Internasjonale Bergsøy
#
Bergsøy hentet onsdag sin tredje engelske proffspiller – og har nå sju utlendinger i stallen..

Bergsøys utlendinger samlet før trening onsdag. Bak fra venstre: Scott Burgess, Joe Wollacott, Franjo Tepuric og Sveinn Óli Birgisson. Fremme fra v: Jordan Blinco og Steinar Logi Thordarson. Keeper Wollacott hadde sin første trening med Bergsøy onsdag. Foto: Thomas Sporsheim

Nylig hentet 3. divisjonsklubben Bergsøy engelskmennene Jordan Blinco og Scott Burgess til klubben. Nå er også Joe Wollacott hentet inn, fra Bristol City.

Blinco er en lovende spiss, som kommer på lån fra selveste Sunderland i Premier League. Midtbanespiller Burgess har flere kamper for Bury på nivå 3 i England denne sesongen og er kun 18 år, mens Wollacott er keeper, 19 år og er tredjekeeper i Bristol City på nivå 2 i England.

Alle disse er på lån de neste tre månedene, og det betyr trolig at Bergsøy ikke får nytte av dem mer enn i vårsesongen.

— Men det går greit. De tre erstatter spillere hos oss som blir disponible til høsten. Burgess blir erstattet av Daniel Kvalsvik i høst, Daniel spiller for Varegg i Bergen og flytter snart heim. Blinco er nå som en erstatter for Thomas Sætre Hauge, som har vært lenge skadd, men som snart returnerer. Og Wollacott er hentet inn fordi vår lovende keeper Olav Rekdal er langtidsskadd, forteller trener og sportslig leder i Bergsøy IL, Lars Petter Rønnestad.

Og det stopper jo ikke der med Bergsøy. Tidligere i vinter ble islendingene Sveinn Birgisson og Steinar Logi Thordarson hentet, mens kroaten Franjo Tepuric ble hentet fra Hødd for to år siden. Også litaueren Andrius Petreikis er i BIL-stallen, men 34-åringen har vært i Bergsøy i en årrekke allerede.

- Hva koster det å låne tre proffspillere fra engelsk liga, Rønnestad? - Jeg vil ikke si noe om våre kostnader på disse tre, men deres klubber i England betaler lønna deres når de er her. Og de tre koster oss mindre enn det ville ha kostet oss å hente en lokal offensiv spiller, som vi forhørte oss om tidligere i år.

Det er Lars Petter Rønnestad selv som nå nyter godt av sitt store kontaktnett i engelsk fotball.

— Hvem andre lokale klubber hadde kunnet fått til noe slikt? Svaret er ingen, for dette har vi klart kun takket være mitt kontaktnett i England. Vi kunne ha hentet 30 gode spillere fra England, om vi ville! Og våre utlendinger er også en fantastisk referanse for våre egne yngre spillere. Engelskmennene står igjen lenge etter trening og trener videre. Og jeg ser allerede hvilken flott innvirkning dette har på våre egne. Nå begynner våre også å skjønne at egentrening er veldig viktig om man skal komme noen veg.

- Men hvorfor henter dere ikke lokale spillere til Bergsøy?

— Fordi ingen vil hit! Jeg vet ikke hvor mange vi har spurt, men svaret er nei uansett. De vil trolig ikke ut hit til havgapet.

Mot Skarbøvik IF sist helg vant Bergsøy 5-0 i generalprøven før seriestart. Målene ble scoret av Blinco (2), Burgess, Tepuric og Birgisson. Ikke akkurat Herøy-svung over de navnene, og dette viser kanskje at Bergsøy allerede er veldig avhengige av sine importer.

Og at BIL blir å regne med i toppen i årets 3. divisjon. I hvert fall i vårsesongen . . . 


Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::