500 tillskuere
Bytter; Henning Solem 5 minutt for Paul Kurt Nerland
Arthur Almestad 26 minutt for Fred Frantzen.

(Fra avisen 9.mai 1983)
Foran lørdagens kamp mot Bergsøy hadde SIF gjort to forandringer fra forge helgs 3-0 tap mot Rollon. Bjørn Bjerknes erstattet Leif Arne Wlderhaug på midten. Kjetil Fladmark seriedebuterte mellom stengrene.Fjorårets og årets tidligere førstekeeper Sindre Ryssevik skulle site på benken.
Men hann møtte ikkje opp. "Han er på jobb," sa SIF's oppmann. "Jeg var ikke på jobb", sa Sindre. Ha sat nemlig på tribunen som tilskuer.

"Hvorfor møtte du ikke opp til kampen?"
"Ingen kommentar".

Også mot Bergsøy var det tydelige tegn på at forge helgs nederlag hadde rystet på de solide SIF-murene. Spillere var ute av form og markeringene for dårlige.

Bergsøy opnet best, men SIF fekk det første målet etter 14 minutt. Bergsøy holdt på å score minuttet tidligere, men en utrulig sklitackling hindret baklengs. Deretter kom pluttselig Harald Lillevik alene med Martin Pettersen, og scoret til 1-0. Bergsøys utligning ble en omdiskutert scoring. Tre minutt av omgangen gjenstod da Knut Teige fistet ballen med seg med handen og scoret.
"Nei jeg brukte ikke handen", sa Knut.
"100% at det var handa," sa fotballformann i SIF Arild Nørve.

Det ble 1-1 til pause. Og den andre omgangen vart mindre severdig for dei oppmøtte. Ei hedding av Frank Ausdal gav SIF ledelsen i det 65 minuttet. Fire minutter senere kunne Trond Paulsen score etter møljespel.
Denne omgangen kunne kalles mannefall-omgang. SIF's Harald Lillevik ble bårt av banen, så måtte hans erstatter Leif Arne Walderhaug hinke ut etter kneskade. Også Jan Kåre og Bjørn Bjerknes var tydelig preget med skader, men verst var det med Bergsøys Paul Kurt Nerland. Etter en hodeduel måtte Paul Kurt kjøres til sykehuset. Helge Skuseth ble skadet i same duell.

Frode Wilhelmsen var banens klart beste spiller, mens den debuterende keeperen hos SIF gjorde en god kamp.

Kristiansund - Bergsøy 1-0 (0-0)

: Ingen

Uflaks for Bergsøy

Arild Ødegård, Malmefjorden
Bytter; 31 min; Kjartan Paulsen ut, Nils Roger Paulsen inn.
55 min; Paul Kurt Nerland ut, Lars Ove Almestad inn

(Fra avisen 25.april 1983)
Bare uflaks hindret Bergsøy i å ta minst ett poeng i seriepremieren mot Kristiansund på bortebane igår. Skudd i tverrleggeren, Trond Paulsen hindret i scoringsposisjon, nesten ingenting gikk til fordel for Bergsøy igår. Spillesmessig har laget bare grunn til å vere middels fornøgd. Attpåtil ble flere spillere småskadd i gårdsdagens oppgjør.

-"Kan ikke være fornøgd med tap", sa høgreback Eivind Møller.
"Men det var mye nerver i laget, og mye av årsaken ligger nok der. Vi var heller ikke flinke nok til å utnytte sjanene våre", innrømmer Møller, som selv pådro seg en liten skade i foten tidlig i kampen.

Banespillet hadde hjemmelaget et godt grep om, men det var få avsluttninger. Bergsøy målvakt Martin Pettersen ble bare sporadisk satt på prøve. Framme gjorde Knut Teige og Trond Paulsen en god jobb, og hyperraske Lars Ove Almestad skapte også store vansker for KFK-forsvaret da han kom inn i andre omgang.

Målet imot kom på litt nochalangt forsvarsspel. 20 minutt gjennstod da Bergsøy feilet med å sette Kjell Wiik i offside, og dermed kampens eneste mål. Like før slutt hadde Trond Paulsen en sjanse, men ble hindret i det avgjerende tidspunktet.
"Klar straffe", sa Paulsen.
Nils Roger var også nær i denne kampen, ballen suste desverre i tverrlegger og tilbake. I tillegg ble et Bergsøy mål annulert pga angrep på keeper. Det var nok korrekt.

Bergsøy - Åndalsnes 1-1 (1-1)

: Frode Wilhelmsen

Uavgjort mot ÅIF

Jon Myklebust, Eid -(bra)
250 tillskuere
Bytter; Knut Teige 58.min for Fred Frantzen, Henning Solem 19 min for Arthur Solem.

(Fra avisen 30.mai 1983)
Den sure skoddevinden på langs av bana i Fosnavåg laurdag var til fordel av laga i hver sin omgang. Åndalsnes hadde seks cornere i 1.omgang, Bergsøy ingen. I andre omgang hadde Bergsøy 4, Åndalsnes 1. Spelesmesig var resultatet også rettferdig.

Dommeren kunne fort avgjort kampen da Asbjørn Mjelva driblet seg gjennom Bergsøyforsvaret og vart hekta, men straffen kom ikke. Diplomatisk gjort, og rettferdig, ettersom Bergsøy hadde en lignende situasjon tidligre da Paul Kurt Nerland ble felt.
Fred Frantzen ble skadet alt etter 22 minutt. Han trakket over i ankelen og måtte erstattes av Knut Teige. Ein annan Bergsøy veteran, Knut Igesund, slet benken i hele kampen.
ÅIF tok ledelsen i det 27.minutt ved Jack Volstad. Men Volstad var også uforsiktig like etter da han gav ballen til Frode Wilhelmsen, og dermed 1-1.
Det ble en heller tam kamp, der Trond Paulsen fremhevet seg, og også bra spel av Ivan Myklebust og Frode Wilhelmsen.