1959

Sesongen 1991
#

Bergsøy sesongen 1991.
Bergsøys trenerduo Bjørn Prytz og Kjartan Paulsen hadde forhåpninga om en topplassering i 4.divisjon, men endte opp med å berge 4.divisjonskontrakta i siste runde etter en 2-2 kamp mot Hareid som rykka opp til 3.divisjon.

Målsetjinga er å vere med i toppen

-"Målsettingen er å kunne kjempe i toppen, seier Bergsøy sin trener duo Bjørn Prytz og Kjartan Paulsen.

Vi har ei fin blanding av rutine og ungt blod. Vi stiller faktisk med tre nye spillere i forsvaret frå ifjor. Torstein Gjerde kom ifrå Haddal, og har spelt seg inn på venstrebacken. Ivan Myklebust har gjort comeback som sweeper. Og junioren Endre Rudolfsen har imponert som markeringsstopper. Are blindheim er tilbake ifrå Fyllingen, og også Kristian Røssaak er tilbake etter å ha spele for Sykkylven. I tillegg har juniorene Per-gunnar Djupvik, Geir Sandnes, Arild Kvalsund, Vegard Fiksdal og Frode Myrhol også sjanser til å spele seg inn.
Borte frå ifjor er Trond Paulsen som trener Larsnes."

-"Men det har gått tungt i treningskampene?
"Ja ikke alt har fungert som det skulle, men mot Hovdebygda (3-0) var det ting som tyder på at vi er på rett veg.

Seriestart mot Ørsta

Bergsøy - Ørsta 2-2

Laget;
Kurt Ove Longva, Kurt Magne Berge, Endre Rudolfsen, Ivan Myklebust, Torstein Gjerde, Are Blindheim, Gullik Kjellstadli, Arve Leine, Sindre Reite, Endre Tjervåg og Lars Ove Almestad.
Inbyttarar; Per Gunnar Djupvik, Torbjørn Leikanger, Nils Roger Paulsen, Rolf Kvalsund og Kristian Berge. Hening Solem uaktuell pga karantene etter utvisningen mot SIF ifjor.

Årets første heimesiger

Bergsøy - Valder 3-1 (1-0)

; Fred Frantzen, Endre Tjervåg, Kjartan Kleppe.
; Ivan Myklebust og Nils Roger Paulsen.
; Arild Kvalsund & Kjartan Kleppe.

9.August 1991 kom Bergsøy sin første heimeseier for sesongen etter en godt gjennomført kamp av Bergsøylaget. Bergsøy stillte i dene kampen et nokså nytt mannskap, og kombinasjon mellom rutine og ungdom. Veteranane Trond Paulsen og Fred Frantzen var tilbake, i tilleg gjorde Kjartan Kleppe og Arild Kvalsund sine debuter i Bergsøytrøya. Periodevis spelte Bergsøy fikst og sjanseskapande, og det overraska gjestane.
Første halvtimen var jamn, men Valder fikk kampens første store sjanse. Dag Erik Jønsson vart spela gjenom men traff insiden av stolpen, og ballen sneik seg såvidt utanfor den andre stolpen. Etter en halvtime var det likevel klart for 1-0 til Bergsøy. Are Blindheim la en presis corner som Fred Frantzen hedda imål via tverleggeren. Omgangen ebba ut med 1-0. I 2.omgangs første minutt fossa Vegard Fiksdal på venstresida, og det presise inlegget ekspiderte Endre Tjervåg kontant i nota. Nydelig scåring. To minutt seinare var det klart for 3-0. Are Blindheim kom fri på venstresida og Kjartan Kleppe hedda inlegget imål hardt pressa av to Valderforsvarere. Sterk prestasjon. Kreftene tok slutt mot slutten, og 8 minutt før full tid sto Dag Runar Syversen umarkert og heda inn redusering til 3-1. Men Bergsøy reid av stormen mot slutten og vann fortent.

En god lagsiger. Keeper Per Gunnar Djupvik sto sikkert imål, Trond Paulsen spelte sikkert som sweeper. Nils Roger Paulsen spelte fornuftig og kompromisslaust som markerinsstoppar. Sidebackane Ivan Myklebust og Vegard Fiksdal hadde små problem defansivt, og særlig 16-åringen Vegard imponerte med sine mange dribleraid of forseringar framover på bana. Jamnaldringen Geir Sandnes såg også til å storkose seg som offansiv midtbanespelar. Endre Tjervåg og Lars Ove Almestad kjempa hardt i midtfeltet. På topp gjorde Kjartan Kleppe en nyttig jobb med sin sterke fysikk.

