Bergsøy Historikken År for år

2016
2014
2012
2011
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995
1994
1993
1992
1991
1990
1989
1988
1987
1986
1985
1984
1983
1982
1981
1980
1979
1978
1977
1976
1975
1974
1973
1972
1971
1970
1969
1968
1967
1966
1963
1962
1961
1959

Sesongen 2003
#Bergsøy berga seg frå nedrykk.

Bergsøy A-lag fekk en liten nedtur iforhold til den fantastiske fjorårssesongen. Det gikk skeis allereie frå start med heimetap i serien mot Sykkylven, og et pinlig 0-3 tap heime mot Ha/No i cupen. Det skulle vise seg at sesongen skulle handle kun om å halde seg i divisjonen, noko som ikkje blei lett da fire lag kunne rykke ned. Volda blei seriemester og tok steget opp til 2.div etter å ha slått Træff i straffekonkurranse, og det gjorde at kun tre lag måtte ta turen ned til 4.divisjon. Det blei tilslutt Stordal, Aksla og Ha/No. Bergsøy passerte både Ørsta og Ha/No i siste runde etter en 1-0 seier over Stordal. Ha/No tapte heime mot Sykkylven og Ørsta klarte kun 5-5 borte mot Brattvåg. Ei thriller avsluttning gjorde det klart at Bergsøy fortsatt kunne få spele i 3.divisjon.Vel møtt til fotballsesongen 2003

Fotballsesongen er nå igang, og vi står som vanlig framfor store utfordringer. Det vil iår bli stilt store krav til den enkelte medlem, for at vi skal satse vidare på Bergsøy som ein av dei leiande klubbane på Sunnmøre. Vi vil iår ha 18 lag med stort og smått, og tilsaman er vi omlag 260 aktive. Målsettinga er å halde fram den gode rekrutteringen i de yngre klassene og kunne tilby et bedre tilbod for ungdomen. Vi merkar idag at fråfallet frå idrett er stort i aldersklassen 14-18 år. Difor er det viktig at alle gruppene i Bergsøy IL, foreldre og andre involverte gjer sitt beste for at ungdomen skal trivast i vår klubb.
2002 vart A-laget kretsmeistrar, men tapte kampen om opprykk. Smågutelaget og jentelaget tok 2.plassen i KM-sluttspelet. Den komande sesongen vil den sportslege innsatsen verte retta mot å utvikle stadig bedre treningsvilkår og bedre kvalifiserte trenarar.

På anleggsida er ein avhengig av solid støtte fra kommunen. Vi vil og trenge støtte fra lokale bedrifter og enkeltpersoner for å kunne gjere nye invisteringer. Vi håper å fortsatt dra nytte av tidligare støtte, og at enda flere stiller opp for å gje fotballen gode vilkår. Av konkrete prosjekt vil arbeidet med den planlagde kunstgressbanen bli høgt prioritert. Vi er inne i ein positiv dialog med Herøy kommune, og har sett oss eit optimistisk mål om å kunne stikke spaden i jorda allerede neste vår. I beste fall kan kunstgressbanen fullførast i løpet av hausten same året. Ei kunstgressbane er heilt nødvendig om vi skal nå våre sportslege mål i framtida. Denne framdrifta er mellom anna avhengig av positivt svar på søknaden om spelemidler for 2003, og fullfinansieringa blir også ei utfordring. Kunstgressbanen er kostnadsrekna for 7.5 millioner kroner, og av dette har vi i fotballgruppa teke mål av oss å samle inn om lag 2 millioner. Det er nedsett ei eiga finansieringsnemnd for dette prosjektet, som alt er kome godt igang med sitt arbeid. I tilegg er det sjølvsagt behov for ein del dugnader, og vi er avhengige av positivt velvilje fra foreldre og interriserte.

I tillegg til den nemnde kunstgressbanen blir Heid-banen rusta opp til å bli godkjent for 11'ar fotball. Elles jobber vi aktivt for å ruste opp Bergsøy stadion. Bana er i dårlig forfatning, og også her er vi inne i ein god dialog med Herøy kommune med sikte på ei oppgradering av standaren. På trenarsida vil ein satse på å gje alle trenere oppfyljing og tilbod om utdanning. Ein viktig del i denne satsinga er trenarforum, som vi no har kome i gang med. Fleire har iår starta på A-kurs, og mange har også ambisjoner om å utdanne seg vidare.

På den sportslege fronten reknar vi med at A-laget vil få tøffare motstand enn dei fek ifjor. Målsettinga er likevel at Bergsøy skal ligge å kjempe i toppen også denne sesongen. Trenar for herrelaget er Trond Paulsen, med Gudmund Hopen som hjelpetrenar. Men også i aldersbestemte klasser bør enkelte av laga kunne vere med å kjempe mellom dei beste i kretsen.
Tilslutt vil eg få takke alle som bidreg til at Bergsøy fortsatt skal være eit viktig aktivitetstibod på Sunnmøre. Stor takk til våre sponsorer og til dei om lag 85 trenarane og leiarane, som saman med foreldra gjer en stor innsats på frivillig grunnlag.Vi ønsker alle lukke til med sesongen 2003.
Bjørn Otterlei
Leiar i fotballgruppa

Løseth ferdig i Bergsøy

Bergsøys gode keeper Martin Løseth har gått over til Brandal for å bli spillende trener i 6.divisjon. Løseth bur i Brandal, og har dermed gjordt reisene mindre. Han seier til Vikabladet at målet er å få Brandal til Ullevåll, og dette skal han klare ved å ha 2-3 treninger i uken. Bergsøy ønsker fjorårets 1.keeper lykke til videre i satsingen, men synest det er synd at en så god speler forlater Bergsøy i sin beste alder.

Bergsøy videre i cupen

Bergsøy - Brattvåg 1-0 (1-0)

Frank Sverre K Skorpen.
Ingen
Ingen

21.April klokken fem i Huldalen. Brattvåg var på besøk etter danmarkleiren sin, men skulle få oppleve tap i "Gledens dal".
Etter å ha kome fra to tap i treningskampene så var vi sjølvsagt spente på korleis dette skulle gå. Vi bør derimot ikkje tvile på at vi er veldig gode når vi får det til å flyte. Det skjedde mest i 1.omgang. Bergsøy pressa Brattvåg på defansiven, men uten å få dei heilt store sjansane. Steffen H Kvalsund kom heilt gjennom etter pasning fra Christoffer D Nilsen, men 1.tøtchet gikk inn til keeper. Christoffer var kanongod i 1.omgang. Var overalt. Gikk inn i tacklingane og fekk med seg ballen vidare. Det gikk bra bakover. Kun enkelte farer. Det skjedde når Brattvåg fikk frispark, men Kim Vågeskar sin debut i Bergsøytrøya gikk uten baklengs. Bergsøy derimot har ikkje gått målløs fra banen sidan Averøya borte (5-0 tap). Før det igjen så var det mot Sykkylven i en treningskamp før sesongen 2002 (0-0).

Frank Sverre blei dagens mål-mann. En slags volley som såg ut til å gå ut. Også Brattvågs keeper trudde nok at den gikk ut. Men ballen fikk en skru på slutten, og jubelen kom da ballen gikk i stolpen og inn. En fortent ledelse etter en god start på 1.omgang. Seinare hadde Frank en sjanse på en ny volley. Skuddet ble til en retur som Steffen Kvalsund fikk, men skuddet gikk utenfor.

2.omgang
Det kom en motvind for Bergsøy, og vi kom oss egentlig aldri skikkelig fram på bana. Anders-Per Wågsholm som låg aleine på topp kunne med litt hell ha fått med seg ballen på løp gjennom enkelte ganger, men hadde uflaks i medtaket. Christoffer D Nilsens skuddforsøk fra 25 meter var egentlig Bergsøys eneste sjanse i 2.omgang. Brattvåg kom meir med, og hadde også satt inn sin tankspiss Kjartan Myklebust. Han må ha våre skada, for Brattvåg blei et anna lag med hans styrke og teknikk på topp. Et skudd gikk i tverrleggeren og over, og mot slutten kom også keeper opp for å prøve å scåre. Vegard Sævik blei den reddande engel på streken i Brattvågs siste periode med målforsøk. Godt for Bergsøy å kome igang igjen med en seier!

NB!
Vil berøme Brattvåg for god Fair-play.I 2.omgang blei en ny ball sparket inn til Kim Vågeskar i Bergsøyburet. Kim tok opp ballen, og dommeren blåste frispark til Brattvåg for at han holdt den for lenge. Brattvåg dryste frisparket opp i skogen som et tegn på at også dei meinte frisparket var feil idømt. En god scåringssjanse blei til et fint fotballøyblikk. På en måte hadde nok likevel Bergsøy skuld i situasjonen. En skal ikkje sparke en ny ball innpå banen mens ballen er i spel, uansett om ballen er blaut eller ikkje.

Laget;
Kim Vågeskar, Kristian Waage, Arve Leine, Lars C Andersen, Vegard Sævik, Steffen h Kvalsund (Marvin Kopperstad 10.min), Christoffer D Nilsen, Karl Bjarte Vike, Frank Sverre K Skorpen, Anders Per Wågsholm, Per Ståle Nykrem (Mats Inge teige 30.min)

Skuffende sesongpremiere

Bergsøy - Sykkylven FK 1-2 (0-0)

Mons Arne Kvalsvik.
Lars Ove Sletta.
Ingen
Ingen
1; Lars Conradi Andersen

Det var en ny kamp i Huldalen 26.April klokken 1500.
Sesongpremiære. En veldig viktig kamp for sjølvtilliten og for å få en god start på sesongen. Men alt gikk ikkje som heimelaget hadde håpt på. I startminutta kom Bergsøy seg fram på bana og hadde et lite trykk før laget i omtrent en time ikkje produserte en sjanse. Sykkylven var aggresive og presset Bergsøy bakover, og det hjalp ikkje serlig at Roy Igesund som startet som spiss måtte ut med strekk. Martin Molnberg som har spelt mest i forsvar blei dermed satt på oppgaven som enslig spiss etter å ha starta som høgreving. Mons Arne Kvalsvik kom inn på høgrekanten.
1.omgang

Bildet;Kristian Waage, Kim Vågeskar og Mons Arne Kvalsvik.

Bergsøy skapte en sjanse i 1.omgang, og den fekk Martin Molnberg som med litt mer hell hadde styrt skuddet på innsiden av bortre stolpe. Men det var merkelig korr tafatte Bergsøy skulle være frammover. Defansivt hadde Bergsøy en god kontroll, og heller ikkje Sykkylven hadde store åpne sjanser. Vegard Sævik var blant de aller beste på Bergsøy denne gangen, mens Kristian Waage på den andre backplassen nok en gang var med offansivt frammover gjennom heile kampen.
2.omgang
Vi hadde spelt en dårlig 1.omgang, og skulle skjerpe oss. Men vi blei regelrett overkjørd dei første 10 minutta. Sykkylven hadde sikkert 5-6 cornere på rad ei periode, og Frank Sverre reddet også på strek ved ett tillfelle. En kan dermed ikkje seie at det var direkte urettferdig at bortelaget scoret først, sjølv om en kan føle måten det kom på var urettferdig. Ballen var nemlig klart ute til innkast kun en meter fra linjedommeren, men Sykkylven fikk likevel føre ballen videre på kanten- og innlegget blei satt imål. Det var nok kun dommer og linjemann som ikkje hadde fått med seg akkurat det, iogmed at også Sykkylvens trener såg det...
Og Sykkylven skulle få seg et nytt mål som burde vært unngått. En klar kommunikasjonsfeil mellom Lars Conradi og Kim Vågeskar endte i en lett scoring til 2-0. Og publikum som hadde sett Bergsøy spele "rævvafotball" i 60 minutt uten å skape sjanser, hadde nok mista håpet.
Kampen endra imidlertid karakter. Mons og Martin bytta posisjoner, og dermed skjedde det litt meir frammover. Martin fekk meir til på kanten, Mons fikk meir til på spissplass. Og så kom reduseringen. En ball i bakrom, en Mons på løp og en utrusende keeper. Mons rakk ballen først og lobbet elegant over keeper og imål. Og det var oppkvikkaren vi trengte. Pluttselig såg det ut som at kondisjonen til Sykkylven sprakk. Bergsøy hadde cornere og frispark som til stadigheit blei sendt inn i Sykkylvens målfelt. Fortsatt var det Mons som fikk sjansane. En gang var jubelen i taket.. Steffen Kvalsund tok en høg ball på volley, skuddet gikk på tvers av mål der Mons kom løpende, men han fikk ikkje satt den inn. Christoffer hadde et skuddforsøk, mens Mons hadde to, men det blei ikkje fleire mål.

