Volda - Bergsøy 2-2 5-2 etter ekstra

Jordan Blinco, Franjo Tepuric

Nikolai Røyseth,

Ingen vedlegg ennå til denne kampen

Den første omgangen såg ut til å gå mot ein mållaus 0-0 heilt til Bergsøy satte fart på kontraen. Med god fart på venstrekanten og påfølgande fin pasning inn foran mål så var det duka for ein flott markkrypar nede ved den vestre stolperota. Det var Jordan Blinco som satte den kontant inn, og då var klokka passert 45 minutter. Ledelsen skulle halde seg heilt til det var passert 63 minutt på klokka. Då vart nemlig ein ball slått inn i Bergsøyfeltet som blei stussa vidare ned til Kenneth Hole. Han gjorde ingen feil og satte ballen sikkert inn til 1-1. Så skulle Volda gå opp til 2-1 ledelse etter 74 minutter, denne gang på eit direkte frispark. Kenneth Hole hadde no fått sjølvtilliten til å sende frisparket flott over muren og inn i lengste målhjørne. Med 5 minutter igjen av kampen trudde nok Volda at dei var klare for neste runde av NM, men da dukka Franjo Tepuric opp på eit innlegg fra høgre. Headdinga gikk flott imål til 2-2. Dermed blei det også duka for ekstraomgangar. Den første ekstraomgangen gikk mållaust føre seg, men i den andre ekstraomgangen skulle det skje meir. Og når det først skjedde så skjedde det raskt, og igjen var det Kenneth Hole som var frammpå. 7 minutt av den andre ekstraomgangen hadde gått da Volda sin keeper sparka eit langt utspel som tilslutt havna hos Hole. Han tok eit lobbskudd fra relativt langt avstand, over Bergsøy sin keeper. Så tok det berre litt over eit minutt før neste kom. Og var 3-2 målet ein lang lobb så var ikkje 4-2 noko verre. Fra lang avstand var det Hole-fest igjen, og da var kampen avgjort. Men kanskje ikkje for Hole, for han var ikkje ferdig enda. Og det virka så enkelt, men nok engang var nok keeper noko feilplassert noko som avsluttninga ikkje var. Dermed var Hole ein femmålskonge, mens Bergsøy var ute av cuppen.