca 10 minutter var det Åndalsnes sin Dagfin Svensson som var framme og prøvde seg, men Johs Nørvåg ryddet opp. Bergsøy førte så opp angrep etter angrep, og spillte seg til en rekke store sjanser, men det ble aldri mål.

Etter 5 minutter i 2.omgang er det klart for ledelse til Bergsøy. Knut Teige mottat ei pasning fra Jack Pettersen på midtstreken, og går solo igjennom hele romsdalsforsvaret før han skyt hardt og velplassert forbi en utstormende Wahlkvist. Minuttet etter hadde Bergsøy en ny ball i nettmaskene, men Knut teige hadde brukt handa istedenfor pannebrasken. Bergsøys ledelse ble kortvarig. Etter ni minutter kunne Åndalsnes utligne til 1-1. Bergsøyforsvaret var temmelig passive da Geir Nygård sitt skudd fann veien til nettmaskene. Scoringen virket som en vitamininnsprøytning for romsdalingene, og de spillte seg så frem til mange tilbud. Keeper Johs Nørvåg hadde imidlertid en god dag imellom stengrene, og ryddet opp i det som kom. Mot slutten av kampen var det igjen Bergsøy som førte kampen, og Knut teige var nære på å gi Bergsøy ledelsen nok en gang. Aleine mot keeper var det sistnemnte som vann duellen. Best på Åndalsnes var keeper Hallgeir Wahlkvist. Lenger frame var Geir Nygård god særlig etter pausen. Bergsøy var bedre denne gangen enn mot Ørsta sist, men Fred Frantzen som er i USA ble tydelig savnet. Knut teige var en ener i angrep, mens Bjørn Myklebust og Kjartan Paulsen var gode - men har en tendens til å gå for lenge med ballen. Sveinung Frøystad er tydelig ute av form for tida, men lagets beste var nok Jack Pettersen. Rune Vike kjempet godt. Knut Igesund og Agnar Vike var også solide.

Knepen 1-0 seier for Bergsøy over KFK

Bergsøy - Kristiansund 1-0 (1-0)
; Fred Frantzen
; Bjarne Hoff, Langevåg.
; Jack Pettersen.

Dermed er sommerferien over, og Bergsøy er på ny jakt etter seriepoeng. I sommer har laget kun spelt tre treningskamper, 3-1 tap for Hødd og to uavgjorte kampar mot Isfjorden og Åndalsnes. Mange juniorar fekk prøve seg i desse kampane, og dei klarte seg godt. I kampen mot Kristiansund starta Bergsøy absolutt best. Det avgjerande målet kom alt i opningsminutta. Kjartan Fagerlund la en perfekt ball til Fred Frantzen som dempa ballen og skaut forbi en utmanøvrert keeper. Bergsøy hadde et godt grep på kampen dei første ti minutta, men etter dette så kom KFK sterkare etterkvart. I denne perioden spelte midtstopperne til BErgsøy noe usikkert, men KFK løperne klarte ikkje å spele seg fram til sjansar likevel. Mot slutten av kampen kom Bergsøy noe sterkare, og Knut Igesund var nære på å scåre et mål da han dundra av fra 7 meter, men skotet traff ryggen på en annen bergsøyspelar.

Like før pausen skjedde det som gjorde at Bergsøy måtte spele resten av kampen med 10 mann. Jack Pettersen gikk over streken og var ufin mot Tom Zachariassen. Dette betyr også at Jack må så over fleire kampar frammover. Det blei dermed en mer defansiv taktikk i den andre omgangen, og KFK overtok meir av banespelet. Største sjansen dei fekk var då et skudd landa på tverrleggaren, og då en av løparane satte ballen over mål fra fem meters hold. Oscar Waage og Kjell Vike vart innsett i slutten av kampen for Kjartan fagerlund og Kjartan Paulsen, uten at dette svekka laget. Det endte med heimesiger, og Johs Nørvåg hadde en stor kamp. Backane Agnar Vike og Rune Vike gjorde denne gangen en bedre jobb en midtstopparane. Elles kjempa alle godt.

Heldig Sunndalsiger over Bergsøy

Sunndal - Bergsøy 2-1 (1-0)
; Sveinung Frøystad
Olav Kvendseth, Goma.