Laget; Kim Vågeskar, Vegard Sævik (Knut Peter Sævik), Arve Leine, Lars Conradi Andersen, Kristian Waage, Steffen Kvalsund (Arild Kvalsund), Christoffer D Nilsen, Karl Bjarte Vike, Frank Sverre K Skorpen, Martin Molnberg, Roy Igesund (Mons Arne Kvalsvik).

Sjokktap i cupen

Bergsøy - Ha/No 0-3 (0-2)

Ingen
Øyvind Kringstad
Ingen
Ingen

Vi var fornøgde med trekningen ettersom vi følte Ha/No var en godt overkomelig motstand, og hadde nesten starta å tenke på kven vi skulle få i neste runde. Det straffa sej. Ikkje det at Ha/No var så utrulig meir tekniske, aggresive eller hadde ballen meir, for Bergsøy hadde sikkert 70% av spelet. Men Ha/No hadde 100% uttelling på sjansane, mens Bergsøy skussla vekk dei sjansane dei fekk.

Bergsøy kom godt igang med spelet, men Ha/no fikk det første målet. Kristian på backen feilberegna ballen og Ha/No angriparen scoret via keeper Knut Erik Håheim. Etter målet kom Bergsøy i angrep fleire ganger. Frank Sverre slo Steffen gjennom to ganger, men venstrevingen har ikkje skuddfoten på samme innstillingen som ifjor. Elles så sleit heimelaget med å kome til klare sjanser stort sett gjenom heile kampen. Mange cornere og frispark, men Bergsøy ser ut til å mangle måter å få omsette døballvariantane til scoringer. Ha/No scoret så ett mål til før pause etter en slags lobb over Knut, og dermed fikk Bergsøy en tøff oppgave foran 2.omgang.

Bergsøy førde spelet. Det var ikkje mange gangane at Ha/No kom over midtbanen med ballen i beina. Men tiltross for at Bergsøy hadde ballen ofte i beina, så kom heller ikkje dei så altfor ofte innanfor 16-meteren til Ha/No. Steffen hadde et skudd som keeper slengte seg og slo til corner, men elles så gikk dei fleste skudd til side for mål eller trillande til keeper. Idet Ha/No scoret til 3-0 på et flott skudd, så var nok kampen avgjort. Ha/No hadde scoret 3 mål på 3 sjanser.

Laget;Knut Erik Håheim (Kim Vågeskar 45.min), Knut Peter Sævik, Lars Conradi Andersen, Arve Leine, Kristian Waage, Steffen Kvalsund, Martin Molnberg (Tommy Sævik) , Karl Bjarte Vike, Christoffer D Nilsen, Frank Sverre K Skorpen, Mons Arne Kvalsvik (Arild Kvalsund).

Bergsøy slo tilbake i Ørsta

Ørsta - Bergsøy 0-2 (0-2)

Anders-Per Wågsholm og Karl-Bjarte Vike
Geir tjervåg, Haddal
Lars Conradi Andersen
3; Lars Conradi Andersen, 2; Frank Sverre Skorpen.

Bergsøy bretta opp ermane og ville vise at det fortsatt bor endel gøts og vinnarinnstinkt innen laget. Trond Paulsen hadde satt inn meir rutine både i forsvar og på topp, og med god organisering defansivt så kom Ørsta aldri til store sjanser gjennom kampen. Det hjalp sjølvsagt på sjølvtilliten at vi fikk en tidlig scoring. Anders-Per Wågsholm scoret fra kloss hold inne i boxa etter at dagens spiss Arild Kvalsund hadde kjempa for å få kontroll over ballen. Arild tapte knapt ein duell gjennom heile kampen mot Ørstaforsvaret, og gjorde virkelig en god jobb aleine på topp.

Ørsta kunne likevel kome rett tilbake i kampen. Lars Conradi Andersen kunne ikkje protestere på straffesparket eller det gule kortet, men straffesparket blei satt hardt over tverleggeren. Bergsøy kom ei periode litt ut av kampen med dårlige pasninger, men 2-0 målet ut i omgangen kom etter fint samspel og mange trekk. Ballen endte tilslutt til Karl Bjarte Vike som førte med seg ballen og drog til med venstrefoten. Skuddet gikk inn lavt ved nermeste stolpe. Stor jubel i Bergsøyleiren på tribunen. Det var sirca like mange bortesupportere som heimesupportere som hadde møtt opp denne gangen.
Bergsøyforsvaret blei berre sterkare gjennom kampen, og Ørsta prøvde forgjeves med lange baller frammover. Men det skal seiast at også Bergsøy hadde vore effektive.

Det kom ingen mål i den andre omgangen, Ørsta hadde et skudd i stolpen mens Frank Sverre fikk et mål anulert for offside ganske tidlig. Fra min vinkel så hadde linjedommeren rett i den avgjørelsen. Ørsta hadde lite med sjanser takket være den beste forsvarskampen hittil i år med kynisk forsvarsspel og godt defansivt arbeid. Frammover så utnytta vi sjansane våra, sjølv om kantspelarane ikkje kom så mykje med i kampen. Frank Sverre var tilbake som luftens baron sann vi kjente han fra fjoråret, mens Vegard og Martin hadde god kontroll på sine beckplasser. Kim Vågesar var feilfri i målet, og Arild Kvalsund veldig positiv på topp.
PS!: Bergsøy spelte med gamle raude Ørstadrakter iogmed at vi hadde kun med oss dei kvite heimedrakene. Ørsta speler som kjent i kvite drakter.

Laget;Kim Vågeskar, Vegard Sævik, Lars Conradi Andersen, Arve Leine, Martin Molnberg, Steffen Kvalsund (Mats Inge Teige spelte 5 min), Anders Per Vågsholm (Kristian waage spelte ca 10 min), Karl Bjarte Vike (Anders Hoff ca 5 minutt), Christoffer D Nilsen, Frank Sverre K Skorpen, Arild Kvalsund (Knut Peter Sævik ca 5 min).

Viktig seier heime mot Hareid

Bergsøy - Hareid 4-0 (0-0)

Sjølvmål, Mats Inge Teige, Martin Molnberg, Frank K Skorpen
Frank Hansen, Godøy.
Ingen
Ingen
2; Lars Conradi Andersen, 1; Mads Inge Teige.

Klokken var 1500 da kampen startet på Bergsøy Stadion 10/5.


(Bildet; Christoffer og Knut Peter flankert av keeperne Kim og Knut gjer seg klar til heimekamp.)

Første kamp på stadion i 2003 starta ganske avventande. Bergsøy hadde spessielt store problem med å finne medspelarar. Feilpasninger og tegn til dårlig innstilling førte til en lite konstruktiv 1.omgang der Hareid hadde den største sjansen. Remi Helleseth var aleine med Kim Vågeskar, men Kim reddet fint og bokset bort ballen. Frammover hadde dagens spiss Roy Igesund to sjanser, begge etter innlegg fra Steffen Kvalsund. Men omgangen forble målløs, og laga hadde spelt en jamn og svak kamp før pause.Det skjedde meir i 2.omgang, og da mest framfor Hareidburet. Det forløsande målet var også en kombinasjon mellom Roy og Steffen, men denne gangen var det Roy som slo et presist innlegg. Steffen prøvde å stupe den inn i lengste hjørne, keeper reddet, og det endte med at en forsvarer klarerte inn i eigen spelar mens ballen trilla inn til 1-0. Viktig mål som gjorde at Bergsøy kom til sjanser på løpande band. Roy Igesund hadde et kanonskudd som hadde gått fort sjølv i "slow-motion". Ballen traff krysstengrene og gikk ut igjen. Elles hadde Frank ei hedding rett utanfor etter en fin ball fra Arve Leine. Christoffer fikk et skudd avverga fra kloss hold, og Bergsøy pressa på for å få en 2-0 ledelse. Høgrevingen Mats Inge Teige var mannen som sikra seieren. Heddinga gikk i en flott bue inn i lengste hjørne, forøvrig hans tredje mål med hodet på to kamper (B-kamp). Vi gav oss ikkje der. Martin Molnberg hadde sust fram på kanten tidligare og lagt inn, denne gangen skaut han sjølv- og 3-0 målet gikk fint inn i lengste hjørne. Fjorårets toppscårar Frank Sverre fekk endelig et seriemål da han ble spelt fri på slutten. Aleine gikk han frå forsvaret og satte ballen flott i hjørnet. 4-0 etter en god 2.omgang som minnet om fjoråret.

Bergsøy manglet blant anna Arild Kvalsund, Anders-Per Wågsholm og Kristian Waage. Men inn sidan forge kamp kom Roy og Mats som begge hadde en god kamp. Lars Conradi Andersen blei av Bergsøys jury kåret til Bergsøys bestemann.

Laget; Kim Vågeskar, Vegard Sævik, Arve Leine (Anders Hoff), Lars Conradi Andersen, Martin Molnberg, Mats Inge teige (Mons Arne Kvalsvik), Christoffer D Nilsen, Karl Bjarte Vike, Frank Sverre K Skorpen, Steffen Kvalsund (Jarl Åge Wågsholm) og Roy Igesund (Knut Peter Sævik).

Ålesund 2 - Bergsøy 5-0 (2-0)

Ingen
Bertil Holen, Rollon.
Ingen
Ingen

Klokken var 1600 da kampen startet på Aksla Stadion 18/5.Det kan ikkje klagast på hverken vær- eller baneforhold denne gangen. Det var egentlig litt for varmt. Og Ålesund, ja dei stillte et lag som hadde slått dei fleste 3.divisjonslag i norge. Aam, Vattøy, Stadsnes, Klock og fleire.. Bergsøy fekk den første store sjansen. Steffen Kvalsund fekk ballen på bakerste stolpe, lobbet over keeper og ble felt. Dommeren lot spelet gå. Klareringen endte til en Bergsøyspelar som slo ballen inn i feltet igjen. Frank Sverre putta ballen i mål, men anulert for offside. Offside både på Frank og Steffen som enda ikkje hadde komt seg opp. Det var endel Bergsøysjanser i 1.omgang, men altfor ofte blei det nok avslutta litt for tidlig. Vi hadde stor respekt for en forsvarsfirar som holdt godt nivå.
Så kom 1-0. Spissen vendte opp og putta vingen gjennom på sida. Linjedommer meinte at det ikkje var offside, og Kim hadde ikkje sjanse på skuddet som gikk i nettet. Frammover var det Roy Igesund som hadde 2 skuddmuligheite for Bergsøy, men ingen traff buret. Også Christoffer D Nilsen og Karl Bjarte Vike prøvde fra distanse, men ingen skudd trua Åfk-keeperen. Det var greitt at vi låg under med ett mål, vi var fortsatt inne i kampen. Men så fekk vi et mål til imot rett før pause. En corner blei ikkje klarert skikkelig, og ballen endte tilslutt ned på foten til en Ålesundspelar som fekk styrt den under tverrleggaren. Det gjorde alt litt vanskeligare for bortelaget.For å vere heilt ærlig så var 2.omgang ei rein enveiskjøring. Iallfall etter 3-0 målet kom, som var et skudd som skifta retning innom Arve Leine. Kim Vågeskar var nok engong utspelt. Litt lite press på Ålesundspelarane, men dei viste etterkvart at samtlige var godt trente. Dei sprong oss i senk heilt fram til dommaren blåste av kampen. I 2.omgang hadde vi ett skudd på mål, Frank Sverre som prøvde seg- men keeper hadde kontroll. Bergsøyforsvaret hadde derimot hendene folle av løpsvillige heimespelarar. 4-0 kom rett fra avspark etter 3-0 målet. Mons Arne Kvalsvik som kom inn for Vegard Sævik i starten av 2.omgang gav Kim Vågeskar et høgt tilbakespel. Kim prøvde seg på en volley som gikk rett opp i lufta, tapte duellen idet ballen var på vei ned, og det blei tilslutt en enkel putt til 4-0. Et unødvendig rotemål.
Dei fleste var tonge i kroppen og ville nok bli ferdige med kampen, men Åfk hade fortsatt ikkje gitt opp. Midtstoppar Klock hadde i løpet av 2.omgang minst to klare målsjanser etter døball, men det var en anna kjempe som tilslutt skulle sende Bergsøy heimatt med stygge siffre. Heddinga var knallhard, og Lars Conradi klarte kun å hedde den vidare opp i nettet. 5-0 var nok i det meste laget, men en fullt fortent seier til Ålesunds andrelag. Bergsøy sleit med det offansive spelet, og det å halde ballen innad i laget. Vi blei ofte springande imellom, og merkte på slutten at Ålesund hadde fleire krefter å sette inn. Hos Bergsøy kjempa Lars Conradi nok engong godt i et forsvar som ikkje alltid fekk den hjelpa frammafrå som dei hadde trengt. Kun 4-0 målet var et mål som vi må prøve å unngå, men elles så må vi berre innrømme at vi tapte for et bedre lag.Laget; Kim Vågeskar, Vegard Sævik (Mons Arne Kvalsvik), Arve Leine, Lars Conradi Andersen, Martin Molnberg, Mats Inge teige, Christoffer D Nilsen, Karl Bjarte Vike, Frank Sverre K Skorpen (Frode Myrhol), Steffen Kvalsund og Roy Igesund (Knut Peter Sævik).

