Bergsøy Historikken År for år

2016
2014
2012
2011
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995
1994
1993
1992
1991
1990
1989
1988
1987
1986
1985
1984
1983
1982
1981
1980
1979
1978
1977
1976
1975
1974
1973
1972
1971
1970
1969
1968
1967
1966
1963
1962
1961
1959

Sesongen 2016

Håper å score mange mål for BergsøyI fjor spilte han fast på Sunderlands U18-lag. Nå skal Jordan Blinco spille for Bergsøy i norsk 3.-divisjon. Bergsøy IL har hatt ord på seg for å satse ambisiøst innen fotball. Og nå tar klubben skikkelig i, ved å hente 19-åringen Jordan Blinco fra eliteserieklubben Sunderland i England!

Lars Petter Rønnestad er trener for Bergsøys 3. divisjonslag, og Rønnestad er også kjent for å være svært anglofil. Han er glad i engelsk fotball, i særdeleshet Luton Town. Lars Petter fridde til kona si på Lutons bane Kenilworth Road i pausen i en kamp der.

Men nå har han altså lagt lista høyere enn Luton, i jakten på å styrke Bergsøys sjanser til å overleve i årets 3. divisjon. Der over halve divisjonen rykker ned i år, på grunn av den nye serieomleggingen.

- Jeg har gode kontakter i England, og vi har fått tilbud om å hente flere lovende spillere fra England hit. Jordan Blinco ser ut til å være den mest spennende, så vi har fått en avtale med Sunderland om å benytte han fram til sommeren. Muligheten er til stede for å utvide låneperioden, dersom dette fungerer bra både for oss og for gutten, forteller Rønnestad.

Blinco er i U21-stallen til Sunderland, i fjor var han fast på 18-årslaget til klubben. Han er ikke spesielt høy, kun rundt 175 cm, men ifølge Rønnestad er han både kvikk og meget teknisk god.

Allerede onsdag skal Bergsøy møte Volda borte i 1. kval. runde i NM, og Blinco kan få sin debut allerede der.

- Vi har fått alle nødveldige papirer fra Sunderland, så nå spørs det bare om NFF rekker å kjøre gjennom overgangen i tide til Volda-kampen, opplyser Rønnestad.

- Blinco har trent med Sunderlands A-lag ganske ofte, og er regnet som en framtidig mann å satse på i klubben fra nord-England.

- Vi er veldig ydmyke i denne saken. Det er et stort ansvar vi tar på oss ved å hente en 19-årig engelskmann hit ut, og vi har forpliktet oss overfor Sunderland at vi skal sende stadige rapporter på hans utvikling hos oss. Og dersom vi ser at dette ikke fungerer optimalt for gutten, så sender vi ham hjem. Men klart vi håper at vi kan ha gjort et «scoop» her, smiler Lars Petter Rønnestad.

FREMMEDLEGIONEN


Bergsøys utlendinger samlet før trening onsdag. Bak fra venstre: Scott Burgess, Joe Wollacott, Franjo Tepuric og Sveinn Óli Birgisson. Fremme fra v: Jordan Blinco og Steinar Logi Thordarson. Keeper Wollacott hadde sin første trening med Bergsøy onsdag. Foto: Thomas Sporsheim

3.divisjonsklubben hentet onsdag sin tredje engelske proffspiller – og har nå sju utlendinger i stallen. Nylig hentet 3. divisjonsklubben Bergsøy engelskmennene Jordan Blinco og Scott Burgess til klubben. Nå er også Joe Wollacott hentet inn, fra Bristol City.

Blinco er en lovende spiss, som kommer på lån fra selveste Sunderland i Premier League. Midtbanespiller Burgess har flere kamper for Bury på nivå 3 i England denne sesongen og er kun 18 år, mens Wollacott er keeper, 19 år og er tredjekeeper i Bristol City på nivå 2 i England.

A-lagstrener Lars Petter Rønnestad har æren for at Bergsøy i løpet av et par uker har hentet hele tre engelske unggutter som til daglig har proffkontrakt i gode engelske klubber. Her sammen med en av dem, Sunderland-spissen Jordan Blinco. Som allerede har scoret flere mål for Bergsøy i treningskamper. Thomas Sporsheim Alle disse er på lån de neste tre månedene, og det betyr trolig at Bergsøy ikke får nytte av dem mer enn i vårsesongen.

— Men det går greit. De tre erstatter spillere hos oss som blir disponible til høsten. Burgess blir erstattet av Daniel Kvalsvik i høst, Daniel spiller for Varegg i Bergen og flytter snart heim. Blinco er nå som en erstatter for Thomas Sætre Hauge, som har vært lenge skadd, men som snart returnerer. Og Wollacott er hentet inn fordi vår lovende keeper Olav Rekdal er langtidsskadd, forteller trener og sportslig leder i Bergsøy IL, Lars Petter Rønnestad.

Og det stopper jo ikke der med Bergsøy. Tidligere i vinter ble islendingene Sveinn Birgisson og Steinar Logi Thordarson hentet, mens kroaten Franjo Tepuric ble hentet fra Hødd for to år siden. Også litaueren Andrius Petreikis er i BIL-stallen, men 34-åringen har vært i Bergsøy i en årrekke allerede.

- Hva koster det å låne tre proffspillere fra engelsk liga, Rønnestad? - Jeg vil ikke si noe om våre kostnader på disse tre, men deres klubber i England betaler lønna deres når de er her. Og de tre koster oss mindre enn det ville ha kostet oss å hente en lokal offensiv spiller, som vi forhørte oss om tidligere i år.

Det er Lars Petter Rønnestad selv som nå nyter godt av sitt store kontaktnett i engelsk fotball.

— Hvem andre lokale klubber hadde kunnet fått til noe slikt? Svaret er ingen, for dette har vi klart kun takket være mitt kontaktnett i England. Vi kunne ha hentet 30 gode spillere fra England, om vi ville! Og våre utlendinger er også en fantastisk referanse for våre egne yngre spillere. Engelskmennene står igjen lenge etter trening og trener videre. Og jeg ser allerede hvilken flott innvirkning dette har på våre egne. Nå begynner våre også å skjønne at egentrening er veldig viktig om man skal komme noen veg.

- Men hvorfor henter dere ikke lokale spillere til Bergsøy?

— Fordi ingen vil hit! Jeg vet ikke hvor mange vi har spurt, men svaret er nei uansett. De vil trolig ikke ut hit til havgapet.

Mot Skarbøvik IF sist helg vant Bergsøy 5-0 i generalprøven før seriestart. Målene ble scoret av Blinco (2), Burgess, Tepuric og Birgisson. Ikke akkurat Herøy-svung over de navnene, og dette viser kanskje at Bergsøy allerede er veldig avhengige av sine importer.

Og at BIL blir å regne med i toppen i årets 3. divisjon. I hvert fall i vårsesongen . . . 

Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::