(Bildet: Bjørn Prytz håpet på seier)

Så skulle ikkje Bergsøy greie Sunndal denne gongen heller. På ei fin grasmatte på Sande stadion på Sunndalsøra møttes de to laga til kamp søndag. Bergsøy måtte stille uten Jack Pettersen, men elles var Knut Teige tilbake på plass. Bergsøy opna friske og spelte seg fram til to cornere i det første speleminuttet, men uheldigvis var det Sunndal som skulle greie å scåre mål. Etter den siste corneren sendte en back en lang ball utover på bana. En Bergsøysforsvarer prøvde å dempe ballen, men den spratt så til Sunndals farlige midtspiss Nils Petter Ulseth. Han forserte lenge utan at nokon fra Bergsøy klarte å stoppe han, og så satte han ballen rolig i mål bak Johs Nørvåg. Etter denne kalddusjen greidde Sunndal å ta over meir av spelet, men det blei somregel stoppa på Bergsøy sin 16-meter.

Midtbanespelarane til Bergsøy kom meir og meir med, og på slutten av omgangen tok dei over midtbanespelet. Fleire gongar såg det ut som at Fred Frantzen blei teken hardt inne i Sunndal-forsvret, men utan at dommaren reagerte. Etter pausen fekk vi sjå et nokså klart Bergsøyovertak. Sunndal var derimot gode på kontringar. Det var på et slikt mål av Sunndal fekk mål nummer to. Heile bergsøylaget var langt framme da Torbjørn Brøske kom seg fri og sende ivei et laust skudd som gikk til sides for Johs Nørvåg og inn i mål. Like etter makta endelig Bergsøy å scåre. Sveinung Frøystad fekk en fin stikkball fra Knut Teige og sprang igjennom heile Sunndalforsvaret. Han lobba så ballen rolig over keeper og inn til 2-1 redusering. Etter dette kjørte Bergsøy hardt på for å få ei utligning, nærmast var nok Fred Frantzen da han prøvde seg på et hælspark i trang posisjon foran mål. Ballen gikk desverre utanfor. I den andre enden klarte John Nørvåg å stoppe et godt langskot fra Jarl Torske. Sunndal prøvde å hale ut tida mot slutten, og Bergsøy fekk corner på corner, men ingen fleire Bergsøymål kom.

Johs Nørvåg gjorde nok en gong ein bra kamp, og var nok Bergsøy sin beste. Denne gongen synes vi at Agnar Vike gjorde det bedre på backen enn Rune Vike. I midten var Knut Igesund solid, men litt vel offansiv til tider. Både Kjartan Fagerlund og Oskar Waage gjorde en god jobb på midtbana, der Waage var den defansive. I angrepet var nok Sveinung Frøystad alt i alt den beste, men både Knut teige og Fred Frantzen viste til tider mange fine ting.

Trist oppgjør under håpløse forhold

Sykkylven - Bergsøy 1-0

; Ingen
; Oddmund Kaldhussæther
; Fred Frantzen


(Bildet: Keeper Odd Arne Grebstad gjorde en god jobb)

Bergsøy opnet best med en kjempesjanse av Knut Teige etter få minutters spel, og laget avsluttet like farlig da Sveinung Frøystad satte ballen i stolpen i sluttsekundene. Men forøvrig var det hjemmelaget som gjorde de største bravader. Seier 1-0 var fåledes fullt fortent, og seieren kunne faktisk vært større. Frank Sourza var dagens mann hos hjemmelaget. Allerede fra start var han den toneangivende, alltid i god posisjon og i godt driv. Helge Haram og Atle Furset gjorde også sine saker bra, og trioen var en stadig trussel for gjestenes sitt forsvar. Ved flere anledninger var det duket for scoring, men keeper Johs Nørvåg tok frem den ene praktredningen etter den andre. Ved ett tillfelle plukket han ned et nydelig skudd fra Sourza helt oppe i vinkelen. Nørvåg var sitt lags klart beste spiller, og reddet nok laget fra et større nederlag. Jan Kåre Eliassen var den som reddet to poeng til Sykkylven. Etter vel halvtimen mottok han en ball ute på vingen og dundret til fra skrått hold. Nørvåg gikk ned for å dekke med kroppen, men ballen spratt på en ujemnhet like utenfor mål, traff keeperen i skulderen og spratt videre i mål. Igrunnen et veldig lettkjøpt mål.