Pravda;
Det gikk et kvarter før Fred fikk skallet et cornerinlegg fra kloss hold. Tverrlegger, ned i bakken og høyt opp i nettaket før linjedommeren vinket "MÅL". Så var det straks pause. 2 minutter og Endre Tjervåg smalt inn fra 16 meteren etter noe frem og tilbake, og 2 nye minutt og Kjartan Kleppe skaller i mål fra 5 meteren 3-0.

Det var ikke Kjartan sin ball. Han tok den rett og slett fra 2 Valderforsvarere. Han hoppet høyt og frem, strakk halsen mellom de to og pang imål. Dette luktet av styrke. Han sto som et fjell. Vår berømmelige kaffepause kom ikke dene gang, selv etter bragden. Først i det siste halvkvarteret fikk Valder yppe seg. Da var det kommet inn en kvithåring som frisket opp. Noen på haugen ønsket (eller forlanget) nok flere mål. Etter overtaket burde vi kanskje ha det. Men men, det er like viktig å verge sitt mål som å bli grisk etter mål.

For meg virket det som Valder ikke hadde folk på midtbanen. Noen mente Tom hadde smuglet inn etpar mann ekstra. Set så slik ut. Vi hadde for det meste to mann på hver Valdermenn. De to kjempet om ballen, den 3.tok den. Jeg hørte trener Skuset til båten;" Har dere trommet sammen det som fantes av veteraner bare for å ta oss? Trond kledde fullstendig av vår mann".

Laget; Per Gunnar Djupvik, Trond Paulsen, Ivan Myklebust, Endre Tjervåg (Henning Solem), Vegard Fiksdal, Nils Roger Paulsen, Geir Sandnes, Are Blindheim, Lars Ove Almestad, Kjartan Kleppe, Fred Frantzen (Arild Kvalsund).

Herd slo Bergsøy

Bergsøy - Herd 1-2 (1-2)

; Are Blindheim
; Fred Frantzen.
; Endre Tjervåg.

Kampen mellom Bergsøy og Herd var jamn. Laga hadde overtaket i kvar sin omgang, Herd i første og Bergsøy i andre. I første omgang spelte Herd med god rørsle og let ballen gjere arbeidet. Tidvis spelte dei god fotball og skapte farlege sjanser. Det blei mål på to av dei, og det første kom allereie etter 1 minutt. Vebjørn Solevåg fekk tid til å sikte og skåtet fra 16 meter gikk dit det skulle. Men Bergsøy reduserte så i det 10.speleminutt. Ei diagonalpasning opna Herdforsvaret og let Lars Ove Almestad bruke farta si. Inlegget fekk Are Blindheim ein fot på til 1-1. Fem minutt etter utligninga gjorde Eirik Hummelsund 1-2. Et frispark blei stussa vidare til Eirik som tok ballen på heil volley.

I andre omgang kom Bergsøy meir med og tok kommandoen. Likevel var det ikkje mange farligheter dei skapte. Sistepasninga var ikkje god nok. Nils Roger Paulsen var Bergsøys bestemann fylgt av Kjartan Kleppe. Endre Tjervåg var uheldig i sin andre kamp på rad og fekk skade. Spelesmessig var det et tilbakesteg fra Valderkampen. Likevel bur det mykje i laget, noko som blei demonstrert i dei beste periodene i 2.omgang.