Målløst mot Volda

Bergsøy - Volda 0-0 (0-0)

Ingen
Alf Furland, Rollon.
Ingen
Ingen
3; Lars Conradi Andersen, 2; Kim Vågeskar.

Klokken var 1830 da kampen startet på Bergsøy Stadion 22/5.


(Bildet; Mons Arne Kvalsvik får ballen og skyter i stanga i 1.omgang.)

Volda var før kampen favoritt etter å ha vunne mot middelmådige lag, mens Bergsøy hadde kome fra et tap mot et sterkt Aafk2. Og det blei en jamn og hard kamp, egentlig som forventa. Bergsøy kom godt igang og var frammpå endel gongar. Mons Arne Kvalsvik kom på fine løp og fekk brukt hodestyrken etpar ganger, og la også tilbake til ei fin avsluttning en gang. Den største sjansen sto han også for, aggresiv frammpå og fekk med seg ballen, men skuddet gikk desverre i stolpen. Elles hadde også Volda store sjanser på den andre halvdelen. En voldaspelar kom på bakerste stolpe, men skuddet gikk i fanget på en liggende Kim Rene Vågeskar. Et annet farlig skudd gikk også utenfor, men omgangen ble målløs.


(Bildet; Frank Sverre får en stor sjanse på bakerste stolpe i 2.omgang)

Volda pressa Bergsøy bakpå ei periode av 2.omgang, og var også nære på å scåre etter en lur frisparkvariant. Etterkvart blei Mons Arne skada etter et spark. Oppmann Arvid Kvalsund skulle innpå bana for å sjekke tillstanden, mista først notatblokka så lommeboka og alt han hadde i hendene. I det fjerne hørtest; "Arvid! Han blir friske før du kjeme dej fram!". Mons måtte ut, og inn kom Rune Frantsen som gjorde sin første opptreden for året. Frank Sverre skulle få seg en stor sjanse i 2.omgang. På bakerste stolpe bomma han på ballen, og viste at målteften i laget ikkje er heilt på topp. Seinare kom Steffen Kvalsund inn for Mats Inge Teige. Steffen fekk ikkje lenge etterpå en stor sjanse fra skrått hold, skuddet strøk utsiden av stolpen. Etter en ny Frank Sverre stuss kom han til sin andre sjanse, og prøvde å lobbe over keeper. Keeper halvklarerte og Christoffer D Nilsen fekk avslutta mot mål, men redning på strek. Volda hadde et skudd som gikk utenfor Bergsøys mål, men det var tydelig at Bergsøy hadde meir å gå på mot slutten. Kampen endte med en ny stor sjanse. Frank Sverre gav ballen til Steffen på løp, som igjen prøvde å finne Frank inne i boksa. Steffen burde kanskje ha utfordra sjølv i fart, for pasningen gikk rett i nermeste forsvarer. Og då blåste dommeren av kampen. Dommeren hadde nokre feildømminger med utspel og cornere idag, men resultatmessig var det greit at ingen tapte kampen, som var en veldig god 0-0 kamp.

Lars Conradi og Martin Molnberg var sterke og gode i forsvar. No har også Arve Leine fått seg meir matchtrening, og han gjorde kanskje sin beste kamp for året også han. Kristian Waage var nok en gang på offansive løp, mens Kim Vågeskar blei kåret til dagens "Bil-ar". Mons Arne Kvalsvik jobba ganske godt den tida han spelte, mens Roy Igesund var aggresiv og vann en god del baller i løpet av kampen, desverre uten å kome til avsluttninger. Frank Sverre K Skorpen hadde ikkje den største dagen i drakta, men er viktig i det oppbyggende offansive. Christoffer og Karl Bjarte hadde igjen store arbeidsområde å dekke, og dei mestra dei defansive oppgavene ganske bra. Mats Inge klarte seg godt han også. Positivt er det også at Rune er tilbake i trening og kamp.


(Bildet; Stor sjanse i slutten av 2.omgang går like utenfor)

Laget;
Kim Vågeskar, Kristian Waage, Lars Conradi Andersen, Arve Leine, Martin Molnberg, Mats Inge teige (Steffen H Kvalsund 30 min), Christoffer D Nilsen, Karl Bjarte Vike, Mons Arne Kvalsvik (Rune Frantsen 35 min), Roy Igesund (Knut Peter Sævik på slutten), og Frank Sverre K Skorpen

Unødvendig tap mot Brattvåg

Brattvåg - Bergsøy 3-2(2-1)

Frank Sverre Skorpen, Knut Peter Sævik
Rolf Erik Pedersen, Åndalsnes.
Frank Sverre, Rune Frantsen.
Ingen
2; Lars Conradi Andersen

Klokken var 1830 da kampen startet på Brattvåg kunstgras 30/5.


(Bildet; Før kamp hadde vi som vanlig kamp-ropet, og denne kampen ville vi vinne)

Vi møtte Brattvåg på en flott kunstgressbane i fine speleforhold. Einaste negative en kan seie er at matchballane var på samme nivå som treningsballane vi i Bergsøy sparker i myra etter litt bruk. Men alt låg til rette for en god kamp mellom to lag som trengte poeng. Første halvtimen var mot ett mål. Bergsøy trillet ball på midtbanen, fant godt bakrommet når det trengtest og spelte seg fram til store sjanser. Tre ganger var Bergsøy kun centimeter fra mål. Steffen Kvalsund skøt i keeper som gav retur, returen skøt Frank Sverre i tverlegger og over. En corner gikk nesten rett i mål, men ble avverget på streken. Og ikkje minst ble det en stor sjanse når Roy rakk ballen før keeper og la inn foran mål, men en forsvarer klarerte før ballen nådde Frank Sverre. Brattvåg skapte ingenting før det hadde gått 31 minutt. Da var det pluttselig to mot to i Bergsøyforsvaret, og innlegget blei banka inn på volley av Ståle Hurlen til 1-0. Utrulig flatterende, og typisk. Og uten å våkne heilt fra sjokket så skulle Brattvåg få prøve seg litt meir. Dei fleste var nok sikkre på at det blei straffe da Kim Vågeskar ikkje tok ballen i duellen med Hurlen like etter. Dommeren dømte hjørnespark, og fekk likevel straffen dei var ute etter. Denna gangen var det Lars Conradi som var borti Colic som ramlet innenfor 16-meteren. 2-0 ble satt inn av Frank Dalhaug.

(Bildet; Bergsøy på vei i angrep i 1.omgang)

Før det hadde gått fem minutt blei det imidlertid redusering. Frank Sverre fikk ballen rundt 16-meteren og vendte innover. Han ble feldt i vendinga og dommeren dømte ny straffe. Frank Sverre satte den sjølv imål. En viktig scåring før pause.
Vi følte vi var et bedre lag enn Brattvåg, og fortente iallfall ikkje å ligge under etter halvspelt kamp. Det viktige var no å gå ut å vinne 2.omgang, men det blei en omgang som var prega av meir kjemping og lite ballbesettelse. Ikkje mange pasninger ble holdt innen laga denne omgangen, og heller ikkje mange sjansane blei skapt i nokon av endane. Bergsøy fungerte ikkje på samme måte som før pause, kanskje fordi vi var så desperate etter å scåre at vi gløymte å roe ned. Roy Igesund kom to ganger rundt på kanten, men innlegga blei desverre klarert begge gangene. Det var Brattvåg som fekk det første målet. Etter 75 minutt snappa Hurlen ballen fra Conradi, ballen endte tilslutt til Colic på bakerste stolpe som ikkje spolerte sjansen. 3-1, og kampen virka punktert. Inn kom derimot Knut Peter Sævik og skapte litt liv mot slutten. Reduseringa til 3-2 var Knut sitt første obligatoriske mål på A-laget, etter at ballen tilslutt nermast seig seg over målstreken. Knut var nære på ikkje lenge etter. Sprang fra forsvaret og fekk avfyrt ei avsluttning, som gjekk til side for mål. Så tok Roy til å våkne litt meir. Et hardt frispark blei såvidt slått til corner, og seinare et skudd fra skrå vinkel som endte i nettveggen. Rune Frantsen hadde likevel den største og siste sjansen i kampen. Han sto åleine midt på mål, men nådde kun såvidt innlegget med foten. Frå kort avstand gikk avsluttninga høgt, men rett på keeper som fekk slått den til corner. Nermare kom vi ikkje, og dermed må vi sikre oss poeng dei neste kampane for å i det minste sige vekk fra botnstriden.

(Bildet; Karl Bjarte Vike i driv på midtbanen)

Laget;
Kim Vågeskar, Kristian Waage, Lars Conradi Andersen, Arve Leine, Martin Molnberg, Steffen H Kvalsund (Knut Peter Sævik 15 min), Christoffer D Nilsen, Karl Bjarte Vike, Rune Frantsen, Roy Igesund, og Frank Sverre K Skorpen

3-3 og poengdeling mot Hødd2

Bergsøy - Hødd2 3-3(1-1)

Steffen H Kvalsund, Frank Sverre Skorpen, Roy Igesund
Njål rønning, Valder.
Ingen
Ingen
Frank Sverre Skorpen.

Klokken var 1830 da kampen startet på Bergsøy Stadion 3/6.


(Bildet; Frank Sverre vant det meste i lufta mot Hødd 2)

Bergsøy trengte sårt poeng mot laget fra Ulsteinvik, men endte opp med uavgjort i den andre heimekampen på rad. Bergsøy opna kampen best og hadde et visst tak på det. Frank Sverre fekk en stor sjanse etter at Høddkeeperen rota ballen vekk, men Bergsøyspissen fikk ikkje roa ned og dermed gikk skuddet lett tilbake til armane til keeper. Karl Bjarte Vike var offansiv til tider, og var nesten heilt gjennom på sida. Pasningen han la gikk desverre inn til keeper den også. Det var et gjennomspel fra Frank Sverre som skulle gi det første målet. Steffen Kvalsund fikk ballen perfekt gjennom og satte den inn ved stolperota. Ikkje ufortent ledelse. Bergsøy fortsatte og Roy Igesund hadde to frispark som gikk over. Elles hadde Rune Frantsen et brasseforsøk, og Bergsøy var nær å scåre etter døball da Frank Sverre hedda tilbake i feltet. En corner fra Roy blei også redda på streken. Det var stort sett Bergsøys sjanser i 1.omgang, men laga gikk likevel til pause med 1-1. Leira satte ballen i lengste hjørne etter et innlegg fra kanten.

(Bildet; Mer kriging i lufta som ikkje ender med mål)

Etter pause kom Knut Peter Sævik inn fra start i håp om å krige inn mål, og det blei iallfall en meir målrik omgang. Hødd2 gikk i ledelsen 2-1 etter at midtstopper Mads Andre Værnes satte ballen inn etter et langt løp. Straks etter fikk vi utligningen. Martin Molnberg tok tunell på en Hødd angriper og la en ball i bakrommet. Frank Sverre Skorpen gikk på løpet, Hødd keeper Øystein Vik Myklebust var passiv, og Frank satte den rolig i nettet. Viktig redusering, men likevel kom enda et mål ikkje lenge etter. Hødd2 van hodeduellen i feltet etter corner, og straks leda Hødd med 3-2. Bergsøy gav ikkje opp, og Roy Igesund fikk sitt første mål for året etter å ha dunka ballen inn fra sin heilt ledige posisjon på bakerste stolpe. Og straks kom også dommaren i fokus. Roy henta ballen ut av nettet og blei sparka overende. Forsvararen fikk tilsnakk. Seinare var Knut Peter på løp mellom to forsvarere, den bakerste skudde Knut fram i den fremste og dermed datt alle tre. Knut Peter fikk imidlertid frispark mot seg. Protestane gjorde berre at Bergsøybenken fikk tilsnakk.