Sykkylven hadde rikelig med anledning til å plusse på i målprotokollen. Atle Furset var nære på nokre gongar, og Sourza og Haram hadde gode tilløp. Flere mål ble det imidlertid ikke i kampen. Bergsøy var noe kvassere etter kvilen, men effektivt fotballspill fikk vi aldri se. Sykkylvens keeper Odd Arne Grebstad dirigerte sine tropper i forsvaret på en utmerket måte. Bergsøy spillte en av sine svakeste kamper for året. Bortsett fra noen perioder i andre omgang kom laget aldri skikkelig fram på bana. Backene ga for lite støtte frammover, og midtbanen slitnet liksom. Fred Frantzen spillte ikevel en god kamp, mens Ronald Moen også skal ha godkjent. Oddmund Kaldhussæther hadde ingen lett oppgave, men dømte godt.

Vestlandsnytt;
Sykkylven synte seg ikkje som noko botnlag. På ei forbausende fin, men litt tung bane gjorde heimelaget en god innsats gjennom heile kampen. Bergsøy hadde mesteparten av spelet, medan Sykkylven nok hadde dei fleste og klaraste sjansane. Bergsøy hadde lagt opp til et litt defansivt system, noko som gjorde at laget til tider sleit offansivt. Det siste trekket ville ikkje lykkast for Bergsøy. Første sjansen kom da Fagerlund la til Frantzen, men uheldigvis fekk han ballen litt for langt foran seg. Bergsøys største sjanse i den første omgangenkom da Bjørn Myklebust forserte esg fram på venstrevingen. Det harde innlegget gikk forbi to Bergsøyspelarar som var godt plasserte foran mål. Ingen klarte å nå ballen og sette den i buret. Nærmast scoring i den andre omgangen var Bergsøy, da Sveinung Frøystad skaut i stanga og ut etter at han kom fri litt skrått i målfeltet. Johs Nørvåg var nok Bergsøys og kanskje banens beste spiller, mens Knut Igesund var den beste i forsvar. På midtbanen gjorde Kjartan Fagerlund en god jobb med fine pasningar.

Hattrick av Frantzen i storsiger

Bergsøy - Ellingsøy 5-0 (1-0)
; Fred Frantzen 2, Kjartan Fagerlund, Knut Teige, Rune Vike.
; Olai Egset, Volda
400 tillskuere.

Bra om noko blaut bane, vind på langs og omlag 400 tillskuere på 3.divisjonskampen der Bergsøy stort sett var totalt overlegne. Det kunne like godt blitt tosiffra denne gangen. Bergsøy spelte med vinden mot seg i den første omgangen, men slo an tonen fra avspark der eint Teige/Frantzen kombinasjon vart avslutta med skudd som EIL keeperen avverga. Ei lang periode frammover viste Bergsøy kanskje sitt beste spel for året, med fleire skudd som strauk stolpene på utsida. I det 15.minuttet sat ballen for første gang også i nota, etter et nytt Teige/Frantzen samarbeid. Teige va sist på ballen. Angrep på angrep bølga mot Ellingsøymålet, og sjansar var der på fleng. Særlig kom bergsøyvingane seg lett igjennom forsvaret. Teige og Frantzen var stadig på farta, men i denne perioda rydda EIL keeperen godt opp. I siste delen av omgangen kom Ellingsøy meir med, og mellom anna hadde Per Skotte et par gode skot som keeper Nørvåg måtte strekke seg etter.

Andre omgang opna med samme Bergsøy-presset. Fleire gongar gjekk ballen like utanfor EIL-buret. Men 7 minutt ut i omgangen putta Rune Vike inn 2-0 fra 3 meters hald etter glimrende forarbeid av Fred Frantzen. Ti minutt seinare gjekk Frantzen igjennom igjen, finta ut keeper totalt og sette inn 3-0. Etter 23.minutt kom enda ei scoring. Kjartan fagerlund og Frantzen kombinerte seg fram, og Frantzen putta ballen inn. Like etter var det reine kanonaden mot EIL målet. Skot fra Sveinung Frøystad og Frantzen vart slått til corner. Ellingsøy hadde kun et einaste måltilbud i denne omgangen, og det var et frispark som gikk utanfor Bergsøy-målet.