Laget; Per Gunnar Djupvik, Trond Paulsen, Ivan Myklebust, Endre Tjervåg , Vegard Fiksdal, Nils Roger Paulsen, Geir Sandnes, Are Blindheim, Lars Ove Almestad, Kjartan Kleppe, Fred Frantzen.
Innbytta; Henning Solem og Børge

Viktig Bergsøyseier

Stordal - Bergsøy 1-2 (0-1)

; Kjartan Kleppe og Lars Ove Almestad

Kjartan Kleppe var banens bestemann medan Lars Ove Almestad var nesten like god idet Bergsøy kom fra stordalen med tre poeng. Det var viktig å vinne bunnoppgjøret, og Bregsøy har nå meir kontakt med laga framover på tabellen. Bergsøy var best før pause, men Stordal kom sterkt på slutten. I en temposvak og rotette 1.omgang skjedde det lite, men Kjartan Kleppes hedding fann nettmaskene, medan Odd Jarle Storheims hedding smalt i stolpen og ut. Bergsøy begynte best etter pausen, og Lars Ove Almestad økte til 2-0 da han stakk gjennom et utrusende Stordal-forsvar. Dette så ut til å tenne heimelaget som skrudde opp tempoet. Bergsøy hadde millimeterene på sin side mot slutten, og bare Ole Håvard Stavseng klarte å scåre for heimelaget.

Lite underhaldning

Bergsøy - Ørskog 2-1 (0-0)

; Are Blindheim og Geir Sandnes
; Nils Roger Paulsen

Kampen mellom Bergsøy og Ørskog tirsdag 20.august gav ikkje publikum særlig mykje underhaldnig. Den eine feilpasniga etter den andre. Lite sjansar og mykje midtbanespel. I første omgang verka det som at ingen av laga ville sende nokon spelarar frammover. Dei to spissane hos begge lag vart sørgelig åleine. Bergsøy hade kanskje ballen mest, men det vart halde på ballen for lenge. 0-0 til pause.

I 2.omgang fortsatte det dårlige spelet, men så et kvarter ut i omgangen kom Geir Sandnes inn på midbana, og Kjartan Kleppe blei flytta fram som spiss. I tillegg fekk banens bestemann Trond Paulsen rom og tid til å slå lange diagonalpasninger mot venstresida. Dette satte fart i kampen, og i det 68.speleminutt kom det første målet. Et innlegg fra venstre duppa ned ved bakerste stolpe, og der var Are Blindheim som putta den imål. Ørskog svara 4 minutt seinare da Erik Vollen scåra på noko som nærmast var et brassespark. Et inlegg fra venstre i det 82.minutt blei tatt på direkten av Geir Sandnes, og Bergsøy behaldt alle tre poenga.

Begge misfornøgde

Spjelkavik - Bergsøy 1-1 (1-1)

; Ivan Myklebust
: Fred Frantzen og Kjartan Kleppe.

Trond Paulsen var kampens bestemann i ein jamn kamp. Begge lag treng poeng i kvar sin ende av tabellen, og det var derfor ingen storfornøgde spelarar på bana. Spjelkavik begynte kampen best, og etter 15 minutt sto det 1-0 til heimelaget. Men Bergsøy kom meir med etter scåringen. Nils Roger Paulsen burde nok utlignet da han var aleine foran Helge Kolseth i Spjelkaviks mål. Kolseth må ta utligningen som kom seinere, på sin kappe. Et frispark fra siden av midtbanen av Ivan Myklebust gikk rett imål. Kjartan Kleppe var framme og forstyrret.

2.omgang begynte som den første uten at Spjelkavik klarte å scåre. De siste minuttene av kampen såg det ut til at begge forsvar raknet, og begge lag kunne ha stukket av med seieren. Paulsenbrødrene var gode hos Bergsøy, og Endre Tjervåg vann mye på midtbanen.

Bergsøy klatrar

Bergsøy - Sykkylven 2-1 (1-1)

; Lars Ove Almestad og Geir Sandnes

Kampen mellom Bergsøy og Sykkylven var jamn og spennande. Bergsøy hadde dei fleste sjansane, men Sykkylven var vel så farlige når dei kom fram til Bergsøymålet. Eter ti minutt tok bortelaget ledelsen ved Ralf Alvestad. Bergsøy fekk etter kvart bedre grep på midtbanen, og i det 19 minuttet kom utligninga. Lars Ove Almestad brukte farta og scåret. Kampen blei jamnare i 2.omgang når Sykkylven fekk bedre tak på midtbana, men 20 minutt ut i omgangen kom det avgjerande målet. Geir Sandnes dempa ballen på brøstet og dundra ballen imål på heil volley i vinkelen. Tre viktige poeng vart sikkra.

Laget; Per Gunnar Djupvik, Ivan Myklebust, Trond Paulsen, Nils Roger Paulsen, Børge Hansen, Are Blindheim, Endre Tjervåg, Lars Ove Almestad, Geir Sandnes, Fred Frantzen og Henning Solem.
Vidar Eikrem spelte ti minutt.