Bergsøy hadde nok mest sjansar. I 2.omgang hadde vi likevel mest feilpasninger, og Hødd2 var ei perode lenge på Bergsøys halvdel. Kim Vågeskar i Bergsøyburet hadde to store redninger som redda det eine poenget. I begge situasjonane var Kim åleine med ein angripar, men med ei flott beinparade og ei anna fin redning så holdt han oss inne i kampen. Så sjølv om dette var kampen vi skulle vinne, så kunne det fort gått verre. Rune Frantsen vart kåra til dagens Bergsøyspelar. Christoffer D Nilsen kjempa tappert til tider. Frank Sverre Skorpen ofra seg i alle dueller og var ikkje dårligare enn Rune, mens Martin Molnberg hadde dagens tunell.
Laget;
Kim Vågeskar, Kristian Waage (Mons Arne Kvalsvik), Lars Conradi Andersen, Arve Leine, Martin Molnberg, Steffen H Kvalsund (Knut Peter Sævik 55 min), Christoffer D Nilsen, Karl Bjarte Vike, Rune Frantsen, Roy Igesund (Tommy Remøy), og Frank Sverre K Skorpen.

Motgangen fortsatte mot Ha/NO

Bergsøy - Ha/No 1-2(0-0)

Knut Peter Sævik
Lars Ove Sletta.
Rune Frantsen
Ingen
1; Kim Vågeskar

Klokken var 1400 da kampen startet på Bergsøy Stadion 7/6.


(Bildet; Knut Peter Sævik skøt under keeper til 1-0 i 2.omgang)

Dette var kampen Bergsøy skulle vinne. Nå var det ikkje snakk om anna enn seier etter endel kamper uten maks uttelling. Men Ha/No burde ikkje bli undervurdert, og Kim Vågeskar i Bergsøyburet hadde nok å gjere til tider. Ha/No var flinke å finne medspelarar på kontringane sine, og fekk avslutta endel gonger. Det virka meir tilfeldig med Bergsøy, men Knut Peter kjempa godt i sin første kamp fra start og var ein gong nær scoring. Han rakk ballen før keeper men bommet på ballen idet han skulle skyte. En ball ble også observert trillende på Ha/No's tverrlegger, mens kanskje den største sjansen kom da Frank Sverre fekk en høg ball mot seg. Ballen endte i stolpen, og krigingen mellom en liggende Frank Sverre og keeper endte tilslutt med utspel. Uavgjort til pause virka rettferdig, vi var upresise frammover og vaklande bakover. Et bytte i forsvaret blei gjort i pausen.

(Bildet; En av sjansene til Roy Igesund i 2.omgang)

Etter pausen gikk vi etterkvart opp til 1-0. Vi kom fint rundt på høgresiden, la 45 grader ut og der sto formspelar Knut Peter Sævik og fekk pressa ei avsluttning under keeper og imål. Da trudde vi at det skulle løsne, at feilpasningene skulle forsvinne og tempoet økes. Men kampen blei aldri spessielt sjåverdig. Etter scåringen var det til tider mange feilpasninger, med unntak av nokre sjanser. Mons Arne slo inn i feltet der Rune Frantsen stussa vidare på bakerste. Roy Igesund sto klar, men avslutta rett på keeper. Roy kom også rundt på kanten seinare i omgangen, men også den gangen gikk avsluttningen på keeper (bildet). Ha/No skulle utligne i ei fryktelig feilpasnings-periode. Mange reiv seg nok i håret lenge før ballen endte i nettet. Det såg ut som at det var umulig å slå ei rett pasning. Tilslutt slo Roy ei støttepasning bakover, den endte etterkvart til Kim Vågeskar. Han sendte ballen rett i beina på en Ha/No angripar som berre kunne sentre lett gjennom til en lagkamerat som scoret. Uten å kan seie å huske skikkelig 2-1 målet så starta også det lengre framme på bana. Sann var det forresten altfor ofte. Ballen endte tilslutt i tverrleggeren og returen blei enkelt satt inn.


(Bildet; Martin og en Ha/No spelar ligg nede. Rune Frantsen er mer opptatt av å redusere.)

Kim Vågeskar pusta nok letta ut for at det ikkje blei 3-1 seinare. Nok en gang blei ballen klarert til en Ha/No angripar, men han brukte heldigvis for lang tid til å trille ballen i det opne målet- og dermed fekk både Kim og Lars Conradi slengt seg for å unngå baklengs. Det var mindre slenging på Ha/No keeperen. Frank Sverre tok nokre høgre-venstre finter før han prøvde å sette den i lengste, men ballen gikk utanfor. Det blei hektisk i sluttminutta. Roy Igesund fekk nok en gang prøve skuddfoten, men denne gangen gikk skuddet over. Rune Frantsen prøvde også å styre ballen i nota, men bomma med avsluttninga. Ha/No kunne dermed ta båten heim med tre poeng i sekken etter en god laginnsats, mens vi bør forvente meir av Bergsøy enn dette..

Kim Vågeskar blei av Bergsøyjurien kåret til Bils bestemann. Han hadde spessielt ei kjemperedning i starten av 2.omgang. Positivt er det også at Knut Peter Sævik tek med seg måltefta opp på A-laget i disse tider då resten av laget slit med å scåre. Christoffer og Karl Bjarte blei kanskje for aleine sentralt. Christoffer blei bytta ut for Tommy Remøy ut i omgangen. Lagdelane hong ikkje heilt ihop, Rune Frantsen spelte i den offansive rollen av de tre på midten, men som forge gang han hadde denne rollen så fungerte ikkje midtbanen optimalt. Skal vi få poeng mot Spjelkavik så må vi iallfall halde meir på ballen å ikkje miste den på vei utover..

Laget;
Kim Vågeskar, Kristian Waage (Mons Arne Kvalsvik), Lars Conradi Andersen, Arve Leine, Martin Molnberg, Knut Peter Sævik (Steffen H Kvalsund 10 min), Christoffer D Nilsen (Tommy Remøy 20 min), Karl Bjarte Vike, Rune Frantsen, Roy Igesund, og Frank Sverre K Skorpen.

5-1 tap borte mot Spjelkavik

Spjelkavik - Bergsøy 5-1 (4-0)

Frank Sverre Kopperstad Skorpen
Svein Ivar Aarskog, Vartdal
Frank Sverre Kopperstad Skorpen
Ingen
Klokken var 1830 da kampen startet på Spjelkavik Stadion 13/6.


(Bildet; Laga står klare til avspark før kampen)

Det var ikkje store presset på Bergsøyspelarane før kampstart, dei fleste hadde nok forventa at heimelaget skulle vinne. Vi ville motbevise akkurat dette, men igjen skulle det vise seg at vi ikkje makta å gjennomføre det vi hadde planlagt. Spjelkavik tok en tidlig ledelse som var det Bergsøy trengte minst av alt. En corner blei bokset ut, men returen endte i bakken og stusset inn i lengste hjørne. En kjempestart for heimelaget. Døballer skulle vise seg å ha ei sentral rolle, for vi blei aldri rundspelt. Likevel må det seiast at Spjelkavik var meir aggresive og at Bergsøy skapte veldi lite frammover i løpet av kampen. 2-0 kom ikkje lenge etter. Linjedommeren markerte at Kim Vågeskar hadde holdt ballen utanfor 16-meteren, og dommeren dømte frispark. Svært få forsto den avgjørelsen. Muren vår gikk i stykker og frisparket endte imål. På 3-0 viste vi igjen at vi må skjerpe oss på cornere etter at den laveste mannen i feltet fikk hedde ballen fritt imål. Og 4-0? Straffe som Kim var såvidt borti, men endte i nettet. Dommeren mente Martin dyttet en spiller overende. Enkelte meiner at spilleren berre feiltimet et opphopp..

(Bildet; Martin Molnberg på vei frammover)

Det var ganske bittert å gå til pause med 0-4. På stillingen 2-0 kom vi oss lengre fram på banen og hadde nokre farligheite. Knut Peter Sævik som starta som einslig spiss kunne hedde ballen inn i tomt bur, men bommet (på ballen) da ballen kom for kjappt på. Martin Molnberg kom frammover og hadde et skuddforsøk, men keeperen blei egentlig ikkje satt på nokre prøver. Lars Conradi måtte ut ei stund med skade, men kom heldigvis på beina igjen å spelte ut kampen. Vegard Sævik var tilbake på høgrebacken, mens Martin Molnberg var på venstre og Arve Leine midtstoppar. På kantane kom aldri Steffen Kvalsund og Roy Igesund rundt forsvaret eller til avsluttningsmuligheter. Sentralt hadde Karl Bjarte Vike, Christoffer Dalstrøm Nilsen og Frank Sverre Skorpen nok å ta tak i mens Knut Peter Sævik på topp skulle springe på alle baller som kom.


(Bildet; Kampen er over- Bergsøy er tredje sist på tabellen.)

Det blei ikkje like mange mål etter pausen, i det heile tatt var det lite sjanser sålenge det ikkje var en døball inn i bildet. Oddbjørn Seljeset som kom inn å gjorde sin første kamp i Bergsøydrakta, fekk slått et innlegg som Christoffer Nilsen gjorde et skuddforsøk på. Ballen gikk til utspel. 5-0 kom på et innkast som blei stusset inn i feltet. Ballen blei kriga i mål fra kort avstand. Men ikkje lenge etter kom iallfall et mål i "den rette enden". Og Bergsøy sitt mål var også dagens fineste. Frank Sverre skrudde ballen opp i nermeste kryss på et frispark, og ble straks byttet ut for Marvin Kopperstad. Fint punktom for hans del, men målet blei kun en fattig trøst idet Ha/No gikk forbi oss på tabellen og Hareid tok et steg lengre vekk. Kun Aksla og Stordal er nå bak oss, å Aksla kjem til Fosnavåg i neste runde...

Dommeren kom litt i fokus også i 2.omgang. I 1.omgang følte vi at det blei lett frispark mot oss, men i 2.omgang fekk han også vise fram litt feilvurdering av en offsidesituasjon. Frank Sverre gikk ut av offside å var klart ikke med i spillet. Anders-Per kom på løp bakfra å var på vei rundt på kanten. Linjedommeren løfta flagget å dommeren blåste. Frank Sverre fikk gult kort tidligre i omgangen for munnbruk, den gangen etter at dommertrioen oversåg en klar hands.

Laget;
Kim Vågeskar, Vegard Sævik, Lars Conradi Andersen, Arve Leine, Martin Molnberg, Steffen H Kvalsund (Oddbjørn Seljeset ca 30 min), Christoffer D Nilsen , Karl Bjarte Vike, Roy Igesund (Anders Per Wågsholm ca 30 min),Frank Sverre K Skorpen (Marvin Kopperstad på slutten) og Knut Peter Sævik (Tommy Remøy på slutten)

Viktige 3 poeng i bunnkampen

Bergsøy - Aksla 4-3 (1-1)

Rune Frantsen (15), Martin Molnberg (64), Christoffer D Nilsen (66), Frank Sverre K Skorpen (71)
Geir tjervåg
Ingen
Ingen
3.Rune Frantsen og 1 Knut Peter Sævik
Klokken var 1830 da kampen startet på Bergsøy Stadion 20/6.

-"Dette var to dårlige lag i en dårlig kamp", sa Aksla trener Tom Andre Franck.
-"Det var en rotette kamp, men vi var best. Laget gjer mykje rart bakover. Det var viktige poeng vi fekk med oss", sa Bergsøytrener Trond Paulsen.

