Bergsøy Historikken År for år

2016
2014
2012
2011
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995
1994
1993
1992
1991
1990
1989
1988
1987
1986
1985
1984
1983
1982
1981
1980
1979
1978
1977
1976
1975
1974
1973
1972
1971
1970
1969
1968
1967
1966
1963
1962
1961
1959

Historikk 2011

Rimantas ny Bergsøytrener

Det har vært stor interesser rundt hvem som ville bli ny trener for A-laget til Bergsøy og ventetiden er nå over.Informasjon: Rimantas ble født 3 September 1973 og var en internasjonal spiss på landslaget til Litauen. Han spelte fotball aktivt i sitt hjemland, i Belgia, flere klubber i Russland og i Khazakstan. Han endte opp med 25 landskampar for Litauen mellom 1995 og 2001 før han la fotballskona på hylla 7 July 2009. Han ble ansatt som trener for Bergsøy 25.november 2010, denne ble avsluttet 24 april 2011.

Bergsøy IL Fotball har ansatt Rimantas Zvingilas som ny trener for A-laget for herrer som spiller i neste års nye 3. divisjon. Rimas som han ønsker å bli kalt er 37 år gammel og kommer fra Litauen hvor han har hatt hovedtreneransvaret for FK Atlantas. Han har trenerutdanning, Trener 3/ UEFA A og før det lang karriere som profesjonell fotballspiller i Litauen, Belgia, Russland og Kasakhstan i tillegg til at han har 23 A-landslagskamper for Litauen.

Sportslig Utvalg har gjort grundige undersøkelser i markedet av andre aktuelle trenere, der målsettingen var å finne en trener som hadde ambisjoner og kompetanse til å utvikle videre dagens A-Lag. Valget av Rimas var enkelt basert på kompetansen hans og verdien av det han kan tilføre oss. Marine Harvest har igjen vært sentrale i å gjøre det mulig å hente denne kompetansen til Bergsøy da vi gjennom dem kunne tilby en attraktiv pakke bestående av jobb både for Bergsøy og Marine Harvest.

I Rimas har Bergsøy fått tak i en trenerkapasitet med internasjonal erfaring som spiller på topp europeisk nivå og Trener 3/ UEFA A trenerutdanning. Vi har fått meget gode referanser og har i tillegg hatt mulighet til å teste ham ut i trening med A-laget før vi bestemte oss. Inntrykket er udelt positivt både faglig og rent menneskelig og vi gleder oss til å se hva Rimas kan tilføre Bergsøy i forhold til profesjonalitet og nye impulser, slik at vi kan fortsette den positive utviklingen enkeltspillere og laget samlet har hatt de siste sesongene. Samarbeidet vårt med Marine Harvest er uvurderlig og gjør oss i stand til å ta nye steg mot våre ambisiøse målsetninger sier Styreleder i Bergsøy IL Fotball, Geir Johan Bakke.

Jeg har riktignok bare opplevd Rimas over en kortere periode, deriblant to treninger som han hadde da han var her i begynnelsen av november, men inntrykket er veldig positivt. Det er helt tydelig at han har stor fotballfaglig kunnskap og erfaring og profesjonelle holdninger som kan være med å løfte Bergsøy til nye høyder. Vi har også veldig god erfaring med våre Litauiske lagkamerater som har spilt sammen med oss i de siste to sesongene. Kjemien mellom trener og spillergruppe er også en veldig viktig suksessfaktor og førsteinntrykket lover godt. A-laget til Bergsøy har hatt en veldig god utvikling de siste årene og vi har en stamme med både unge og mer erfarne spillere som ønsker å satse for å ta steget opp på enda høyere nivå. Jeg tror Rimas vil være en viktig brikke i å motivere og lede oss til å nå disse målsetningene sier A-lags kaptein for Bergsøy, Kjetil Paulsen.

Rimas ankommer Fosnavåg mandag kveld og neste uke skal brukes til formell presentasjon av treneren, samt planlegging av neste sesong. Tirsdag skal det avholdes en trening og torsdag blir det treningskamp mot Ørsta. Rimas reiser deretter tilbake til Litauen for å feire jul hjemme, før han kommer permanent den 2 januar og sesongoppkjøringen starter for fullt.

23.04 2011: Bergsøy-treneren kan bli sparket

Bergsøys litauiske trener Rimantas Zvingilas kan risikere å få sparken på et hurtig innkalt møte i Bergsøy Fotball i dag.

Etter det Sunnmørsposten erfarer gikk det en «kule varm» i Bergsøy-garderoben etter 0-2 tapet mot Stranda i forrige hjemmekamp. Ting ble sagt både fra trener og fra enkeltspillere som burde ha vært usagt, og ryktene vil ha det til at BIL Fotball har gitt både trener Zvingilas og nøkkelspiller Frank Sverre Skorpen en ukes karantene. Og at midtbanespiller Kjetil Paulsen har overtatt som midlertidig spillende A-lagstrener.

