Bergsøy ville klart opprykk med uavgjort

Kampreferat 1985:

Langevåg - Bergsøy 3-1 (0-0)

Jarle Gunnarstein

Det blei ei dramatisk avsluttning på 4.divisjon idet Vigra var den store opprykksfavoritten, og også såg ut til å klare det berre fire minutter før full tid. Imidlertid har Vigra eit Hessakompleks, noko som førte til at Vigra ikkje vann sin kamp. Det skulle dermed åpne for at Bergsøy kunne kapre opprykket med uavgjortresultat mot Langevåg, men det klarte ikkje Bergsøy. Dermed var det Langevåg som tilslutt kunne juble som seriemester og med opprykk idet kampen var over. Slitne etter ein kamp i søle kasta dei seg i armane på kvarandre og jubla idet resultatet fra Hessa kom.

Bergsøy tok ledelsen etter 15 minutt mot Langevåg. Jarle Gunnarstein satte inn målet etter forarbeid av Trond Paulsen. Etpar minutt før pausen fekk Langevåg utlikninga var at heimelaget fekk straffespark. Martin Pettersen redda straffesparket, men eksekutør Roy Vadset var raskt framme på returen og ordna 1-1 likevel.

Til pause var resultatet like langt også i kampen mellom Vigra og Hessa med 1-1, derfor var det håp om opprykk for alle lag idet den andre omgangen starta. Bergsøy gikk bra ut i press, men klarte ikkje å få mål. Det var imidlertid Langevåg som fekk gå opp i 2-1 ledelse etter ein møljesituasjon i Bergsøyfeltet. Ronny Fiskerstrand dukka opp og satte ballen imål. Etter dette målet so kampen og bikka, og berre to minutt før full tid var det igjen Ronny Fiskerstrand som ordna mål. Dermed 3-1 og heimesiger og opprykk for Langevåg.