Nye problem med kunstgrasbana
#
Det er mykje rart vi skal oppleve..

Arkeologar har før funne gamle ting i myra, men no har dei funne ut at området er eit gammalt dyrkingsfelt.

Dette kan kome til å fordyre kunstgrasplanene vesentlig, og Bergen museum kjem med en kostnad på ca 400.000. At Bergsøy må finansiere for at arkeologane ønsker å vite meir om dyrkingsfeltet er uforståelig for mange. Ordførar Arnulf Goksøyr synes synd på idrettslaget, fordi dei må koste på å dokumentere aktivitet som går fleire tusen år bak i tid.

-"Den som krev slik dokumentasjon bør også være den som betalar for det." Sa Arnulf. Ei sak er om Bergsøy har råd til dette. En sprekk på 400.000 kroner er mykje, og mange lurer på om ikkje Bergsøy har rota seg inn i et for vanskelig og problemfyllt prosjekt. Myra er tross alt 7 meter djup, og det må graves mykje før vi får sjå kunstgrasbane. Det seier seg sjølv at kostnadane blir deretter. Mange ser det på som mest aktuellt å nytte Heid som vår neste kunsgrasbane. Å legge kunstgras på grus er en mykje rimilegare kostnad, som Volda og Brattvåg har nytta seg av dei siste åra. Huldalen er sjølvsagt også nemnd, sidan Volda og Brattvåg ikkje har sakna sine grusbaner. Men da vil i tilfelle Bersøy fortsatt ha kun 2 store ellverbaner, og banekapasiteten blir dermed ikkje økt.

Sjølv om vi fortsatt ikkje har høyrt anna enn at planane fortsett i myra, så vil mange seie at det er grunn til å vurdere Heid på nytt. Om kostnadane i myra blir så store som dei kan sjå ut til å bli, så vil en få et veldig godt annlegg på Heid for en slik pris. Men Bergsøy satser altså fortsatt på at alt går iorden med planane i myra. Forhåpentligvis vil 400.000 aldri bli en realitet, og dette er i tillfelle også et maksbeløp for kva det vil koste.

Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::