Tekst og bilder:
Inne-KM 2003
#Bergsøy 1 gikk videre fra den innledende runden, mens Bergsøy 2 ble slått av Hødd. Overraskelsen i Herøyhallen var at Volda ble slått ut av Flø, mens det skjedde en større overraskelse i Giskehallen der Godøy slo ut Ålesund. Lag som er vidare til fagerlihallen er dermed Bergsøy, Hødd, Flø, Langevåg, Godøy, Norborg, Spjelkavik og Skarbøvik.


(Bildet; Bergsøy 1 gikk videre til sluttspelet. Rune Frantsen, Roy Igesund, Frank Sverre Skorpen, Johnny Moltubakk, Kim Vågeskar, Børge Remøy, Lars Conradi Andersen og Per Ståle Nykrem.)

Rune Frantsen scora heile 9 mål i Herøyhallen, mens Bjørn Ove Strand (Sæbø) og Christian Storvik (Volda) haddde begge 10 mål. Det skal bli spennande å sjå om Bergsøy klarer å hamle opp med dei andre laga i Fagerlihallen. Bergsøy 1 sine resultat; Brandal 2 - Bergsøy 1 1-11, Hareid - Bergsøy 1 2-6, Bergsøy 1 - Åheim 10-0 og Bergsøy 1 - Sæbø 1 15-2.

Sluttspel i Fagerlihallen

Bergsøy kom til sluttspelet som en av outsiderane. Det vil seie at egentlig så hadde ingen forventa at Bergsøy skulle klare å kome til finala. Vi hadde altså ikkje det store presset på oss. Den første kampen møtte vi Godøy, et lag som hadde slått ut Ålesund.Godøy låg bakpå og satsa på kontringar, noke som ei stund såg ut til å fungere bra. 1-0 til Godøy, Kim blei finta vekk og spelaren kunne sette ballen i ope mål (bildet under). Rune Frantsen tok ansvar og utligna til 1-1 etter at Bergsøy hadde hatt ei opning prega av inneffektivitet. Men Godøy fekk rom å springe i når Bergsøy mista ballen på vei frammover. Kim var borti skuddet som kom, men ballen enda oppe i krysset og 2-1 til Godøy. Per Ståle hadde ei fin vending og scåring til utligning 2-2. Rune fekk også oppleve å få rødt kort, men dommaren var snar med å beklage, å tok opp det gule istadenfor. Det såg ut til å bli et skuffende uavgjort resultat mot et lag vi burde vinne over. Men 7-8 sekund før slutt fekk Kim tak i ballen, kasta ballen til Johnny Moltubakk som sneig seg på tvers mot høgre forbi en flokk med Godøyspelarar og satte ballen imål i siste sekund. Godøy protesterte, og Bergsøy måtte få bekreftelse på at målet var godkjent. Det vart det, og Bergsøy vann den første kampen 3-2.Neste kamp var mot Skarbøvik, som hadde imponert med en knusande seier over Langevåg. Og vi såg ut til å gå mot et kjemperesultat. Roy, Per Ståle og Frank Sverre bidro til at vi etterkvart kom opp i en tidlig 4-1 ledelse. Et av måla kom som følge av at Lars Conradi Andersen blei dragt ned av Skarbøvikkeeperen, og Frank Sverre satte inn den påfølgande straffa.Men Skarbøvik våkna idet Bergsøy sovna. En 4-1 ledelse blei snudd til et 4-6 resultat. Mangel på konsentrasjon, og dårlig spel i ei altfor lang periode. Dommaren gjorde nokre avgjerande feil, men Bergsøyspelarane gjorde også store feil ved å tenke mer på dommaren enn på spelet. Vi vakna mot slutten, Frank Sverre kunne vende og sette inn 5-6 målet. Same Frank var åleine med keeper i siste minutt. Men det blei tap, og Skarbøvik gikk tilslutt vidare til finala der dei tapte 5-6 mot Hødd.Tiltross for skuffelse mot Skarbøvik så ville vi slå Langevåg. Roy Igesund satte inn et fint mål oppe i nettaket etter ei godt gjennomført kontring før Langevåg reduserte. Kampen var jamn lenge, før Bergsøy var oppe i 4-2. Rune hadde scåra to fine mål, eine på et frispark som gikk tverrlegger inn, og det andre på et skudd i motsatt hjørne. Roy kom rett fra benken å banka inn sitt andre i kampen han også. Liten konsentrasjonssvikt av Rune gjorde at Langevåg fekk redusere til 4-3 som blei sluttresultatet.

Bergsøy kom på en delt tredjeplass i Innandørs-KM. Resultatmessig ei godt gjennomført turnering. Hødd viste i Fagerlihallen at dei var det beste laget, men vi skulle gjerne våre laget som skulle gitt dei litt motstand i ei finale. Det skjedde ikkje denne gangen.

Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::