10 minutt før full tid vart Sveinung Frøystad hekta på vei igjennom EIL forsvaret. Frantzen hadde ingen problem med å sette ballen mål på straffesparket som følgde. Bergsøy pressa også dei siste ti minutta, men det endte med 5-0. Det var altså stort sett envegskjøring, og vi må berømme innsatsen karane viste denne dagen.Fred Frantzen fekk herje som han ville, Knut teige var bedre enn på lenge, Fagerlund og Vike gjorde en strålande innsats på midten mens Knut Igesund og Gisle Vike var gode i forsvar.

Under har vi 28 bilder fra kampen. Trykk på bilda for å få dei opp i større format.


Spennande kamp i Skarbøvik.

Skarbøvik - Bergsøy 1-1 (1-0)
; Fred Frantzen
; Kjell Berntsen, Aafk
; Gisle Vike


Her burde Oluf Hessen ha økt til 2-0


Johs og Igesund avverger en sjanseBergsøy raderte sannsynligvis ut de ambisjonene Skarbøvik måtte ha i retning av 2.divisjonsspill neste år. Uavgjort 1-1 ble resultatet i Skarbøvik lørdag, og det kan hjemmelaget være mest fornøgd med. Nok en gang viste det seg nemlig at SIF har problemer med å holde på en ledelse. Oluf Hessen gav SIF ledelsen 1-0 i en god periode av 1.omgang, men etter pause var det med nød og neppe at SIF berget det ene poenget. De første 20 minuttene av kampen ble den beste perioden for Skarbøvik, og det var nærmest et under at laget ikkje tok ledelsen etter 16 minutts spill da Beergsøy sin keeper Nørvåg var utfintet. Ballen gikk hårfint utenfor. Duoen Rune Solvåg og Oluf Hessen lykktes imidlertid minuttet esnere etter en ypperlig trekks kombinasjon. Svein Hoff la en høy ball ut fra eget forsvarsfelt, Oluf Hessen dempet den på midtbanen og la til Rune Solvåg som stakk fram. Solvåg lå så ei nydelig lukepasning tilbake til Hessen som ikkje nølte med å sette ballen imål.

Scoringen til Skarbøvik så ut til å tenne Bergsøy som i perioder ble toneangivende. En SIF back reddet på streken etter 35 minutter, og ti minutter senere forsøkte SIF å kvittere da Hessen var igjennom igjen. Rune Solvåg ga nesten SIF en flying start etter pausen, men han skøt utenfor fra kort hold. I stedet innledet Bergsøy en offansiv som bragte hjemmelaget på gyngende grunn. Den neste halvtimen overtok Bergsøy midtbanen, og SIF kom ikkje ut fra sin egen banehalvdel. Utlikningen som alle hadde ventet på kom etter 22 minutter da Rune Vike stusset et langskudd med hodet slik at ballen forandret retning. 1-1. Bergsøy fekk også en ny nettkjenning åtte minutter senere, men dommeren annulerte for offside. Skarbøvik kom mer med på notene det siste kvarteret da Svein Bakke og Robert Larsen gjorde sin inntreden på bana. Nærmest scoring i sluttfasen var Oluf Hessen da han skøt over mål nok en gang.

Bergsøyforsvaret, der Ronald Moen var den beste, markerte dårlig til tider. Kjartan Fagerlund var den beste på midtbanen, mens angrepet kunne vært en smule kvassere. Fred Frantzen og Knut Teige kom mer med etter pausen.

Utklassingssiger for Bergsøy

Bergsøy - Langevåg 4-0 (0-0)
; Fred Frantzen 3, Bjørn Myklebust.
; Olai Egset, volda.
900 tillskuere.

