18.05.2014 16.00
Fosshaugane Campus

Dan Kåre Esp fra Eikefjord IL.

Vestlandsnytt

Sogndal sine nest beste er på stø kurs mot opprykk til 2. divisjon. Søndag ettermiddag vann laget sin femte kamp på rad, då Bergsøy vart slått 2-0 på Fosshaugane Campus. Martin Wøien og Øystein Lillesandbu scora for heimelaget, og mannskapet til trenar Marius Bøe har dermed tre poengs leiing til Aalesund II.

Det var ein rolig åpning på kampen uten sjanser, men med to lag som var ivrige i presset. Første mulighet Bergsøy får er ein corner etter 12 minutt, uten at det blir noen målsjanse ut av det. Etter 19 minutt må Begrsøy foreta sitt første bytte da Andrius Petreikis må ut etter en smell, og Ola Leine Goksøyr kjem inn. Midtveis i omgangen er det fortsatt ikkje registrert noen målsjanser, den første kjem etter 28 minutt da Husøy kjem inn fra venstrekanten og skyt 3-4 meter utanfor.

Etter 37 minutt er det en liten minipause. Det er så fint og varmt at dommaren tillet ei drikkepause. Berre to minutt etter er det klart for kampens første mål. Martin trøen på hjemmelaget dreg seg forbi to mann og dundrar ballen bak Knight i Bergsøymålet. Like etter er det nesten 2-0, men Knight stoppar dette forsøket. Minuttet før pause gjer Bergsøy sitt andre spelebytte for dagen, Johan Kurseth går ut også han etter en smell, og Erik Ulfstein kjem inn. Like før dommaren bles for pause får Bergsøy ett mål, men linjedommaren Marianne Langerud annulerer.

Det var ein fortjent ledelse til hjemmelaget til pause i en kamp som var veldig kjedelig før målet kom, deretter ble det mer fart i sakene. Etter pause er det Sogndal 2 som får dei største sjansane, mens Bergsøys Perez hadde eit skudd fra 45 meter som stryk nettaket. Etter 67.minutt er det klart for 2-0 av Øystein Lillesandbu som stuper inn ett innlegg fra Tryti. Med kvarteret igjen utfører Bergsøy eit nytt bytte, Raymond Rachid går ut, Martin Søvik Røren kommer inn. Det nærmaste Bergsøy kjem er etter 86.minutt når en kjemperedning av keeper Dyngeland hindrar scåring. Det var innbytter Røren som la inn til Perez som avslutta fra 8 meter, og der fekk publikum sjå ei fantastisk enhåndsredning.