Tekst og bilder:
Romjulscuppen 2003
#Det var igjen klart for en spennende Statoil cup 27.12 og 28.12 i Herøyhallen. Både Bergsøy og Hødd stillte med publikumsvennlige old boys lag. Bergsøy med "Bergsøy 1981", opprykkslaget som spelte i den nest høgste divisjonen. Elles stillte Bergsøy to A-lag og ett juniorlag. Andre lag iår var Tjørvåg, Moltu, Gjerdsvika, Gursken, Brandal og Flø.

Laga delast opp i to puljer. I pulje A finnes Bergsøy 1981, Hødd Old Boys, Bergsøy 2, Flø, Moltu og Gursken. I pulje B finnes Bergsøy 1, Bergsøy JR, Brandal, Gjerdsvika og Tjørvåg.


(Bildet; Juniorlaget spiller mot Tjørvåg, som iår var krydret med talentfulle Lars Ivar Moldskred og Oddmund Vaagsholm.)

Profiler
Publikum er på plass for å underholdes, og sjølv om dette egentlig er en cup for lag og ingen samansette lag som det foreksempel finnes på Grendacupen på Hareid, så hadde den iår også sine profiler. Ifjor husker vi at Jan Åge Fjørtoft stakk av med pokalen. Bergsøys A-lag som så ofte før har vunnet- hadde dermed noke å hevne. Men det var et godt nivå på årets lag. Også Brandal stillte sterkt med tidligare BIL-keeper Martin Løseth som sisteskanse. Spissane Morten Moldskred som spelar på Ålesund og Stig Haugland (Hødd) skulle sørge for at måla gikk den rette vegen. Også Arild Sundgot (Lillestrøm) spelte på Brandal. På Tjørvåg hadde Oddmund Vaagsholm (Follo, ex-BIL) og Lars Ivar Moldskred (Hødd, Ex-BIL) og Bergsøys Kristian "Tittan" Berge danna et lag sammen med Tjørvågs storscårar Preben Hestad, også han har spelt på Bergsøy. Gjerdvika stillte også sterkt iår. Teknikarane som ofte før har vist at dei kan spele fint innendørs skulle heller ikkje skuffe iår, men vil pokalen bli henta? Gursken med teknikaren Anders Vaagen i spissen kunne også overraske. Bergsøy 2 var venta å være sterke, mens det var usikkerheit om dei to Old Boys laga og Juniorlaget kunne måle seg med favorittane. Flø og Moltu var som outsidere å regne iogmed at dei andre laga iår såg ut til å være sterke.

Utenomsportslig
Iår som alle år må Gjerdsvik-publikumet hyllast. Bedre publikum skal en leite lenge etter. Jubelen er større når Gjerdsvika får innkast enn når Bergsøy får mål. Elles var det iår diskusjoner rundt regelværeket. Bergsøy 1 nytta seg av keeperen på Bergsøy 2 etter at Frank Haraldsvik blei skada. At mange lag hadde spelarar som ikkje hadde særlige forbindelser til dei gjeldande A-laga var også en utskeielse som opprinnelig ikkje var tenkt. Elles var arrangemanget nok engang gjennomført flott med fin stemning og gode kamper.Gruppene
Bergsøy 1 vann den eine gruppa mens Bergsøy 2 vann den andre gruppa. Ville det bli Bergsøy 1 mot Bergsøy 2 i ei eventuell finale? Bergsøy 2 gjorde det bra, ikkje minst fordi at de spelte uten innbyttere ganske lenge. Mons Arne Kvalsvik imponerte med å scåre et tosiffra antall mål i turneringa. Mons blei den klare toppscåraren i årets Statoil Cup. Bergsøy 1 blei slått av Brandal i den innleiande gruppa med 3-2. Brandal lykkast med å få ned tempoet, samtidig som spissane var effektive og Martin Løseth i buret var som en panter. Gjerdsvika slo Brandal, og dermed var Bergsøy gruppevinnar i det som såg ut til å være den tøffaste gruppa. Begge Old Boys Laga og Juniorlaget skulle ryke ut tidlig i turneringa. Men alle fekk vist litt av sine styrker. Bergsøys juniorer fekk imponere publikum med teknikk, men over ei 20 minuttsperiode vart det desverre ofte taktikk og rutine som kom seirande ut. Bergsøys Old Boys gjeng hadde rutine i massevis, og var nære på å slå Gursken. Gamlegjengen viste fram ballkontroll og fint spel som ikkje mange kan i den alderen. Hødd Old Boys hadde desverre ikkje mykje å stille opp med i den sammenheng.Sluttspelet
Bergsøy 2 møtte Tjørvåg. En spennande kamp som kunne gått begge veier. Ti sekund før slutt avslutta Bergsøy et angrep, redning førte til kontring- og kontringa førte til mål. Tjørvåg slo ut en av dei hardaste konkurrentane. Bergsøy 1 møtte Moltu. Heimelaget hadde ingen store problemer med å gå videre. Gjerdsvika og Brandal gikk også videre og dermed var det klart for semifinale.

Bergsøy 1 møtte Brandal. Brandal hadde et tidlig overtak og gjorde Bergsøy frustrerte, men Bergsøy ville ikkje tape nok en kamp for dette Brandallaget. Da rytma kom inn i laget hadde Bergsøy vunne 7-3. Tjørvåg møtte Gjerdsvika, og tok en tidlig 3-0 ledelse. Gjerdsvika kom tilbake- men blei straffa for dei tidlige baklengsmåla.

Årets finale blei Bergsøy 1 mot Tjørvåg. Og det blei ei dramatisk finale med to røde kort. Det blei ingan fartsfyllt affære, og ingen målrik heller. Johnny Moltubakks tidlige scåring skulle vise seg å være kampens einaste. Bergsøy stakk av med pokalen.

I Bronsjefinalen stillte Brandal uten innbyttere, og Gjerdsvika fekk en lett match.

Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::