Kun 89 tillskuere hadde møtt opp i finværet på Bergsøy-stadion for å sjå heimelaget tilslutt kome sigrande ut av en viktig kamp i botnstriden. Med seier til Aksla hadde nemlig Bergsøy våre nede på nest sisteplass på tabellen, men etter seieren kom Bergsøy opp på 9.plassen. Det starta også bra for heimelaget, og Oddbjørn Seljeseth, som for første gang var i startoppstillingen i en Bergsøykamp, hadde to forsøk i starten som var nære på å bli mål. Knut Peter Sævik hadde også et skuddforsøk. Tilslutt var det Rune Frantsen, som senere skulle bli kåret til dagens beste spiller, som traff godt på volley fra 20 meter til 1-0. Etter en god start kom Aksla likevel tilbake, og det på straffe etter 25 minutt. En lang ball traff Lars Conradi Andersen på handa, og dommer Geir Tjervåg dømte 9-meter som Alex Løvensprung satte inn. Det var ikkje så mange sjansane i en første omgang som ebba ut med 1-1.

Aksla scoret også først i 2.omgang, og vi starta å frykte for nok et heimetap mot en forventa dårligare motstander. Et innkast blei tatt oppimot 15 meter lengre framme på banna enn det skulle, og Bergsøyforsvaret kom på etterskudd da Johan Strand satte inn 2-1 målet. Ti minutter senere kom et viktig utligningsmål fra venstreback Martin Molnberg. Han hang lenge i lufta og nikka flott inn til 2-2. Og kun to minutt etter var det klart for Bergsøyleiing. Christoffer D Nilsen stod for grovarbeidet, og avslutta tilslutt på retur til 3-2. Bergsøy hadde snudd kampen, men burde nok ikkje jubla for tidlig. Tre minutt etter at Bergsøy hadde scåra blei en grov forsvarsfeil utnytta av Aksla. Ballen blei snappa opp og lagt inn til en umarkert Yngve Tvedt som enkelt nikka inn til 3-3. Mange mål og nerve i kampen. Men det var ennå ikkje slutt. Knut Peter Sævik fekk ballen på topp hos Bergsøy og putta den over forsvaret, løp forbi det som var og la inn foran mål. På bakerste stolpe kom Frank Sverre Kopperstad Skorpen som satte ballen imål. Et viktig mål som Bergsøy måtte ha for å få økt selvtillit. På slutten var det Bergsøy som førte spelet og burde nok hatt fleire mål. Stordalkeeperen hadde ei god redning i omgangen da Frank Sverre prøvde seg med ein lobb, og Knut Peter Sævik hadde to forsøk som blei hindra, men det viktigaste var likevel å få alle poenga med seg.

Bergsøy starta denne kampen i ein 4-4-2 formasjon med Frank Sverre og Knut Peter som spisser foran to "nystartede kanter" Christoffer D Nilsen og Oddbjørn Seljeseth. Rune Frantsen og Karl Bjarte Vike styrte sentralt. Børge Remøy starta som høgreback, mens Martin Molnberg var på venstrebacken. Arve Leine og Lars Conradi Andersen var midtstoppere foran Kim Rene Vågeskar.

Laget;
Kim Vågeskar, Børge Remøy, Lars Conradi Andersen, Arve Leine, Martin Molnberg, Oddbjørn Seljeset (Anders Per Vågsholm), Christoffer D Nilsen , Karl Bjarte Vike, Rune Frantsen, Frank Sverre K Skorpen og Knut Peter Sævik

Sikker seier mot Stordal

Stordal - Bergsøy 0-5 (0-1)

Christoffer D Nilsen, Frank Sverre K Skorpen, Roy Igesund, Oddbjørn Seljeseth og Karl Bjarte Vike
Jan Lund, Blindheim.
Ingen
Ingen
3.Rune Frantsen 2.Knut Peter Sævik 1.Frank Skorpen

Klokken var 1630 da kampen startet på Stordal Stadion 28/6.

Stordal feira stordalsdagane med tivoli og strålande solvær, og ønskte nok å gi publikum tre poeng i denne kampen. Laget hadde derimot kun en reell målsjanse gjennom heile kampen, og det i slutten av 2.omgangen da kapteinen skrudde et skuddforsøk over mål. Bergsøy derimot hadde en god del sjanser, det som gjorde det litt spennande var at det tok ei stund før dei blei utnytta. Christoffer og Roy hadde kvar sitt skuddforsøk som gikk over. Knut Peter Sævik traff ureint på ballen kort avstand fra mål, mens Frank Sverre derimot traff reint på sitt volleyforsøk men måtte sjå ballen gå i tverrleggeren ned og ut. Snart var også Frank Sverre åleine med keeper etter å ha vunne en duell med en forsvarer, skuddet denne gangen gikk utanfor. Et nytt Roy skudd ble gitt retur på, men keeper tok også skudd nr to av Frank Sverre. I det heile tatt så burde det være kun et tidsspørsmål før Bergsøy klarte å putte ballen med så mange sjanser. Stordal virka ufattelig tafatte frammover med en einslig spiss, og avsluttningane frå 30 meter gikk somregel også 30 meter til side for mål. Christoffer D Nilsen gav Bergsøy 1-0. Endelig et skudd som gikk stang inn ved borterste stolpe. Mottok ballen på kanten av 16-meteren og skuddet gikk forbi en del spelarar før stanga førte den vidare inn i buret. Meir mål blei det ikje før pausa.

Det tok ikkje lenge før kampen skulle bli punktert etter en god start i 2.omgang. 2-0 målet var fint spel med få ballberøringer. Oddbjørn fekk ballen på kanten og la ei støttepasning til Børge Remøy. Backen gav ei flott gjennombruddspasning til Knut Peter Sævik på løp, som vidare sentra til Frank Sverre som åleine med keeper putta den enkelt til den eine sida av målet. 3-0 var det Roy Igesund som sto for. Roy som denne gangen spelte sentralt på midtbana førte ballen innover framfor 16-meteren før skuddet gikk nede i hjørnet. Keeperen prøvde ikkje å slenge seg engang. Endelig punktering til 4-0 kom seinare når vi var 3 mot 2 på ei kontring. Frank Sverre fekk ballen på venstresida, og la inn til Knut Peter framfor mål. Ballen trilla imidlertid forbi både Knut Peter og dei to Stordalforsvararane, og åleine på bakerste stolpe kom Oddbjørn Seljeseth å styrte ballen imål. Det siste målet sto innbyttar Karl Bjarte Vike for etter at Steffen Kvalsund la inn fra høgre. Karl Bjarte traff reint på volley og ballen gikk over keeper og opp i hjørnet til 5-0. Med meir konsentrasjon mot slutten kunne det nok blitt fleire mål. Kaptein Arve Leine fekk en stor sjanse til å få et seriemål frå kort hald, med skuddet blei parert av keeperen. Steffen Kvalsund fekk den største sjansen da Frank Sverre heddet ned til innbytteren som ikkje traff ballen for åpe mål. Så seieren mot bunnlaget Stordal kunne nok vært større, men det er likevel lenge sidan Bergsøy har vunne 5-0 på bortebane i en kamp. Neste bortekamp mot Sykkylven blir nok en tøffere oppgave..

Laget;
Kim Vågeskar (Knut Erik Håheim), Børge Remøy, Lars Conradi Andersen, Arve Leine, Martin Molnberg, Oddbjørn Seljeset (Vegard Sævik), Christoffer D Nilsen (Karl Bjarte Vike), Roy Igesund, Rune Frantsen, Frank Sverre K Skorpen og Knut Peter Sævik (Steffen Kvalsund)

Nytt stortap for Bergsøy

Sykkylven - Bergsøy 5-0 (4-0)

Ingen
Tor Bjermeland, Herd
Christoffer D Nilsen og Arve H Leine
Ingen

Klokken var 1830 da kampen startet på Dalemyra Stadion 4/7.

På samme måte som i kampen mot Spjelkavik blei det en opning av kampen som gav mange lettkjøpte mål bakover for Bergsøy. Dommeren markerte seg tildlig med å gi et billeg gult kort til Christoffer D Nilsen, og kun få minutt etter fikk samme mann anulert et mål for offside. Roy Igesund tok et frispark, ballen gikk via muren til Christoffer som satte den imål fra kort hald. Det kunne ha vore en drøymestart for bortelaget, men alt anna skjedde. Etter 8 minutt var det Øyvind Utgård som tilslutt fekk dagens første mål. Venstrevingen hos Sykkylven kom på løp og blei forsøkt tackla av både Mons Arne og Vegard før innlegget kom. Ballen enda foran mål, og blei her forsøkt avklarert av Rune Frantsen og fleire før en endelig stuphedding gav heimelaget noko å juble for. Tre forsøk på å avklarere var altså ikkje nok. Og no var Sykkylven igang. Etter 16 minutt var det Frode Linga sin tur. Vi tapte en luftduell på backen, og innlegget som kom mellom keeper og forsvaret blei enkelt satt inn fra kort hold. Kun to minutt etter blei spikeren satt i kista da Linga scåret sitt andre for dagen. Han fekk kome gjennom i midten, og lobbet over Kim Vågeskar som måtte sjå ballen trille inn i målet. Dette målet var til en trøst offside. Men 4-0 som kom etter 22 minutt (!) var ikkje offside. Øyvind Utgård fekk ballen og tid til å trikse litt med den før han sente den i hjørnet til et flott 4-0 mål. Men nok en gang var det tydelig at heimespelarane blei for lite pressa, og fekk for mykje tid og rom rundt vår 16-meter.

På 4-0 var kampen punktert alt før en fjerdedel av kampen var spelt. Trenerbenken fullførte to bytter før pausen, det første etter en halvtime da Karl Bjarte Vike kom inn i midtforsvaret istadenfor Arve Leine, og ei stund etter kom Tommy Sævik inn sentralt på midtbanen for Roy Igesund som knapt klarde å gå av banen etter å ha fått en alboge i hodet. Uansett kva bytter som hadde blitt gjort så kunne det ikkje gjere prestasjonane verre. For ikkje en spelar på Bergsøy den første halvtimen kan få godkjent. Vi kan ikkje regne med å scåre mål uten at vi en gang iblant treff medspelarar på pasningane. Utenom frisparket som førte til det annulerte målet hadde Bergsøy kun to andre forsøk i kampen. Begge to i første omgang etter frispark fra omtrent samme posisjon. Det eine skuddet av Roy gikk over, det andre skuddet av Frank gikk i muren. Altså ingen trussler for heimekeeperen. På stillingen 4-0 kunne også heimelaget roe det litt meir ned.

I andre omgang skjedde det mindre foran måla. Men av det som skjedde var fortsatt inne i Bergsøys 16-meter. To ganger ble Sykkylven snytt av dommertrioen. En klar straffe ble avvist etter at Martin Molnberg var for sein i tacklingen av Petter Lyshol jr, og ein gang var også ballen tydelig inne imål et par sekunder uten at dommer eller linjemann hadde fått dette med seg. Også Kim Vågeskar trudde tydeligvis at dommeren skulle blåse for mål da han låg inne i målet bak mållinjen med ballen i hendene. Etter å høyre rop om at ballen var inne så var han rask med å få den ut igjen, og dermed slapp vi et baklengs. Men etter 80.minutt var Arnt Tore Røe igjennom til 5-0. Bergsøy var på vei utover, og tre sykkylvenspelarar var i offside da ballen blei spelt rett imot dei. Røe kom bakifra og var ikkje i offside, men når ballen blir spelt så tydelig i samme rom- så burde dommeren eller linjemann markere for offside. Røe driblet at Vågeskar før han satte den imålet. En gang i 2.omgang kunne Frank Sverre få sjansen aleine med keeper, men her blei det imidlertid offside. Bergsøy tapte fullt fortent og skal ikkje klage på resultatet. Men dommeren ilag med den eine av de to linjedommerne var svake denne gangen. Nå er det imidlertid seriefri i ein månad.

Laget;
Kim Vågeskar, Mons Arne Kvalsvik (Kristian Waage) , Vegard Sævik, Arve Leine (Karl Bjarte Vike 60 min), Martin Molnberg, Oddbjørn Seljeset, Christoffer D Nilsen, Roy Igesund (Tommy Remøy), Rune Frantsen, Frank Sverre K Skorpen og Knut Peter Sævik (Steffen Kvalsund)

Seier i sandecupen


(Bildet; Lagbildet tatt før første kampen.)

