Bergsøy Fotball Heimeside


Tekst og bilder:
Tur til Skottland
#Endelig et lyst hode som koblet at våre norske vikinger skulle på nytt tokt, å banke Skottland, i fotball denne gang!! Ballen (les; diskusjonene), ble lagt død, og alle kastet seg begjærlig rundt forslaget. Fotball er sammensveisende det vet alle, og her har vi et eksempel som noen kan gjøre til etterfølgelse:

Ryktebørsen er en klubb med tidligere Bergsøyspillere som har holdt sammen siden 7 års alderen! Gjennom spill på banen, vennskap utenfor banen, har båndene blitt uslitelige og det kuliminerte med at en klubb ble stiftet etter at karrierene ble lagt på hylla. Totalt 15 medlemmer er i klubben hvor de fleste bor i Herøy fortsatt, men med noen fjernmedlemmer som har dette som en viktig del av sin kontakt "heim"!


(Bildet: Dette var et av måla med reisa. Norge møter Skottland i stemningsfull atmosfære.)

Omsider kom reisedatoen og Gutta på Tur ble et nytt begrep. Vi hadde omsamling på Vi(a)gra, hvor Oslo gutta og Ålesundern ble innlemmet i den 11 manns store troppen.


(Bildet: Slike turer skaper gode minner.)

Vi reiste sammen med mange andre kjente fjes fra store deler av Sunnmøre, hvor bl. annet Klubben Real fra Ålesund samlet mange tidligere "kjendiser". Fra Herøy kom store fotballnavn som Knut "Legenden" Teige, Jack "Vippen" Pettersen og Per "Kula" Worren. Senere ble det stor diskusjon rundt dette med opphavet til Start vippen, da Helge Skuset, en ikke ukjent journalist og fotballspiller, snappet denne med seg til Sørlandet og gjorde den viden berømt. Visste dere ikke at denne ble utviklet av Bergsøy!!??

Glasgow var neste stopp, og vi kom frem til strålende solskinn, og vi installerte oss temmelig kjapt på hotellet. Vi ordnet pund og tørste struper ble lesket med mineralvann og annet.. Vi kan slå fast med det samme! Skottene var et utrolig folkeslag!! Overalt ble vi stoppet og ønsket lykke til, og store som små viste en utrolig gjestfrihet. Vi ble påspandert på bar, og folk oppsøkte oss for en prat. Vi var noe usikre på dette, siden vi har hørt mye om Hooligans osv., men dette er nok mer utbredt i England, så derfor kunne vi ikle oss Norske skjerf, drakter osv. uten at dette ble ubehagelig.

Siden vi reiste på torsdag allerede fikk vi mye ut av turen, hvor vi blant annet fikk en omvisning på et Whisky destilleri, med dertil lunch og Haggis.


(Bildet: Utanfor whiskeyfabrikken.)


(Bildet: Whisky tur bilde 2.)

Glasgow er kjent som motebyen i UK, og det er mange muligheter for å kjøpe både det ene og det andre. Det aller fleste hadde denne gang helt andre prioriteringer. Turen ble en kaskade av fliring og morsomheter, og magemusklene ble satt under press.


(Bildet: Kampdagen var kommet..)


(Bildet: Mc'Lars og Mc'Tonny i godt slag)

Den store kampen nærmet seg, og Hampton Park ble inntatt. En utrolig atmosfære og trøkk fra 55 000 mennesker. 6000 Nordmenn bidro til å gjøre sitt. Kampen var ikke den helt store, og Riise gjorde noen bra innkast... Panzer Hagen ble raskt adoptert, og var Norges beste. Siden kampen er avblåst for noen uker siden, skal vi ikke dvele lenger ved den, bare konstatere at vi vant, men var veldig fattet etter dette. Tror at de fleste var temmelig utladet og med tidlig avgang kl.0700 var det mest fristende med bingen.


(Bildet: Kunne 43000 skotter være nok til å stoppe fremadstormende vikinger?)


(Bildet: 6000 nordmenn heiet Norge fram til 1-0 seier over Skottland)


(Bildet: Gjengen er på plass for å heie)


(Bildet: Gutta ser at Norge gjennomfører en god taktisk kamp.)


(Bildet: Reiseleder Gunn Skuseth under kampen.)

Hjemturer er slik som hjemturer er, en nedtur. Lett skjelvende i en lavmælt forsamling. Imidlertid så synker inntrykkene inn etter hvert, og man oppdager hvor fantastisk privilegert man er som har så gode kompiser og hvor verdifullt dette er.


(Bildet: De norske spillerne takker de reisende for støtten.)

Følgende lagsoppstilling:

KEEPER: Fred Hansen
FORSVAR: Raymond "STOKE" Leine, Ingemar Goksøyr, Loyd ”ROCCO” Kleppe, Endre Riise
MIDTBANE: Halvard ”HØDDERN” Ulfstein, Lars Ove Almestad, Tonny Pettersen, Per Arne Aarvik
ANGREP: Hogne Worren, Kenneth Pettersen
HJEMMEVÆRENDE RESERVER: Tom Beddari, Roy Aalmestad, Henning Solem, Nils Roger Paulsen

Motto: Best uten ball, på byen!!