Bergsøy Fotball Heimeside

Tekst og bilder:
Treningsleir i Grimstad
#

Bergsøy har dei siste åra benytta seg av sjansen til å ta seg ei ukes treningsleir i slutten av juli månad. Ifjor gjekk turen til Blokhus i Danmark, samme plass som for tre år sidan. Og for to år sidan var A-laget i Sverige ei uke for å toppe forma. Iår blei det en innanlandstur, og valget endte på Grimstad. Grimstad er kjent for sine mange soldagar i året, og ligg ikkje langt ifrå Kristiansand.

Det tok 16 timar med buss for å kome ned til Grimstad og Norlandia Hotell, og enda litt tid før alle fekk kome på plass i leilighetene. Dei fleste budde på 4 mannsrom, mens enkelte var på 2manns boliger. Spelarane var elles også splitta opp i to blokker.

(Bildet; På eine 4-mannsrommet låg Frank Sverre Kopperstad Skorpen, Steffen Helsem Kvalsund, leiar Kristian "Tittan" Berge, og Anders Helsem Hoff.)

På grunn av litt geografisk spredning av rom både etasjevis og blokkvis så blei det mindre kontakt mellom spelarane enn til dømes slik leilighetene har vore i Danmark og i Sverige, men det sosiale var likevel bra, og spelarane hang ihop både mellom treningane og etter. Bowling, soling på strand, beachvolley og andre aktivitetar holdt gjengen på tå heile uka. Viktigast var sjølvsagt å være på tå i treningssituasjonane, og det vart opprettholdt et bra treningsnivå gjennom heile uka. To kampar blei også gjennomført på gode grasmatter, og sjølv om det blei to tap så viste Bergsøy seg fram med tidvis godt spel.

(Bildet; Onsdagsmorgenen blei det trent litt teknisk trening på et lite grasfelt nær Norlandia Hotell etter en morgenjogg.)

Tirsdag var det klart for den første kampen, og motstander var Gneist. Det skulle vise seg at dette laget var ganske kvikke i beina, og til pause låg Bergsøy under med 4-0. Et raskt mål, ei straffe, en corner og et gjennomspel. Bergsøy hadde nokre målsjansar i den 1.omgangen, men heva seg ytterligare i den andre omgangen. Gneist som var veldig effektive før pausen hadde også nokre sjansar etter pause, men klarte ikkje å scåre fleire. Derimot var det Frank Sverre Skorpen som kunne redusere til 1-4 etter målgivande frå Steffen Kvalsund. Daniel Hatløy hadde tidligare en identisk sjanse som keeperen såvidt fekk redda via stolpen. Alt i alt ei god gjennomkjøring der alle spelarane fekk prøvd seg.

(Bildet; Fredag var det kamp mot Jerv, og den blei spelt på denne flotte grasmatta.)

Fredag var det klart for en ny kamp, denne mot et av dei lokale topplaga. Bergsøy viste ingen respekt dei første 20 minutta av kampen og hadde nokre flotte raske angrep som burde ført til mål, men tiltross for sjansane sto det 0-0 i starten. Det skulle imidlertid kome et mål etterkvart, og det kom som følge av hardt press på keeper av Frank Sverre Skorpen. Frank snappa op keeperens dårlige pasning og sende i vei et skudd som gikk i stolpen, på returen satte Preben Hestad ballen imål. Sjølv om heimelaget hadde ballen endel så var Bergsøy lenge det farligaste laget, men to raske innlegg skulle snu kampen til deira fordel før pausen. Det siste av dei to måla var et heldig mål der ballen gjekk ping-pong både gjennom og via forskjellige bein i perfekt bane for heimelagets spelarar.

Med store treningsmengder i beina var det heimelaget som hadde mest krefter utover i kampen, men den andre omgangen endte likevel 1-1. Bergsøy sitt mål blei kriga inn av Knut Petter Sævik, en fin prestasjon. Frank Sverre Skorpen som fekk gult kort i kampen på tirsdagen fekk to gule kort i denne kampen. Sjølv om heimelaget tilslutt vann fortjent så kunne det fort endt annaleis om Bergsøy hadde klart å utnytta sjansane dei hadde tidlig i kampen.

(Bildet; Det vart delt ut prisar, og keeperane Toni Sandanger og Arve Kvalsvik fekk kvar sin kule caps.)

På treningane under treningsleirane dei siste åra så har det blitt en tradisjon å ha en 3lagsmodell med cup for å få opp konkurranseinstinktet og vinnarvilja. Vinnande lag får også en premie, samt at toppscåraren og turneringas beste også blir premiert. Vinnande lag iår vart lag nummer 1 med Frank Sverre som kaptein, lag nummer 3 med Preben Hestad kom på en andre plass mens lag nummer 2 med Jarl Åge Wågsholm som kaptein kom på en 3.plass. Preben blei turneringas toppscårar med 19 mål, 8 av dei i den siste kampen som turneringas svakaste iogmed at den ikkje gjorde utslag på tabellen. Bak seg hadde Preben scårarane Knut Petter Sævik og Daniel Hatløy som begge endte på 11 mål, Frank Sverre Skorpen endte på 10 og Steffen Kvalsund endte med 9 mål. Kvar spelar leverte inn en lapp med et namn på, og resultatet av turneringas beste spelar blei uavgjort mellom Frank Sverre Skorpen og Preben Hestad som begge viste gode takter.

(Bildet; Vinnarlaget på 3lagsmodellen. Magne Havnen, Frank Skorpen, Anders Hoff, Alexander Tarberg, Daniel Hatløy og Kjetil Paulsen.)

Laget slapp unna dei største skadene iår, men Kjell Alfred Otterlei og Arve Kvalsvik måtte stå over fredagens kamp med skader. Preben Hestad sto over tirsdagens kamp.

Reknar med dei fleste hadde det artig iår. Litt startproblem var det med treningstider og avstand til bane og sentrum, men det ordna seg raskt. Skryt skal også bussjåføren ha, som ikkje bærre var tolmodig med gjengen på vei nedover - men som også stillte opp som keeper på trening og ivrig ballhentar. Trond Paulsen tok også en tur innom for å hjelpe til på treningsfeltet, der trenar Tom Beddari i tillegg hadde hjelp av Tage Beddari og Kristian Berge.