Helgas nyhetsrunde
#
Vi har mange bilder, har laga nokre nye sider under historikken, og har litt diverse nyheter.

Igår laga vi til historikken igjen slik den var før designskiftet, med hurtigvalg oppe i toppmenyen. Det tok si tid å få dette på plass, men no vil det forhåpentligvis bli meir fokus på å få i orden innholdet på kvart enkelt årstall.

Arbeidet med historikken har stått lenge stille, men det er det på tide å få retta på. Idag har vi fått scanna rundt 70 bilder, mesteparten ifrå 1969, og arbeidet med å forbedre 1969 i historikken vil bli ei prioritet frammover. I tillegg til dei bilda som har med kampane og laget frå 1969 å gjere, så har det blitt scanna andre bilder i tillegg. Blant anna har vi endelig fått på plass gode lagbilder ifrå 1973 og 1974 (sjå nedanfor).

Lagbilde 1973

Lagbilde 1974

Meir historikk skal på plass

Vi lagar stadig fleire undersider inne på vår historikkmeny, og har store ambisjonar om å samle det meste som har med Bergsøy å gjere. Idag har vi oppretta to nye sider. Den eine sida vi har oppretta er for aldersbestemte lagbilder. Her fins det sikkert mange bilder vi kan samle inn for å bevare i vårt arkiv, og det er nettopp det vi satsar på å gjære. Du kan sjå aldersbestemte lagbilder ved å trykke her.(Bildet: Bildet av guttelaget i 1963 er ett av dei bilda vi hittil har fått inn på vår nye side for aldersbestemte lagbilder.)

Den andre sida vi har oppretta er en samleplass for minneverdige bilder. Det kan være bilder av personar, situasjonar eller andre Bergsøyrelaterte bilder. Felles for bilda kan være tanken om "korr tida flyg". Du kan gå til vår nye side for minnebilder ved å trykke her.(Bildet: Et bilde av Bergsøy Stadion før løpebana var på plass.)

Foreløbig er det lite av bilder som er på plass i begge dei nye sidene, men dette er slik som naturlig vil bli fylt opp etterkvart som historikkarbeidet pågår. Det blir artig å sjå korleis sida for historikkåret 1969 vil forandre seg etterkvart som vi oppdaterar og legg inn dei forbedra bilda. Det er tydelig våre gjort en slapp jobb den første gongen vi oppdatert 1969, så denne gangen skal det gjerast nøye.

Traktoren til kunstgraset og grasbanaBergsøy IL vil snart få seg ei flott kunstgrasbane, men det er også meir enn bana som vil bli forandra. En minitraktor står klar til den dagen den trengs, og denne vil lette arbeidet på begge banene ved kulturhuset. I tillegg til å renske gummigranulatet og vedlikeholde kunstgrasbana vil traktoren gjere klippinga ved grasbana meir effektivt.


(Bildet: Minitraktoren er grøn og fin.)

Klart, traktoren er ikkje så stor som en vanlig traktor, men er likevel ganske solid og tung. Med våte forhold på grasbana kan en ikkje risikere å kjøre den fast, og dermed må en bruke "gamleklipparen". Men traktoren kan brukast under dei fleste forhold på kunstgrasbana, og da er det slettes ingen bakdel med å site under tak. Inne i traktoren sit en godt og trygt, og som en ser på bildet (under) er det også tillaga plass til kaffi etc på venstre side av setet.(Bildet: En kan site konfortabelt inne i "huset".)Kunstgraset kjem etterkvart

Fleire lurer kanskje på kva som skjer med kunstgraset, og det som skjer no er rett og slett venting. Lysmastrene må opp før noko meir kan skje, men før mastrene blir satt på plass så må en være sikker på at fundamenta er sterke nok. Dei må "størkne" seg sterke, og dette skal dei no gjere til litt ut i februar.


(Bildet: Vi får håpe vi slepp å sjå gravmaskinene så mykje lenger".)

En ventar heller ei uke for lenge enn ei for lite, det er lite poeng i å ha opp lysmastre om dei skal blåse ned av en storm. Begge lysmastrene skal også opp på samme tid, ettersom en må ha en stor kranbil til denne jobben. Når alt dette er på plass så står alt anna av utstyr og ventar, og sjølve legginga av bana burde ikkje ta så lang tid. Kanskje får vi sjå kunstgraset før mars?(Bildet: Fundamenta må vente litt før dei får lysa opp på seg.)Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::