Em ting er sikkert etter denne kampen, og det er at langevåg ikke har noe å gjøre i 2.divisjon med det spillet de viste mot Bergsøy i 2.omgang. De ble regelrett utspillt. Langevåg fekk den første store sjansen i det 3.minutt da en bergsøybeck feilet, men på det gode innlegget fra Ivar Molvær var det ingen som var påpasselig frammpå. To minutter senere var Bergsøy nær ledelse da Kjell Sandvik feilet, men Bjørn Myklebust fekk ikkje den roa han trengte. Etter ti minutter fekk vi et kjempeskudd av Kjartan fagerlund fra 25 meter da han dunket ballen like over krysset. Deretter driblet Sveinung Frøystad av keeperen ute på 16-meteren, men en back kom tidsnok inn på mållinja og avverget målet. Like etter var det Johs Nørvåg sin tur å være ute i hardt vær, men med god hjelp av sine forsvarere fekk de hindret mål imot.

I andre omgang var det ei femten minutters periode der det så ut som at det kun var ett lag på bana. Langevåg ble regelrett utspelt. Først var det Fred Frantzen som fekk ballen på midtstreken og stormet gjennom hele Langevågforsvaret og ordnet 1-0. Tre minutter senere la samme mann på til 2-0 etter rot i gjesteforsvaret. Etter 24 minutt ut i omgangen løp Bjørn Myklebust fra sin oppasser og ordnet 3-0 via stanga. To minutt senere var Sveinung Frøystad frammpå etter glimrende angrepsspill, og la en pasning som Fred Frantzen bare hadde å putte inn. Langevåg var nære et trøstemål da Einar Kristiansen var framme med ei god headding, men ballen skrudde feil vei. Einar Kristiansen og Sverre Grøndal var sitt lags beste spillere. På det gode Bergsøylaget spelte Johs Nørvåg feilfritt imål. Knut Igesund ser ut til å ha funnet høstformen. Kjartan Fagerlund var også god, mens Fred Frantzen i angrepet skal få en ekstra blomst for sin innsats.

Under er 24 bilder fra kampen. Trykk på et bilde om du ønsker å se det i større format.


Slo Herd på "grautbane"

Herd - Bergsøy 0-2 (0-0)
; Ronald Moen, Knut Teige.
; Arne Thrana, RivalBergsøylaget


Glade seiersherrer etter HerdkampenNår en skal referere fra kampen mellom Herd og Bergsøy på Aksla Stadion, så kan en ikkje unnlate å omtale banedekket. Verre bane enn det Aksla var søndag trur vi knapt nok Bergsøy har spelt på tidligare. Banemester Haagensen kunne også berre beklage tillhøva, men når over 100 kampar har vorte spela på denne bana denne sesongen, og mykje regn attåt, så kan en ikkje forvente bedre forhold. Heldigvis så vart kampen spela under opphaldsvær. Bergsøy hadde ein barriære å bryte denne gongen. I heile sin 3.divisjons karriære har det ikkje lykkast å slå Herd på Aksla. Beste resultatet var 1-1, elles har det vore tap.

I denne kampen burde Bergsøy være favorittar, og en greidde også å innfri favorittstempelet. Det blei en fullt fortent siger, der Bergsøy var nærmare 3-0 enn Herd var redusering. Nokon god kamp var det imidlertid ikkje. Heile midtbana var som en åker, og berre på sidene var det noenlunde grønne flekkar å spele fotball på. Første sjansen i kampen hadde Herd etter at Johs Nørvåg mista ballen etter en corner, men en forsvarer fekk måka vekk ballen. Spelet foregikk for det meste på midtbana, og det var vanskelig å få ballen ut av sumpa. Først etter 17 minutter var Bergsøy frammpå da Knut Teige bakoversparka fra 15 meter etter innlegg fra Fred Frantzen. Ballen strauk like over tverrleggeren. Like etter fekk Bergsøy corner som endte med at Knut teige kunne skyte knallhardt mot mål, men en forsvarer klarerte. Største sjansen i omgangen hadde "Bossen" Finsæther da han fanga opp et langt utspel og skaut direkte mot mål. Johs Nørvåg klarte såvidt å slå ballen til corner.

