Vedlegg til kampen

Avis

Avis

Kampreferat

Førsterundeoppgjøret mellom Tornado og Bergsøy blei ikkje den mest underhaldande kampen, men med 5 mål var det tilslutt Bergsøy som trakk det lengste strået i en 3-2 kamp. Resultatet var fortjent, og heimelaget Tornado sakna nok sin midtbanestrateg Jon Georg Rutledal i denne kampen.

Det tok ikkje lang tid før Bergsøy var farlig frammpå, og det blei ei tidlig annulert scåring til bortelaget. Og jammen skulle det svinge fort i starten, for bare tre minutt etter dommaren hadde blåst igang kampen burde det vore klart for 1-0 til Tornado. O.K Bugjerde blåste ballen over mål frå god posisjon. Ledelsen skulle dei imidlertid snart ta likevel da Johs Nørvåg i Bergsøyburet feilberegna Jan Gunnar Televik sitt løse skudd. Fred Frantzen utlikna til 1-1 etter ei headding fra et frispark. Bergsøy var det beste laget utover i omgangen, og Tornado var mest lykkelig over 1-1 til pause.

Etter pausen blei det jamnare, og Tornado fekk ei noko tvilsom straffe da det var spelt rundt 60 minutter. O.K Bugjerde satte straffesparket sikkert imål. Rune Vike utlikna ikkje lenge etterpå idet han mesterlig skifta retning på eit langskot. Knut Teige skulle så bli dagens mann til å avgjere. Knut si scåring kom sju minutter før slutt etter ei headding fra en corner. Nokon meine det burde vore annulert for angrep på keeper.

Best på Bergsøy var kanskje Jack Pettersen, Kjartan Fagerlund, Knut Teige og Fred Frantzen.