Langevåg - Bergsøy 5-0

; Trond Paulsen

Eitt mål avgjorde

Bergsøy - Guard 1-0 (0-0)

; Lars Ove Almestad

(Bildet; Glade Bergsøyjuniorar som greidde seg godt i skjebnekampen mot Guard.)

Med tre-fire av den faste første-ellvaren på skadelista og Trond Paulsen suspandert var det heilt uvisst til avspark kva for Lag som ville starte. Fred Frantzen måtte gi seg før avspark, og dermed fekk Arild Kvalsund sin første A-kamp fra start. Bjørnar Almestad fekk også prøve seg. Nærvøsiteten i Huldalen såg ut til å prege Bergsøylaget i heile første omgang, en omgang som var jamn men med dei farligste sjansane til heimelaget.

Midtvegs i 2.omgang kom avgjørelsen. Geir Sandnes tråkla seg fram på venstresida og fekk slått inn. Her kom Lars Ove Almestad på løp og tuppa ballen inn ved nærmaste stolpe. Bergsøy sin bestemann var uten tvil Børge Hansen, elles spelte Vidar Eikrem godt som markeringsstoppar. Endre Tjervåg gjorde en god jobb på midtbana.

Bergsøy uheldige mot Herd

Herd - Bergsøy 1-0 (0-0)

Bergsøy hadde et klart overtak, og dei desidert største sjansane, men Sindre Dalstrøm sitt mål i det 47 minutt blei kampens einaste. Etter dette tapet ligg Bregsøy fortsatt på kanten av stupet til nedrykk. Arild Kvalsund var millimeter fra å omsette et innlegg i mål, og Lars Ove Almestad var nær på å scåre etter hedding. Det hadde vært ingenting å seie på om Bergsøy hadde leda med to-tre mål til pause. Men tross sluttspurt og overtak klarte Bergsøy aldri å scåre. Endre Tjervåg, Lars Ove Almestad, Geir Sandnes og Are Blindheim var konstruktive og gode i kampen.

Dramatisk bunnstrid

(Bildet; Bergsøy strategen Treon Paulsen viser muskler, og det må han også gjere mot seriemester Hareid imorgon)

Bergsøy må ha poeng for å ikkje rykke ned, og aller helst tre poeng.

Bergsøy berga 3.divisjons-kontrakta

Bergsøy - Hareid 2-2 (1-1)

(Bildet; Bergsøy er berga)

; Arild Kvalsund og Geir Sandnes

Bergsøy-laget heldt tillengarane sine på pinebenken i dene kampen. Med siger ville de sikre plassen i 3.divisjon, medan et uavgjort resultat ville gi både Ørskog og Ellingsøy en sjanse til å passere dei. Mot slutten av kampen leia Bergsøy 2-1 etter å ha scåra alle tre måla. Men et hårreisande forsøk på å drible istaden for å klarere endte med at Arthur Solvåg reduserte til 2-2 i det 74 speleminutt. Et skuffa Bergsøylag gikk av banen, men humøret steig ideg meldinga kom at Ørskog hadde tapt og at Ellingsøy hadde spela uavgjort.

Speningsmomentet var i starten korleis Hareid var motivert etter å ha sikra seg opprykket i helga før. Sjølv om dei jobba godt, var det slett ingen kjempeinnsats dei leverte. Det som satte fart i kampen var et sjølvmål av Bergsøy i det 19 minuttet. Fem minutt etter forserte Lars Ove Almestaad på høgresida, innlegget spratt til bakerste stolpe der Arild Kvalsund plasserte den imål med hodet. I 2.omgang tok Bergsøy raskt leiinga ved Geir Sandnes etter at han finta vekk forsvararar og skaut oppe i vinkelen. Bergsøy tok meir og meir over og skapte farlige sjansasar uten å scåre.

Det såg dystert ut i starten av sesongen da Bergsøy hadde kun 8 poeng etter 12 kamper, men laget reiste seg og var eitt av dei laga som samla mest poeng etter sommerpausen. Hos Hareid likte vi best midtbaneslitaren Harald Åsland Rise og keeper Stig Engen, men Bergsøy var nærast seieren.