Skyter Peralta Bergsøy til topps?
#
José Peralta (t.h.) har skrudd forventningene opp hos håpefulle Bergsøy-supportere med tre mål på sine to første kamper for klubben.

Beholder 19-åringen scoringsformen ut sesongen, kan det ble vanskelig å hamle opp med Hugo Vicentes lag i kampen om serietittelen i 3. divisjon, avd. 8.

– Vi ville finne spillere fra vår egen region, forteller Vicente. Bergsøy hadde konkret interesse i seks til åtte spillere, men fikk kun signert én av dem, Isak Husøy. Resten takket nei.

– Vi fortsetter å jobbe med å få flere lokale spillere, sier Vicente.I stedet fikk Bergsøy inn hjelp fra utlandet. 17-åringen Jake Knight kom inn fra England for å bidra på keeperplass mens spanjolen José Peralta (19) kom inn som en offensiv forsterkning. 19-åringen var på prøvespill i en uke før han skrev under.

Unik spiller

Og mens Knight har til gode å vise seg fram i Bergsøy-drakta, har Peralta allerede imponert i to NM-kamper med tre mål.

– José er en litt unik spiller på dette nivået, men han vil trenge litt tid til å venne seg til det fysiske spillet, mener Vicente. Den lille spanjolen drømmer, som så mange andre, om å spille proft, og bruker Bergsøy som et utstillingsvindu.

– I Spania er han én av mange, mens her kan han vise seg mer fram. Og vi tror vi kan hjelpe han med å nå målet sitt, sier Vicente. Og han tror Peralta vil være til stor hjelp for Bergsøy også.

– Han er en ganske komplett spiller. Godt skudd, god spenst og bra fart, beskriver Bergsøy-treneren.

I fjor ble Bergsøy nummer fire i serien. I år er alle lagene som havnet foran dem på tabellen borte. Herd rykket opp mens Brattvåg og Kristiansund 2 er i nye avdelinger, men Vicente ser ikke på eget lag som favoritter av den grunn.

– Vi vil forbedre oss fra i fjor, og vet hva vi står for. Men det er en del nye lag i serien vi ikke kjenner så godt. Etter fem-seks runder har vi nok en bedre oversikt og hvor vi vil havne på tabellen, sier Vicente, som mener årets Bergsøy-lag er bedre enn i fjor.

– Dette er mitt andre år i klubben, så mine ideer er blitt våre ideer. Og spillerne har blitt mer seriøse. Vi er et mer komplett lag nå, sier portugiseren. 


Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::