Krisemøte
Daglig leder Tom Beddari i Bergsøy bekrefter at Paulsen har ledet treningene i påskeuka. – Vår trener har vært bortreist denne uka, men årsaken til det vil jeg ikke kommentere. Det jeg kan si er at vi skal ha et møte i klubben lørdag, der vi må få renset lufta skikkelig. Der skal også vår trener være til stede. Noe mer enn det kan jeg ikke si foreløpig, sier en tydelig utilpass Beddari til Sunnmørsposten.

Lokaloppgjør
Allerede 2. påskedag skal Bergsøy ut i lokaloppgjør mot Larsnes/Gursken, og Beddari innrømmer at han sterkt håper at dagens møte skal samle spillergruppa slik at alle kluter settes inn for seier på Larsnes.

Sunnmørsposten vet at mange spillere lenge har reagert på de treningsprinsippene Zvingilas står for. Det skal være mye god gammel øst-europeisk disiplin, og mye «linje-gymnastikk» og heller lite trening med ball. Stikk motsatt av det den forrige treneren Lars Petter Rønnestad var eksponent for. Kommunikasjonen mellom trener og spillere i kampsituasjon skal også være svært problematisk, siden Zvingilas mest snakker litauisk under kampene.

Etter det Sunnmørsposten erfarer skal Frank Sverre Skorpen ha beklaget sine krasse uttalelser etter Stranda-kampen overfor resten av spillergruppa, og hans «karantene» er over før mandagens kamp. Skorpen ble tatt av banen etter én omgang mot Stranda, noe han sterkt skal ha mislikt.

Men Sunnmørsposten tipper at dette er begynnelsen til slutten på Rimantas Zvingilas’ trenerkarriere i Bergsøy. Han startet opp i begynnelsen av januar, og har kontrakt ut sesongen i første omgang.

24.04 2011: Bergsøy-trener ferdig i klubben

Rimantas Zvingilas slutter som trener for A-laget til Bergsøy IL.

Ifølge en pressemelding fra klubben har litaueren gitt beskjed om at han ønsket å slutte som trener av hensyn til familien. Zvingilas som har kone og tre barn i hjemlandet, vil nå flytte tilbake til Litauen.

Avgjørelsen ble kjent etter at klubben varslet et oppvaskmøte lørdag. Litaueren kom til 3. divisjonsklubben mot slutten av fjoråret og hadde kontrakt ut sesongen.

Sunnmørsposten skrev nylig at det skal ha gått en «kule varmt» i garderoben etter at Bergsøy tapte mot Stranda i forrige hjemmekamp.

Etter den omtalte episoden har midtbanespiller Kjetil Paulsen ledet treningene i påskeuka, og kapteinen blir nå spillende trener, opplyser klubben. Allerede 2. påskedag skal Bergsøy ut i lokaloppgjør mot Larsnes/Gursken.

06.05 2011: Per Rune Tødenes ny trener


(Foto: Geir Egil Olsen: Gullik Kjellstadli blir hjelpetrenar, og Per Rune Tødenes ny hovedtrenar)- Sportsleg utval har i det siste jobba intensivt for å styrke trenarsida rundt A-laget herre. Det er derfor gledeleg å kunne opplyse om at vi no har fått nye trenarar inn i teamet, fortel dagleg leiar i Bergsøy IL fotball, Tom Beddari.

Etter mykje intern uro etter seriekampen mot Stranda, som enda i tap 0-2 på heimebane, vart forholdet mellom Bergsøy og dåverande trenar Rimantas Zvingilas avslutta. Kjetil Paulsen overtok som hovudtrenar-vikar, og leidde Bergsøy i cupkamp mot Træff - ein kamp som enda i tap 4-0.

No er det derimot klart at tidlegare trenar i Hødd, Per Rune Tødenes, overtek Bergsøy-skuta - med Gullikk Kjellstadli på høgrehanda. Kaptein Kjetil Paulsen held fram som spelande hjelpetrenar. Alle avtalane varar ut 2011.

- Per Rune Tødenes, som skal fungere som hovudtrenar, har i mange år hatt forskjellige trenaroppgåver i Hødd. Dei siste åra som hovudtrenar for damelaget i 2.divisjon. Sjølv om han eigentleg hadde tenkt seg eitt friår, blei fristelsen for stor då moglegheita for å trene vårt A-lag dukka opp. Han ser på spelarstallen som svært spennande, og med stort potensiale, og er meget motivert for oppgåva, fortel Beddari.

Hjelpetrenar Gullikk Kjellstadli er ein kjend mann i Bergsøy.

- Gullikk Kjellstadli har etter eitt års pause valgt å trå til igjen for Bergsøy. Gullikk har lang trenarerfaring i Bergsøy, og var sist i 2009 hjelpetrenar under Lars Petter Rønnestad. Han kjenner spelargruppa godt, og vil bli ein viktig brikke i teamet, seier Bergsøy sin dagleg leiar.

Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::