Sommerpausen er igang, men Bergsøy tar ikkje ferie. Pokalen blei henta for andre år på rad etter at Gursken blei beseira 1-0 i finalen etter at Knut Peter Sævik hadde scåra et tidlig mål. Herøylaget hadde dessuten veldig mykje sjansesløseri føre seg. Bergsøy kom til finalen etter å ha spelt to kamper mot Gjerdsvika på laurdagen. Den første kampen endte 0-0 der BIL gjentatte ganger bomma aleine med keeper. Den avgjerande kampen blei vunne 5-2 etter mål av Tommy Remøy, Sjølvmål, Steffen Kvalsund, Oddbjørn Seljeseth og Kim Vågeskar. Kampene varte i to ganger 20 minutt, mens finalen varte i 2 ganger 35.

Bergsøy på treningsleir i Sverige

Bergsøy tok seg en tur til Sverige ei uke for å ordne på treningsgrunnlaget. 2 økter ble gjennomført nesten kvar dag i Skærhamn. Desverre blei det ingen treningskamper, men vi fekk i det minste sjå en kamp mellom IFK Gøteborg og det lokale laget Skærhamn FK. IFK vann 6-0.Ny uavgjort på heimebane

Bergsøy - Ørsta 2-2(0-1)

Rune Frantsen og Frank Skorpen
Alf Furland
Rune Frantsen og Martin Molnberg
Ingen

Klokken var 1830 da kampen startet på Bergsøy Stadion 5/8.

Det var en viktig kamp på stadion ettersom Ørsta låg på plassen rett under oss på tabellen. Men det var ikkje mange sjansane Bergsøy klarte å skape i den første omgangen. Johnny Moltubakk som spelte venstrekant i sin første kamp for Bergsøy, forsøkte med et langskudd, og det samme gjorde Rune Frantsen som nok en gang blei kåra til Bergsøys bestemann av jurien på tribunen. Rune hadde et bedre forsøk seinare i omgangen, men skuddet gikk rett på Martin Molnberg som ikkje klarte å komme seg vekk. Vil våge å seie at Ørsta hadde klarare sjansar i denne omgangen. En Ørstaspelar kunne breiside ballen mot målet fra 7 meter men traff i en Bergsøyspelar, og en anna spelar fekk en god sjanse da ballen spratt forbi Martin på backen- skuddet gikk håplaust over. Det var ikkje lenge igjen til pause da Ørsta tok ledelsen. Kim Vågeskar skulle slenge seg å ta ballen, men ballen sklei vidare. Angriparen trillet ballen til en anna ørstaspelar som enkelt satte ballen i det tomme buret. Bergsøy hadde nok hatt ballen mest, men fekk ikkje lønn for strevet. Frank Sverre hadde en hedding men kom ikkje høgt nok opp, og heddingen gikk utenfor.


(Bildet; Oppstilling før kampen)

Bergsøy starta friskare i den andre omgangen. Oddbjørn Seljeseth prøvde å kome rundt på høgrekanten litt meir, men hadde litt trøbbel med underlaget. Det virka som at Bergsøy fekk meir rom å kontre i, å det skulle Ørsta straffast for. Johnny Moltubakk kom aleine men brukte ett tøtch for mykje, det samme gjorde Oddbjørn Seljeset. Rune Frantsen måtte til for å lage målet, kom bakfra å satte ballen fint i hjørnet. 1-1 å optimisme. Snart skulle Frank Sverre få hedde heilt aleine på bakerste stolpe. Kepper hadde nok hatt full kontroll om ikkje Roy Igesund hadde tatt det viktige løpet foran keeper å forstyrra. Ballen gikk rett i mål til 2-1 uten at Roy var borti. Desverre har det våre sann også i tidligare kampa at vi dett ned et hakk etter å ha scåra et ledermål. Også denne gangen var kampen ikkje avgjort før dommeren blåste av. Asle Myrold fekk hedde inn et inlegg til 2-2. En flott hedding fra avstand av en spiss som held høgre nivå enn 3.divisjon. Det ble fåretatt bytter. Inn kom Steffen og seinare Knut Peter og Karl Bjarte. Steffen fekk en flott ball igjennom av Børge Remøy, men klarte ikkje å få kontroll over ballen som gikk over sidelinjen. Han burde nok skutt på direkten. Seinare var han framme på en retur fra keeper, tuppet den tilbake i feltet der Roy Igesund kom springende- men han heddet over mål. Mykje rot på slutten og ingen fleire mål. Og på dei neste kampane ventar Hareid borte og Aafk2 heime.

Laget;
Kim Vågeskar, Børge remøy, Vegard Sævik, Lars Conradi Andersen , Martin Molnberg, Oddbjørn Seljeset (Steffen Kvalsund), Christoffer D Nilsen (Karl Bjarte Vike), Rune Frantsen, Johnny Moltubakk, Frank Sverre K Skorpen og Roy Igesund (Knut Peter Sævik)

Bergsøy i trøbbel

Hareid - Bergsøy 1-0 (0-0)

Ingen
Jan Lund, Blindheim
Lars Conradi Andersen
Lars Conradi Andersen

Klokken var 1400 da kampen startet på Hareid Stadion.

Bergsøy slit tungt, og uinspirerte Bil-spelarar måtte rusle skuffa av banen etter å ha tapt 1-0 i solsteika på Hareid laurdag. Hareid spelarane kriga bedre og ville meir enn gjestane, og då vinn en ofte fotballkampar. Bergsøy spelte andre omgang med berre ti mann etter å ha fått utvist midtstoppar Lars Conradi Andersen like før pause. Men paradoksalt nok var Bergsøy langt bedre med med ein mann mindre på bana i 2.omgang. Tre juniorar på sluten satte også fart i laget når dei fekk sleppe til.

Bergsøy ligg nå i nedrykksposisjon, og det er vanskelig å forstå kva som er skjedd med laget som faktisk er forsterka sidan ifjor. Hareid opna best i denne kampen, og dei fleste rekna med Hareid ledelse da Hallvar Møller blei felt og Hareid fekk straffe rett før pause. Bil-keeper vågeskar var kjappt nede og redda det godt plasserte skuddet fra Even Hansrud på straffa, og laga var fortsatt like langt til pause. Lars Conradi måtte desverre forlate bana etter å ha fått sitt andre gule kort, også dette rett før pause. Og i det tredje speleminuttet etter sidebytte kom scoringen som skulle avgjere. To Bil-spelarar gikk på samme ball, og dette gjorde at ballen endte videre til Hallvar Møller som fekk open veg til mål. Møller scoret sikkert. Etter dette vakna Bergsøy meir, det ser ut til at herøylaget alltid treng litt tid for å forstå alvoret. Dei tre friske Bergsøyjuniorane som kom inn satte fart på angrepet, og berre Banens beste Vagn Scheide Mork i hareidsburet hindra mål. Han redda bla to forsøk fra Johny Moltubakk. Men også Hareid hadde sine forsøk, og treffte også stanga. Hareid van derfor under ett fortent mot et skuffende Bergsøylag. Dei som får godkjent er Kim Vågeskar i buret som kanskje hadde sin beste kamp hittil i mål, og Johnny Moltubakk som fekk vist fram endel av sitt tekniske register. Også juniorene sine innhopp var positive.

Laget;
Kim Vågeskar, Børge Remøy, Vegard Sævik, Lars Conradi Andersen , Martin Molnberg, Oddbjørn Seljeset, Christoffer D Nilsen, Karl Bjarte Vike, Johnny Moltubakk, Frank Sverre K Skorpen og Roy Igesund.
Inbyttere; Knut Peter Sævik, Tommy Remøy og Kristian Waage.

Knallseier & samba; 6-1 mot Aafk2

Bergsøy - Aafk2 6-1 (2-1)

Frank Skorpen 3, Roy Igesund, Knut Peter Sævik & Anders Hoff.
Ingen
Ingen

Klokken var 1830 da kampen startet på Bergsøy Stadion 15/8.

Det var endel regn både før og under kampen, men bana holdt godt sjølv om det våte underlaget nok var til en del frustrasjon enkelte ganger. Faktum var at Bergsøy trengte alle tre poenga uansett forhold, og det hjalp på sjølvtilliten at det blei leiing allereie etter få minutt. Knut Peter Sævik bommet først, men Frank Sverre fekk stå med ballen fra 6-7 meter og satte den opp i nettaket. Aafk forsvaret var litt på gyngende grunn første minutta. Anført av Erlend Holm så kom Aafk2 tilbake, men reduseringen til 1-1 var også litt sjølvforskylt. Vegard Sævik gav Kim Vågeskar et hardt tilbakespel som Kim prøvde å skyte ut. Ballen gikk rett til en Aafk-spelar som satte ballen rolig inn i lengste hjørne. Så veldig mange andre sjansar i kampen hadde egentlig ikkje bortelaget. Karl Bjarte Vike var nære på å hedde ballen imål frå kort avstand, men fikk kun corner. En annen hedding gikk i tverrleggeren, men blei også avblåst for offside. Det viktige målet før pause var det spissparet som sto for. Roy Igesund vann ballen høgt oppe på bana, og sentra gjennom til Knut Peter som på volley tuppa ballen over en utrusande keeper. 2-1. Aafk2 keeperen skadet seg i situasjonen og blei seinare bytta ut.Den andre omgangen vart sjåverdig for publikum. Dommeren fekk til tider endel situasjoner å hamle opp i, og ingen forsto heilt korleis han klarte å ikkje dømme straffe da Roy tuppa ballen forbi keeper og blei felt. Etter å ha blitt tackla uten å få frispark enda ein gang så vakna Roy meir til i kampen. Vann endel ballar høgt oppe og prøvde seg på raid framover. Men dei store raida idag, som også gjorde at ordet "Samba" blei hørt fra tribunen, var det Johnny Moltubakk som sto for. Raid med tre og gjerne fire tuneller på en gang kom på løpande band med ei påfølgande gjennombruddspasning. Det var på denne måten Roy Igesund blei spelt gjennom til 4-1 målet, en drøm å sjå på- å ei flott rolig avsluttning av Roy som lobba over keeper til det lengste hjørnet. Det viktige 3-1 målet som kom tidligre var også flott. Veggspel mellom Knut Peter, som nermast kriga seg fram til den siste målgivande pasninga, og Frank Sverre som puttet på nytt fra kort avstand. Dermed hadde Frank Sverre scåra to mål, men han skulle få både scåre og prøve seg på et Klinsmann-stup seinare i kampen. Keeper avklarerte et gjennomspel, og ballen endte hos Frank Sverre som fra lang avstand sente ballen over alle og inn i nettet. Da var stillingen 5-1 og dei fleste trudde festen nå var over. Anders Hoff kom inn på slutten for Frank Sverre og ville vise seg fram som en like god avsluttar. I løpsduell med en Aafk2 spelar hadde Anders overtaket og gikk mot mål, fra 16-18 meter med strak vrist gikk ballen opp i vinkelen! 6-1 og Anders sitt første A-lags mål. Veldig viktige poeng, og det gir forhåpentlig god sjølvtillit no framover i dei neste viktige kampane. Martin Molnberg som midtstoppar og Christoffer Nilsen på venstrebacken fungerte veldig bra, og laginnsatsen var slik den må være for at Bergsøy skal halde seg i divisjonen.

Laget;
Kim Vågeskar, Børge remøy, Vegard Sævik, Martin Molnberg, Christoffer D Nilsen, Karl Bjarte Vike, Rune Frantsen, Frank Sverre K Skorpen, Johnny Moltubakk, Roy Igesund & Knut Peter Sævik
Innbytte; Oddbjørn Seljeseth, Steffen Kvalsund, Marvin Kopperstad og Anders Hoff.

Surt tap etter dommertabbe

Volda - Bergsøy 1-0 (0-0)

Ingen
Lars Conradi Andersen
Ingen
Knut Lied og Joakim Magnussen

Klokken var 1830 da kampen startet på Volda Stadion 23/8.

Då ein passerte 90 minutt i fredagens kamp mellom Volda og Bergsøy på Volda si kunstgressbane sto det 0-0, og det såg ut til å gå imot poengdeling. Men to minutt på overtid fekk Volda uforståelig tildelt ein corner, etter ein situasjon som for alle andre enn domar Bertil Holen var femmeterspark til Bergsøy. Martin Molnberg hadde skjermet en ball over dølinja da en volda angripar skaut ballen via martin og vekk. Men det skjedde lenge etter at balen hadde krysset linjen, og linjedommeren peikte dermed naturlig nok til utspel. Utrulig nok valgde dommaren som var mykje dårligare plassert å peike på cornermerket, og på denne corneren heddet Volda-spissen Knut Arve Nærø ballen imål på omtrent kampens siste ballberøring. Det blei høg temperatur da Holen blåste av kampen, og BIL-spelarar protesterte vilt på domaran si gavepakke til heimelaget.