I andre omgang vart det meir Bergsøy. Herd spelarane verka no ikkje så friske, og det tafatte angrepet deira vart godt teke vare på av Bergsøyforsvararane. Dei skota som kom hadde Johs Nørvåg full kontroll på. Alt i starten av omgangen var Bergsøy frampå med et frispark vad Jack Pettersen som keeper Carlsen måtte strekke seg på. Etter 15 minutter ut i omgangen var det klart for 1-0 til Bergsøy. Fred slo en ball til Sveinung Frøystad som forserte seg innover på bana. Han slo vidare til en fri Knut Teige som satte ballen imål. Etter halvspela omgang fekk vi sjå et "one man show" av Knut Teige. Fra cornerflagget finta han ut fleire Herdforsvararar på veg mot målet. Da han kom til 5meteren la han ei pasning til Fred Frantzen som skaut på direkten, men keeper carlsen var heldig og stansa skuddet med foten. 10.minutt før slutt var det endelig klart for 2-0. Bergsøy fekk indirekte frispark like utanfor 16-meteren. Jack Pettersen la ei kort pasning til Ronald Moen som fyrte av et langskot som gikk imellom mange spelarar og inn i mål. Etter dette var det smått med målsjansar.

På Bergsøy spelte forsvaret ein god kamp. Johs Nørvåg var solid i mål, og backrekka hadde få problem. På midtbana kom verken Jack Petteren eller Rune Vike opp mot sitt beste, men begge jobba godt. I angrepet var nok Knut Teige den beste, mens dei andre angriparane var under par. Særlig var Fred Frantzen noe handikappet på dette føret. Herd hadde en god midtstopper i Knut Istad, og Bossen Finsæther på midtbanen kjempa godt.

Fred Frantzen scoret 4 i "knock out" av Ørsta

Bergsøy - Ørsta 5-0
; Fred Frantzen 4, Knut Teige.
; Storm Andresen, Haddal.
500-600 tillskuarar

Bergsøy viser stadig fin haustform. Laurdag var det Ørsta som fekk smake på "Bergsøy-medisinen". Mange tillskuarar kransa bana da dommaren sette igong kampen, på ei bane med endel overvatn. Ørsta starta best og fekk fra starten et overtak på midtbana. Men det skulle vise seg at Bergsøy sine angriparar var i det farlige hjørnet. Alt etter fem minutt låg den første ballen bak Jon Olav Kriken i Ørsta sitt mål. Knut Teige finta ute på bana, ballen gikk forbi en forsvarer og stoppa i en sølepytt der Fred Frantzen var våken og snappa opp. Han runda elegant Kjell Arne Sætreog satte ballen lavt i hjørnet.

Mesteparten av spelet i den første omgangen foregikk på Bergsøy sin halvdel, men Ørsta var for pusslette i angrep. Bergsøy var mykje farligare, og det var berre uflaks at Sveinung Frøystad ikkje scora for ope mål etter et innlegg fra Knut teige. 2-0 kom først i det 40.speleminutt. Eit nydelig kombinasjonsspel mellom Jack Pettersen og Fred Frantzen vart avslutta med at sistemann runda av keeper og satte ballen imål fra skrått hold. To mål var nok mykje i forhold til banespelet. Den andre omgangen starta litt som den første med et overtak til Ørsta. Bergsøyspelarane kom sterkare utover, og Ørsta blei pressa tilbake. Det gjekk ikje lenge før Fred Frantzen var framme med ei headding som gikk i tverrleggaren, og ikkje mange minutt seinare skaut han like utanfor. Mål vart det etter halvspelar omgang da Fred Frantzen drog seg gjennom forsvaret og scåra.

Sveinung Frøystad hadde nokre gode skudd som Kriken hadde store problem med. Dagens finaste scoring fekk vi så da Fred Frantzen dribla seg fri rundt 16-meteren og et nydelig skot gjekk lavt inn i hjørnet uten sjanse for keeper. Eint trudde at Bergsøy var fornøgde med 4-0 resultat, men det ville ikkje Rune Vike og Knut Teige være med på. Eit nydelig innlegg fra Vike med god hjelp fra en sølepytt endte hos Knut Teige som satte balen lett forbi keeper og inn i mål. Bergsøy er i god form. Johs Nørvåg hadde en feilfri kamp. Knut Igesund og Ronald Moen framheva seg best i forsvaret. Fred Frantzen og Knut teige gjorde en god jobb.

