Kunstgrasets festdag
#
Bergsøy kunstgrasbane er offesielt opna.

Og no har vi endelig blitt ferdig med kampreferata frå A-kampane mot Rollon og Stranda, dei to toppkampane Bergsøy desverre har tapt dei siste to ukene.

Bergsøy A-lag har ramla ned på 6.plass på tabellen etter dei to siste kampane, så no er det berre sigrar som er målet idet Sunnylven og Norborg kjem på Fosnavågbesøk. Sunnylven møter Bergsøy på kunstgraset torsdag. A-lagets kamp mot Rollon var jamn lenge, men Rollon vann tilslutt 4-1. Kampreferatet og bilder av den kampen kan du få med deg her.


(Bildet: Joakim Bendal fekk sin startdebut borte mot Rollon)


Det var også en ganske jamn kamp Bergsøy hadde mot Stranda sist fredag, men også her blei det tap etter at heimelaget scora meir etter pausen. Det var en sjanserik kamp på kunstgraset inne i Stranda, og sluttresultatet endte 4-2 til heimelaget. Målscorerar var Frank Sverre Skorpen og Håvard Remøy. Meir om denne kampen samt bilder kan du få med deg om du trykker her.


(Bildet: Det var mange duellar inne i 16-meterane i kampen mellom Bergsøy og Stranda)


Kunstgrasbana er endelig opna

Så kom dagen mange hadde venta på. Åpninga av kunstgrasbana med turneringar, blomsterbukettar og flotte taler. Dufte hadde oppvisningskamp, og Åge Hareide hadde møtt opp for å sette glans på åpninga. Fint vær var det også, så stemninga var på topp denne søndagen 24.juni.


(Bildet: Det har kome opp nokre nye reglar for bruk av kunstgrasbana)


Arbeidet med å få på plass kunstgrasbana har pågått sidan 2003, og det har vore nedlagt mykje arbeid og krefter for å kome fram til dagen då bana endelig kunne bli åpna.

-"Det var tidlig etablert kontakt mellom Bergsøy idrettslag og kommuna for å finne ein samarbeidsmodell for å realisere ideane om bana. [..] Kommuna står for utbygging og eigarskap, mens Bergsøy har tilført prosjektet over fem millioner kroner såvidt eg har fått med meg". (Ordførar i Herøy Kommune)


(Bildet: Blomster blei utdelt)


-"Grattulerer med dagen alle sammen, grattulerer Bergsøy Idrettslag spessielt. Grattulerer til Herøy Kommune som har gjort en veldig god innsats ilag med idrettslaget. Det er eit fantastisk fint anlegg, og en skjønner at her kommer det til å bli mange dyktige idrettsungdommar etterkvart. Vi i kretsen er veldig opptatt av at det byggast kunstgressbaner, fordi at det gir så mye høyere aktivitet. Og no er dere på plass her i Bergsøy med dette". (En representant frå Sunnmøre Fotballkrets)


(Bildet: Åge Hareide prata varmt om Bergsøy og bana)


-"Eg vil grattulere dåkke med ei flott bane. Eg sjølv har lange tradisjoner i dette området her, da spessielt i Huldalen. Då eg var liten så kom eg ofte frå Hareid og hit ut for å spille fotball, og eg brukte mange timar på å ta ut koksbitar ut av knea etter kampane. Eg huskar då gressbana blei bygd, og eg veit at Bergsøy har fostra opp mange gode fotballspelarar opp gjennom åra. Gode årgongar vil klubben få igjen no som en ser dette underlaget her. Eg er veldig glad for at det blir bygd kunstgressbane ved sidan av gressbana, og ikkje oppå gressbanen, ettersom det dobblar kapasiteten". (Åge Hareide)


(Bildet: Oddmund Voldsund, ny fotballformann i Bergsøy, måtte fram og vise seg for å motta vimpel som Åge Hareide hadde med seg)


-"Dette er veldig flott for området vårt, og i forge uke opna eg bane på Hareid. Eg syns det er fint dåkke no får muligheten, og eg syns det er fint at kommunen og dei voksne legg til rette for dei unge. Eg må igjen berre få grattulere dåkke med dagen, og eg misunner dåkke for at eg ikkje er nokre år yngre enn eg er for då kunne eg brukt denne banen eg også. Så grattulere, og så vil eg ærklære banen for åpnet. Er det nokon snor vi skal klippe? ". (Åge Hareide)


(Bildet: Mange hadde møtt opp for å få med seg bane-festen på søndag.)


Tidligare på dagen hadde det vore både fotballturnering og sandvolleyball. Det hadde også blitt spelt miniturnering i ballbingen. Deretter var det duka for korpsspel og tog av alle lag inn frå parkeringsplassen og ut til kunstgrasbana, før talene og den endelige baneopningstala skulle kome. Deretter blei det altså runda av med oppvisningskamp mellom "Dufte" og "Frustrerte fruer" frå Sykkylven, før 15årslaget til Bergsøy møtte Tjørvåg i en kamp.


(Bildet: Åge Hareide blei raskt omringa av dei mange autografjegerane.)


Ett større bilde

Bildet under er et panoramabilde frå åpninga på søndag. Trykk på teksta under bildet for å sjå det i større størrelse, slik at du kan få et intrykk av korleis kunstgrasets åpningsfest såg ut.


(Bildet: Dette bildet er et stort panoramabilde. Trykk her for å sjå det i større størrelse, slik at du kan sjå kva folk som møtte opp til feiringa på søndag.)
Video: Fotballfeiringar

Vi tek ofte å legg til et lite videoklipp for dei som kan tenke seg å sjå på litt film. Dagens klipp viser mange gode fotballfeiringar, og nokre av desse kan kanskje inspirere til meir kreative målfeiringar også på Bergsøy sine baner?


Best Goal Celebrations - Click here for more blooper videos


Andre Bergsøy-nyheter

A-laget har mange skader, som omtalt i kampreferatet Stranda - Bergsøy. Også B-laget fekk seg ei uheldig skade da lagets formkeeper Marius Vangen pådrog seg skade i kampen mot Tjørvåg. På den positive sida kan det no sjå ut som at Bergsøy får et gjennsyn med Geir Sandnes som ikkje har spelt for moderklubben sidan 2001.
(Bildet: Geir spelte på Bergsøy i 2001 inntil han melde overgang til Hareid foran 2002 sesongen.)


Geir trente med A-laget mandag, og kan være speleklar allereie til torsdag. Dette vil i så tilfelle være ei solid forsterkning for Bergsøy. Så langt tilbake som i 1994 har vi idag gravd opp pravda som omtaler Sandnes som en god fotballspelar og som kan være en god beskrivelse. I Pravdautgava frå kampen mot Åram står det skrevet at Geir har et "Enormt arbeidsfelt. Arbeider voldsomt. Vant med hode og ben. Finter godt. Leverer god fremdrift". 

Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::