-Ja, dette var skikkelig surt. Det er uforståelig at dommaren kan neglisjere linjedommaren som var langt bedre plassert. Men det er lite vi kan gjere no, en protest vile sikkert aldri nå fram uansett. Gutene hadde fortent minst ett poeng, vi hadde de klart største sjansane og var fullt på høgde med heimelaget. Det positive er at gutane har starta å finne att til fjorårsforma. Vi heldt lagdelane godt samla, og Volda fekk aldri tilrive seg initiativet. Vi får ta med oss det positive vidare. Sa en skuffet Trond Paulsen etter kampen.

Første omgang var tett og hard, prega av duellar. BIL sin største sjanse kom etter et godt langskudd fra Rune Frantsen som keeper måtte gi retur på. Lars Conradi som for anledningen var sett opp som spiss klarte desverre ikkje å styre returen i buret. I andre omgang var det Knut Peter Sævik som hadde to gode sjanser uten å lykkast, mens Frank Sverre Skorpen nok hadde kampens største sjanse. Frank hadde kome seg forbi keeper da han skulle sette ballen i det tomme buret, men traff skeivt på ballen slik at den trillet på utsiden av stanga. Volda kom på slutten og fekk sjanser dei også, og to ganger kom de alene med Kim Vågeskar i Bergsøymålet. Det ene skuddet reddet Kim mesterlig medan det andre gikk utanfor. Martin Molnberg hadde sin beste kamp for året og ryddet opp i stor stil, mens Kim Vågeskar sto prikkfritt i målet. En god kamp av samtlige, men litt minus for at flankene ikke kom skikkelig inn i kampen. Rune Frantsen fikk Bergsøys bestemannspris i sumpen.

Laget;
Kim Vågeskar, Børge remøy, Vegard Sævik, Martin Molnberg, Christoffer D Nilsen, Karl Bjarte Vike, Rune Frantsen, Frank Sverre K Skorpen, Johnny Moltubakk, Lars Conradi Andersen & Knut Peter Sævik
Innbytte; Marvin Kopperstad, Knut Lid Kvalsund & Joakim Magnussen.

Bergsøy kollaps mot Brattvåg

Bergsøy - Brattvåg 3-6 (1-1)

Lars C Andersen, Karl Bjarte Vike & Joakim Magnussen.
Øyvind Kringstad, Valder.
Ingen
Ingen

Klokken var 1830 da kampen startet på Bergsøy Stadion 31/8.

-Fullstendig kollaps!
Det var en nedtrykt og skuffa Trond Paulsen sin kommentar etter det audmjukande tapet mot Brattvåg. Etter at Bergsøy periodevis hadde vist gode takter i 1.omgang og burde leia med 2-3 mål ved pause, kollapsa laget fullstendig utover i 2.omgang. Mot slutten skar gjestane gjennom heimelaget sitt forsvar som kniv i smør, og det var ei lettelse da dommeren blåste av fløyta.

Brattvåg var friskast dei første fem minutta i tysdagens kamp på Bergsøy Stadion, men i volsomme regn og stormbyger kom heimelaget tilbake og hadde fullstendig kontroll over kampen. Anført av lagkaptein Rune Frantsen vann Bergsøy alle dueller på midtbana, og Karl Bjarte vike hadde en gedigen sjanse til å score det første målet, men lobbet over mål aleine med keeper. Etter 15 minutt slo derimot KB ballen til Lars Conradi Andersen som kom i samme posisjon. Lars satte ballen lavt til side for keeper og scåret sitt første mål sidan sjølvmålet i fjorårets debut. Bergsøy fortsatte å kjøre, og Knut Peter Sævik samt Frank Sverre Skorpen hadde store sjanser. Men Brattvåg hadde den nødvendige flaksen for å kome tilbake. Et frispark av Fredrik Langlo etter 35 minutt skifta retning og gikk imål til 1-1.


(Bildet; Spelesugne spelarar spring ut i regnveret til 1.omgang.)

Etter pausen tok det kun to minutt før Ståle Hurlen satte bortelaget i ledelsen. Bergsøy kom tilbake i det 60.speleminutt da Karl Bjarte scoret fra kort avstand. Men idet vi trudde det kom til å snu så satte bortelaget inn spissen Kjartan Myklebust. Og det tok han kun ei periode på 18 minutt å score hattrick. 2-3 og 2-4 gjorde at kampen såg ferdig ut før Bergsøy svarte med sine bytter. Joakim Magnussen kom inn til sin andre kamp i Bergsøydrakta og reduserte til 3-4. Drog av en spelar og satte ballen hardt i lengste hjørne. Sterkt gjort av guttespelaren. Tre minutt seinare var det imidlertid avgjort. Kjartan myklebust hadde score tre mål fra det 70.min til det 88.min. Og da kampen var på nippet til å bli avblåst da scora Brattvåg sitt 6 mål for dagen, en corner satt inn av Hans Martin Otterlei. Knut Lid spelte sin første kamp fra start og greidde seg godt på høgrebacken, medan Rune Frantsen nok engang var Bergsøys mest innsatsvillige og gode spelar.

Laget; Kim Vågeskar, Knut Lid, Christoffer D Nilsen, Martin Molnberg, Vegard Sævik, Rune Frantsen, Johnny Moltubakk, Karl Bjarte Vike, Frank Sverre Skorpen, Lars Conradi Andersen, Knut Petter Sævik.
Innbytte; Steffen Kvalsund, Marvin Kopperstad, Joakim Magnussen, Per Ståle Nykrem.

Thriller på Haramsøy

Ha/No - Bergsøy 4-4 (2-1)

Frank S Skorpen, Lars C Andersen, Rune Frantsen & Mons Kvalsvik.
Jan Erik Bratteberg, Ørsta
Kim Rene Vågeskar & Johnny Moltubakk.
Ingen
3.Rune Frantsen, 1. Lars Conradi Andersen.

Klokken var 1500 da kampen startet på Haramsøy Stadion 31/8.

Ha/No opna friskast og tok leiinga etter 20 minutt ved Lars P Haram etter et flott angrep, og heimelaget hadde også fleire sjansar til å øke ledelsen. Men kaptein Rune Frantsen som i dei siste kampane har vore Bergsøys beste spelar- gikk igjen foran med et godt eksempel da han sprang langt og vann duellar. Etter 31 minutt var det Rune som utligna fra 20 meters hald. Det varte imidlertid kun to minutt, og dermed var Ha/No igjen i ledelsen etter at Jan Egil Ulla fekk stå aleine å hedde ballen imål. Heimelaget leda fortent til pause, men måtte betale en høg pris da to sentrale spelarar måtte ut med skade.

Bergsøy var friskare i den andre omgangen, og Lars Conradi Andersen la et perfekt innlegg til Frank Sverre etter 56 minutt som Bergsøys toppscårer heada sikkert imål. Og kun tre minutt etterpå var det igjen Lars som var den sentrale spelaren. Han kjempa seg forbi forsvararane og klistra ballen i nettmaskene. Og etter dette såg det ut som at Bergsøy hadde en viss kontroll, men Bergsøy har hatt ledelsen mange ganger også tidlegare i sesongen uten å lykkast. Det skjedde denne gangen også. Først fekk Ha/No et veldig billeg straffespark som Kenneth Ulla satte inn. Kim Vågeskar var klart først på ballen, men dommer Jan erik Bratteberg fra Ørsta peikte på straffemerket. Og tre minutt før full tid fekk heimelaget nok en dommaravgjersle med seg da dei fekk et frispark utanfor 16-meteren. Kenneth Ulla fann nettmaskene også denne gangen, og dermed leia Ha/No 4-3. Heldigvis for Bergsøy var Mons Arne Kvalsvik på bana, og fekk Bergsøy tilbake til 4-4 på ei hedding rundt det 90.minutt. Og med litt mer tur hadde også Per Ståle Nykerm fått inn et vinnande mål tre minutt på overtid da han var aleine med keeperen som parerte ballen fint. Men 4-4 var et rettferdig resultat..

Laget; Kim Vågeskar, Knut Lid, Christoffer D Nilsen, Martin Molnberg, Vegard Sævik, Rune Frantsen, Johnny Moltubakk, Karl Bjarte Vike, Frank Sverre Skorpen, Lars Conradi Andersen, Knut Petter Sævik.
Innbytte; Marvin Kopperstad, Mons Arne Kvalsvik, Per Ståle Nykrem.

Bergsøy tapte på Høddvoll

Hødd2 - Bergsøy 3-1 (1-1)

Frank Sverre KOpperstad Skorpen
Martin Molnberg & Rune Frantsen
Ingen.
2.Lars Conradi Andersen

Klokken var 1800 da kampen startet på Høddvoll 6/9.

Bergsøy gikk en plass lenger ned på tabellen etter tapet mot Hødd2. Det skjedde etter at Bergsøy ikkje makta å følge opp en delvis god førsteomgang, og et Høddlag som på papiret var mindre rutinert etter pausen - tok over kampen. For i den første omgangen var Bergsøy heilt med på notane. Vi såg for oss en drøymeopning da Knut Petter Sævik fekk en dalar på bakerste i fri posisjon. Knut prøvde skudd på volley, men det blei for svakt og blei snappa opp av Øystein Vik Myklebust. Magnus Myklebust hadde også en stor sjanse etter å ha vikla ballen mellom beina på nokre Bergsøyforsvarere, men Kim Vågeskar sto godt imot angrepet. Elles var Hødd stort sett skumle på sine cornere. Et frispark skulle likevel gi oss en flott start på omgangen. 13 minutt var gått da Marvin tok frisparket som kom lavt inn i feltet. Johnny Moltubakk flikket den bakover og Frank Sverre kom på løp bakfra for å sette den høgt oppe i nettaket til 1-0. En fin scoring. Og vi var ikje langt fra å øke ledelsen. Lars Conradi drog seg fint fri i trang posisjon og prøvde et skudd fra avstand, men høddkeeperen slengte seg i hjørnet og redda. God prestasjon av begge spelarane. Bergsøy befann seg også i ein to mot en situasjon uten å lykkast. Og etter 22 minutter straffa det seg. Vi mista ballen på eige banehalvdel, Sindre Eid hela igjennom til Magnus Myklebust som skøt og gjorde at Kim Vågeskar måtte gi retur. På returen hadde Andre Slåttelid ope mål og hadde ingen problem med å utligne.

Knut Petter Sævik blei skada i et sammenstøt før pause og blei erstatta av Per Ståle Nykrem på topp. Og til den andre omgangen tok Hødd ut tre av de A-aktuelle spillerne og satte inn yngre skyts. Det burde være teoretisk at Bergsøy kanskje ville ta mer over, men vi skapte nesten ingen sjanser for heile omgangen. Lars Conradi Andersen kom seg forbi en forsvarar og fekk tuppa ballen over Høddkeeperen, men lobben gikk også over mål. Elles haddde Bergsøy to frispark i gode posisjoner, men det blei aldri farlig. Hødd2 tok meir og meir over banespelet, og etter 73 minutt var det klart for heimeledelse. Et innkast, en Ole Andre Nevstad som stussa og en ball som endte i nettet via Vågeskar og stanga. Bergsøy bytta ytterligare fire mann, og satsa med å spele kun tre mann i forsvar for å utligne. Hødd2 utnytta rommet bake til å øke ledelsen til 3-1. Bendik Holstad satte ballen imål, men det var tydelig at målet aldri skulle komt. Ballen var like før en halvmeter utanfor sidelinja uten at linjedommeren merka det. Veien opp til Ha/No er fortsatt fire poeng, men no tok Ørsta sjansen til å gå et poeng foran oss. Med tre kamper igjen så er det lite tid på oss for å skjerpe tabellposisjonen.

Laget;
Kim Vågeskar, Marvin Kopperstad, Vegard Sævik, Martin Molnberg, Christoffer D Nilsen, Karl Bjarte Vike, Rune Frantsen, Frank Sverre K Skorpen, Johnny Moltubakk, Lars Conradi Andersen & Knut Peter Sævik
Innbytte; Steffen Kvalsund, Per Ståle Nykrem, Tommy Remøy, Mons Kvalsvik og Joakim Magnussen.