Mesterskapet glapp i sluttminuttene

Åndalsnes - Bergsøy 2-3 (1-1)
; Sveinung Frøystad, Fred Frantzen, Knut Teige
; Arne Thrana, Rival

Det brast for Bergsøy. Eitt fattig mål skillte laget fra å gå til topps i 3.divisjon. Eitt fattig mål gjennom en heil sesong. Ikkje mindre enn fantastisk kan en vel kalle ei slik serieavsluttning som blei opplevd denne gongen. Til slutt endte fire lag på 24 poeng, der målskillnaden blei avgjerande. Både Bergsøy og Sunndal fekk 20 plussmål, men Sunndal gjekk forbi på fleire scåra mål. Langevåg endte på 18 plussmål mens Skarbøvik på fjerde plassen hadde sju plussmål.


(Bildet; Bergsøy vann, men det ble ett mål for lite)

Bergsøy hadde kanskje den vanskeligaste oppgava av dei fire laga i den siste runda. Bergsøy har alltid tapt på Åndalsnes, og aldri fått poeng derifra. Denne gongen skulle det også vise seg at Åndalsnes var et hardt kjempande heimelag som brukte både lovlige og ulovlige metodar for å stoppe Bergsøy. En svak dommer må ha noe av skylda for endel etterslengningar. Åndalsnes starta kampen best, og det gikk i et høgt tempo. Alt i opningsminutta var Dagfinn Svendson frampå med eit langskot som Johs Nørvåg måtte slå til corner. Fred Frantzen gikk like etter solo fra midtstreken, men blei tackla i siste liten. Åndalsnes skulle så ta ledelsen 1-0 i det 13.minuttet. Svein Sørheim på ytre venstre fekk gå uforstyrra fram på vingen, innlegget kom til Geir Nygård som satte foten til fra 7 meters hold. Det var Sveinung Frøystad som skulle ordne for utligninga. Han fekk ein ypperlig løpeball fra Jack Petteren, og fra skrått hald sette han ballen lavt forbi keeper og inn i mål til 1-1. Like før pausen fekk Åndalsnes en stor sjanse til å gå tilbake i føringa, men Johs Nørvåg fekk om litt tak på ballen.


(Bildet; Knut Teige scoret nr 3)

I den andre omgangen vart spelet meir på Åndalsnes sin halvdel, men også heimelaget hadde farlige sjansar. Alt i opningsminutta fekk Johs Nørvåg avverge eit godt heimeangrep. Bergsøy var like etter nære på å score da Fred Frantzen nesten kom seg igjennom forsvaret. I det 11.minuttet fekk Bergsøy straffe etter at en forsvarer hadde handset ine i feltet. Fred Frantzen var eksekutør og satte ballen i mål til 2-1 ledelse. Frantzen hadde like etter ei headding som gjekk over mål. På den andre sida hadde Geir Nygård en stor sjanse som Nørvåg ordna opp i. Snart var det klart for 3-1 ledelse til Bergsøy. Knut teige vart felt ute på bana, og Kjartan Fagerlund la inn en ball i feltet fra frisparket. Både Fred Frantzen og Knut teige endra retning på ballen som tilslutt gjekk i stanga og inn. Åndalsnes skulle imidlertid kome rett tilbake, og geir Nygård scåra sitt andre mål for dagen da han fekk stå udekka og putte ballen i mål fra kloss hald.

I siste minutta prøvde Bergsøy å auke leiinga, men heimelaget kjempa som aldri før. Sveinung Frøystad var nære på å gi laget sitt den scoringa dei hadde trengt for å gå til kvalifisering, men skotet gjekk i nettveggen. Med 3-2 til Bergsøy var det for lite. Johs Nørvåg spelte godt i mål. Ronald Moen var den beste i forsvaret, men også kaptein Igesund kjempa godt. På midtbana la Jack Petteren ned eit stort stykke arbeid, medan Kjartan Fagerlund gjorde sine saker bra. Fred Frantzen var som vanlig farlig, godt fylgt av Sveinung Frøystad. Knut teige viste bra ting, men var hemma av ei skade.


Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::