Bergsøy - Skarbøvik 2-3 (1-1)

05.10.1958

Odd Uri Øverland

Sunnmøre Arbeideravis

Bergsøy spelte sin beste kamp hittil iår, i det som var eit hektisk og rivande oppgjør mellom Bergsøy og Skarbøvik i Fosnavåg. Skarbøvik sigra seg sigeren 3-2, men det kunne raskt blitt poengdeling.

Sett bortsett frå nokre korte perioder var tempoet topp gjennom heile kampen. Det vart kjempa hardt og kontant om kvar einaste ball. Spelesmessig var det mykje god fotball å sjå.

Bergsøy åpna best og hadde føringa første 10 minutt. Det var også Bergsøy som tok ledelsen 1-0 midt i omgangen. Skarbøvik utlikna til 1-1 etter 38 minutt ved ytre venstre Arne Walderhaug.

Også i den andre omgangen var det Bergsøy som starta best. Skarbøvik hadde så ei bra periode og scora to gangar. Jarle Skuseth scoret begge måla. Bergsøy reduserte til 2-3 ei stund seinare på møljespill foran SIF målet. Begge lag hadde på slutten av kampen gode tilbud til å score fleire mål.

Hos Skarbøvik spelte senterhalf og ytre høgre ein god kamp. Målvakt Fritjof Berg hadde en stor kamp, mens halfene Inge Bjerknes på venstresiden var best og Jarle SKuseth og ytre høgre Johan Bjerknes gjorde mest av seg i løperrekken.

Bergsøy leverte en frisk kamp som lover godt for neste sesong. Bergsøy hadde sin beste spelar i senterhalf, John Ertresvåg. Han spelte en sers god kamp. Keeper Østensen og høgre back Kjelstadli var også gode. God var ellers indre høgre Petter Sperre og målmannen var både god og heldig.

Bergsøy spelte sin beste kamp for hausten. Odd Uri Øverland fra Rollon var dommer.