Seier over Spjelkavik gir håp

Bergsøy - Spjelkavik 3-2 (2-2)

Johnny Moltubakk, Mons Kvalsvik, Karl Bjarte Vike.
Ingen.
Ingen
2. Johnny Moltubakk, 1. Mons Arne Kvalsvik.

13.September hadde Bergsøy en svært viktig heimekamp mot Spjelkavik. Bergsøy tok vare på muligheten, og passerte Ørsta på tabellen og er nå kun to poeng bak Ha/No på den sikre plassen. Det kan bli slik at målforskjellen kan bli avgjerande i nedrykksstriden, og dei to neste kampane er dermed svært viktige. Allereie etter 7 minutt mot Spjelkavik hadde Johnny Moltubakk scoret for å gi Bergsøy en tidlig ledelse. Dette var Johnnys første mål i Bergsøydrakta, et lurt skudd fra 16 meter som spratt over Vika keeperen. Fire minutt seinare fekk Vebjørn Solevåg, kåra til banens beste av Sunnmørsposten, fri bane og sette ballen bak Frank Haraldsvik. Frank Haraldsvik spelte en god kamp i sin første kamp for sesongen, og er nå tilbake etter to års studier. Bergsøy gav ikkje opp tross utligningen, og i det 17 minutt spelte Frank Sverre Skorpen, som også hadde en oppløftande kamp, fri Mons Arne Kvalsvik som starta som spiss. Mons Arne scora fra 16 meter. To minutt seinare var det 2-2. Vebjørn Solevåg scora sitt andre for dagen etter nok en gang å ha fått for mykje tid på seg av Bergsøys forsvarere. En frisk omgang ebba ut med uavgjort.


(Bildet; Debutant Kjell Alfred Otterlei, Bergsøys beste Johnny Moltubakk, den returnerande keeper Frank Haraldsvik, målmaskinen Karl Bjarte Vike og stortalentet Mons Arne Kvalsvik.)

Bergsøy tok meir over i den andre omgangen, og var ivrige på å revansjere 1-5 tapet på bortebane. Rune Frantsen og Frank Sverre Skorpen hadde fine scoringsforsøk, Frank blei fratatt et mål på en tvilsom offsidesituasjon. Keeper Haraldsvik ville også vise seg fram, og hadde et viktig redning som holdt håpet igang. Men einaste målscorer i omgangen blei Karl Bjarte Vike som satte et innlegg fra Per Ståle Nykrem videre imål. Et av hans første tøtch på ballen etter å ha kome inn som innbytter. Spjelkavik pressa på mot slutten uten å kunne forandre på resultatet, og Bergsøy fekk en fortent seier. Spjelkavik har derimot rakna totalt etter å ha leia serien da den var halvspelt.

Laget; Frank Haraldsvik, Vegard Sævik, Martin Molnberg, Marvin Kopperstad, Lars Conradi Andersen, Mons Arne Kvalsvik, Frank Kopperstad, Rune Frantsen, Per Ståle Nykrem, Tommy Remøy, Johnny Moltubakk.
Innbytte; Kjell Alfred Otterlei & Karl Bjarte Vike .

Nermere nedrykk etter tap mot Aksla

Aksla - Bergsøy 3-2 (1-2)

Frank Sverre S Kopperstad, Mons Kvalsvik.
Ingen.
Ingen
2.Johnny Moltubakk.

Bergsøy gikk på et nytt bortetap, og denne gangen mot allereie fortapte Aksla. Heimelaget hadde før kampen skrapa sammen 12 spelarar for å møte Bergsøy på grusbana, og 12 spelarar var nok. Heimelaget tok ledelsen ganske tidlig etter corner, og vi fekk en tøffere start enn vi hadde håpa. Men det såg lyst ut igjen da utligninga til 1-1 var et faktum kort tid etter. Frank Sverre Skorpen satte inn 1-1 fra kort avstand. Og derifra og ut hadde vi kommandoen i den første omgangen. Aksla var farlige på døballer, og fekk også en skikkelig gratisjanse da en Aksla spiss snappa opp ballen mellom vårt forsvar og Kim Vågeskar i Bergsøyburet, men mål blei avverga. Mons Arne Kvalsvik skulle vise seg å være på jakt etter mål, og var på rett tid på rett plass da han kom igjennom aleine med keeper. Han plasserte ballen lavt til side for keeper og gav bortelaget et fint utgangsponkt for resten av kampen. Og resten av omgangen var Aksla underlegne sjølv om dei kom raskt i angrep nokre ganger. Vi burde nok punktert kampen i 1.omgang. Martin Molnberg hadde et skudd som blei redda. Tommy Remøy kom heilt aleine med keeper uten å score. Johnny Moltubakk fekk mykje tid og rom på venstrekanten og sjansane var der. Måla uteblei. Bakrommet blei ikkje utnytta. Per Ståle Nykrem kunne hatt to mål, men det blei istaden to offsider. Og så kom pausen.


(Bildet; Tommy Remøy aleine med keeper)

Etter pausen var Bergsøy ute i stand til å skape målsjanser. Det var som om spillerne hadde innhalert sovegass i pausen. Mons Arne Kvalsvik scoret etter å ha lobbet over keeper, men det ble anulert for offside. Mons blei seinare bytta ut for Roy Igesund som var tilbake fra sjø. Roy kom ikkje til nokon målsjanse. Christoffer kom inn for Marvin Kopperstad på venstrebacken. Christoffer laget så et frispark som Aksla skøt rett i mål i keeperhjørne. Og som om det ikkje var nok så scoret Aksla igjen. Denne gangen klarde en spiss å tuppe ballen forbi Kim i fritt spel. Vi måtte vinne, men låg under, og vi skapte ingen sjanser. Karl Bjarte Vike var inne for Tommy Remøy, mens Steffen Kvalsund kom inn for Lars Conradi Andersen i et siste desperat trekk for å få mål de siste ti minuttene. Vi la dermed om til tre mann i forsvar, og Johnny Moltubakk gikk opp som spiss ilag med Roy og Frank. Likevel blei det ingen fleire målsjanser til Bergsøy. Med seier hadde vi sikra divisjonskontakt med ny seier over Stordal i neste helg. Nå må vi håpe på at både Ørsta og Ha/No taper neste kamp, samt at vi vinner.

Laget; Kim Vågeskar, Lars Conradi Andersen (Steffen Kvalsund 10 minutt), Vegard Sævik, Martin Molnberg, Marvin Kopperstad (Christoffer D Nilsen 25 min), Rune Frantsen, Tommy Remøy (Karl Bjarte Vike 20 minutt), Johhny Moltubakk, Per Ståle Nykrem, Frank Sverre Skorpen, Mons Arne Kvalsvik (Roy Igesund 30 min)

Rune Frantsen holdt oss i 3.divisjon

Bergsøy - Stordal 1-0 (0-0)

Rune Frantsen.
Bertil Holen, Rollon
Ingen.
Ingen.


Kampen startet klokken 15, 27.september 2003 i Huldalen.

Det var ingen tvil før kampstart, kampen måtte vinnast. Sjølv med seier så var ikkje plassen sikra. Ørsta og Ha/No måtte ikkje vinne om vi skulle stå. Det såg ut til å gå vår vei. Ha/No låg under 0-1 heime mot Sykkylven. Brattvåg leda 5-2 heime mot Ørsta. Det einaste som mangla var ei scoring fra Bergsøy mot Stordal.


(Bildet; Oppstilling før kamp)

Herøylaget hadde stor press på seg. Alle forventa seier mot et av Norges dårligaste 3.divisjonslag. Stordal er også Norges minst effektive 3.divisjonslag. Då Stordal kom til Huldalen med 11 mann og høg gjennomsnittalder, og sa før start at dei hadde brukt ei uke på å skrape sammen et lag- så vart forventningane deretter. Men dei spelte klokt i forsvar. Var heilt uten offansiv kraft, men gjorde sitt beste for å kome fra dalen med 1 poeng i lomma. Stordal hadde to frispark fra distanse, og en gratissjanse da en Bergsøyforsvarar mista ballen som sistemann. Men var aldri farlige. Bergsøy hadde ballen mest i heile kampen. Men første omgang var som å sjå to 4.divisjonslag. Heimelaget klarte ikkje å spele seg til klare sjansar, og lange frammspel såg til tide ut til å være 50-50 pasningar. Martin Molnberg og Lars Conradi Andersen hadde kanskje mest ballkontakt i 1.omgang. Lars prøvde å nå Mons Arne og Per Ståle på pasninger langs kanten, men framspela blei ofte forrhindra. Martin prøvde å finne Frank Sverre, Rune og Roy sentralt uten at det blei sjanser av det heller. Johnny var anonym på venstrekanten før pausen. Det blei først farlig da Marvin og Lars tok løp frammover fra backposisjonane. Marvin hadde årets beste beckløp, og viste lagkameratane korleis et initiatv skal være. Tok veggspel heilt fram til 16-meteren og fyrde av et skudd som desverre gjekk over. Før det hadde Frank Sverre hatt et laust skudd fra distanse. Per Ståle Nykrem fekk tid på seg nokre ganger på kanten. En gang gikk ballen på tvers av mål uten at noen rakk den, og dei andre gangane blei innlegg avverga. Einaste farlige skudd i 1.omgang hadde Roy Igesund. Keeper avverga til corner. Altfor få avsluttninger, og en skuffende omgang.


(Bildet; Tar ingen sjanser i forsvaret)

Publikum var misfornøgde etter 1.omgang. Men nerven var høg hos alle. Ville Bergsøy score og halde plassen, eller gå mållause og rykke ned? I 2.omgang gjekk Bergsøy hardare ut. Johnny Moltubakk blei meir aktiv på venstrekanten, og laget klarte halde oppe et høgre press. Det blei skapt fleire sjanser, og baller blei pompa inn i feltet i håp om at noen skulle få hedde den imål. Stordal var gode i lufta i forsvaret, og dette såg ut til å ikkje bli så lett. Mons Arne fekk tak i ballen og skaut et hardt skudd fra kort hold, keeperen viste seg fram med ei feberredning som ingen hadde forventa. Han viste seg mer og meir fram som å være kampens beste spelar. Roy Igesund skøt i steget etter pasning fra Frank Sverre, men keeper avverga nok et forsøk. Nærvøse trenere, oppmenn og tillskuere gikk rundt å sparka på grusen i bakken. Frustrasjon over å ikkje score. Johnny Moltubakk skøt i tverrleggeren. Per Ståle kunne også ha sentra til Frank Sverre på ope mål, men ballen endte hos keeperen. En hedding blei også redda på strek av en Stordal forsvarar. Skulle alt gå imot oss?


(Bildet; Jubel etter målet)

Endelig klarte vi å få en ball i nota. Rune Frantsen var på rett plass da han kunne tuppe ballen inn i nettet til 1-0. Årets viktigaste scoring. Lettelse blant tillskuere og trenere, og spelarane kunne sleppe skuldrane. Men det skjedde ikkje, alle var fortsatt annspente. Av erfaring etter et år i motgang så visste vi at ting skjer i fotball. Vi spelte som før målet. Ofra oss kanskje litt for mykje frammover og såg ut til å ofre alt for å få 2-0. Tross fleire sjanser, ei fri hedding på bakerste stolpe blant anna, så kom ikkje målet. Og siste minutta klarte vi å ro ned spelet mer. En gang kom en Stordalspelar gjennom, men det var offside. Nærvøse spelarar måtte sjå at Stordal fekk frispark som blei sent i feltet heilt på slutten. Men Stordal klarte ikkje scåre. Jubelen blei sleppt laus da dommaren blåste av. Spelarar blei ståande på bana, og publikum venta også på bekreftelse på korleis det gikk med Ørsta og Ha/No. Ha/No tapte 0-1 heime for Sykkylven. Ettersom Brattvåg leda med et par mål mot Ørsta så kunne vi juble. Rune Frantsens mål holdt oss i 3.divisjon! Seinare viste det seg at Brattvåg - Ørsta blei 5-5 på overtid. Ørsta var kun et mål fra å sende oss ned en divisjon.


(Bildet; Glede etter kampen)

Laget; Kim Vågeskar, Lars Conradi Andersen, Vegard Sævik, Martin Molnberg, Marvin Kopperstad, Rune Frantsen, Roy Igesund, Johhny Moltubakk, Per Ståle Nykrem, Frank Sverre Skorpen, Mons Arne Kvalsvik.
Ingen innbytteren blei nytta.


Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::