Avisutklipp

Avisutklipp

Avisutklipp

Avisutklipp

Ingen tvil. Det var det beste laget som vann i toppoppgjeret i 3.divisjon mellom Bergsøy og Ålesund. Rett nok opna heimelaget litt nølende, men fra midtvegs i første omgang og første halvtimen etter pause spelte Bergsøy bra. Bergsøy hadde litt å revansjere etter 5 strake serietap mot nettopp Ålesund, og med siger i denne kampen kunne Bergsøy gå rett opp på tabelltoppen i 3.divisjon.

Det var kanskje noen nærver, men dette roet seg litt etter Fred Frantzen sitt hodestøt til 1-0 over en utrusende keeper etter 35 minutter. Det var likevel mykje midtbanekriging mellom to lag som begge stilte i ein 4-4-2 formasjon. Bana var også tung og krevende og sørget for flere slitne bein. Det ble med det ene målet før pause, og rett nok var det ikke ventet så mange mål i denne kampen når Ålesund drev med mannsmarkering av Frantzen og Wilhelmsen. Vi skulle derimot bli overrasket. Etter pause fekk Bergsøy meir sving på spelet, og i ei periode midtvegs i 2.omgang hadde Bergsøy ålesunderne fullstendig i kne. Trond Paulsen kunne fort økt til 2-0, men frå 7-meters hald skaut han over.

Dagens andre mål kom i det 67.minutt, Trond Paulsen fekk en fot på ballen etter et frispark. Deretter ble det en veg mot ÅFK målet. Jack Pettersen burde også ha scoret, og kampen burde blitt punktert i denne perioden. ÅFK fekk likevel score til 2-1 ved Roger Holand, og dermed skiftet kampen karakter. Med et kvarter igjen av kampen var det fortsatt full spenning.
(Bildet er tatt av Per Moltu)

Dei siste minutta presset ÅFK strekt, men uten å score. Derimot kontret Bergsøy på overtid ved Fred Frantzen. Han ble felt på hjørnet av 16-meteren, og frisparket gikk like inn ved stolperoten til 3-1 med god hjelp av keeperen. 3-1 utløyste eit kraftig gledesutbrot både på banen og mellom heimepublikumet.

-"Ingenting er avgjort, vi får bare reise oss til neste kamp."

(Ålesundspillerne tok tapet med fatning etter at Bergsøy var det beste laget.)

Frode Wilhelsem var ikke delaktig i noen av målene denne gangen, men sørget likevel for noen av kampens lekreste detaljer. Johs Nørvåg sto igjen sikkert i mål, og hans keeperspill har levert mange ekstrapoeng for Bergsøy denne sesongen. Dommer Oddmund Kaldhussæter gav gult kort til Trond Paulsen som må stå over neste kamp. Det gule kortet skulle egentlig en annen Bergsøyspiller få.

Med denne historiske første sigeren over Ålesund er Bergsøy oppe på tabelltoppen i 3.divisjon, og bare 6 timers arbeid igjen før en kan feire opprykk til landets nest høgste divisjonsnivå om alt går den rette vegen i dei resterende kampene.