Tekst og bilder:
Sande/herøy mot Drillos
#Litt show med landslagsspelarar i lokalområdet.

Tirsdag melder Tore Pedersen seg til tjeneste i Brann. Får han det som han vil så spiller han mot Tromsø i helga. Igår var han tilbake på banen igjen i showkamp, og kjente ingenting til kneskaden. Det er 34 dager til VM i USA, og 63 dager siden Pedersen gjennomgikk en omfattende operasjon i venstrekneet. Kanskje kan Pedersen trene seg opp til å være med VM, og opptreningen startet med kamp for Sande/Drillos mot et lag fra Herøy. Sammen med Jan Åge Fjørtovt og Jostein Flo var Tore Pedersen med på å forsterke Sandelaget i det store rivaloppgjøret mot Herøy kommune på Søre Sunnmøre. Det var kanskje ikkje blant de beste kampene, og Jan Åge Fjørtovt berget sin egen ære da han mot slutten banket inn tre praktfulle mål. Det holdt likevel ikkje til seier. Herøy vann straffekonkurransen. Tore Pedersen sin prestasjon blir raskt glemt. Han virket tregere og reddere enn før. På et av Herøy sine mål ble han faktisk fraløpt av junioren Jarl Åge Wågsholm.


(Bildet: To profilar under kampen)

700 tillskuere på Gursken Stadion hadde grunn til å være skuffa over det landslagsspelarane presterte. Jostein Flo blei frakta direkte til Gursken i helikotper frå Sogndal, men med sin presisjonsflyging så imponerte helikopterpilot Gunnar Nordahl langt meir enn Sheffield United proffen. Flo, i korte strømper og utan leggskinn, tapte hovudduellane mot den tidligare Bergsøystopparen Gullik Kjelstadli. Jan Åge Fjørtovt vart også effektivt pakka inn av Herøy-forsvaret, medan Tore Pedersen såg ut til å være mest oppteken av tilstanden til sitt eige kne.

Det Bergsøy-dominerte Herøylaget hadde full kontroll den første timen. Den kjappe teknikeren Vegard Fiksdal ordna både 1-0 og 2-0 før Jarl Åge Wågsholm såg ut til å trygge sigeren gjennom si 3-0 scåring midt i 2.omgang. Men så vakna endelig Jan Åge Fjørtovt. Ei Fjørtovt-finte, ei lang tå og et skudd på halv volley. Dermed sto det pluttselig 3-3. Spessielt det andre målet var det USA-klasse over med direkteskot etter innlegg frå Jostein Flo. Dette målet kunne Drillo gjerne sett. Men Herøylaget vann likevel, etter 4-2 på straffer. BIL-keeper Roger Vollan (eks KIL/Hemne) redda ei Fjørtovt-straffe. Dermed fekk Herøy revansje for det forsmedelige tapet for to år sidan i kampen om kva kommune som skulle ha råderetten over Svinøya.


(Bildet: Landslagsstjernene møtte opp på Gursken Stadion, men overbeviste ikkje med unntak av i ei 15 minuttsperiode der Jan Åge Fjørtovt fekk seg tre mål)Egil Drillo Olsen var ikkje orientert om at Tore Pedersen var tilbake i kamp kun to måneder etter at han slet leddbåndet, sprakk menisken og strakk korsbåndet i venstre kne. Tore Pedersen gjekk også en måned med gips etter operasjonen, fra ankelen til hofta. Denne kampen var han forsiktig og hoppet unna når Herøy sine spillere ble for ivrige. Det er synd å si at han ikke var god, men det var heller ingen av de to andre stjernene. Undeveis i kampen var det en tillskuer som ropte etter helikopteret for å sende stjernene tilbake ditt de kom fra.

Denne showkampen utgjorde høydepunktet på årets fotballskule for 120 fotballtalent i alderen åtte til 16 år. Dei unge håpefulle såg ut til å være stortrivast saman med landslagsstjernene. Autografjegrane hadde en god dag, og russejentene var ivrige etter å få namnetrekket til Jostein Flo på baken av russedrakta. Dei mange tilboda om klemmar derimot, måtte Flo takke nei til. Der gjekk grensa. Alle tre landslagsstjernene var instruktører, og over mamma Åse Fjørtovts fristende matbord, fylt med lapskaus, svele, mårpølse, og kaker, fulgte de Erland Johnsens cupfinale mot Manchester united. Etter Uniteds 3-0 scåring tok de av i helikopteret og fløy over de 700 tillskuerne, i bygda som har bare 400 innbyggere.Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::