Tekst og bilder:
Treningsleir i Sverige
#Årets gjeng: Trond Paulsen med familie samt Gulikk Kjelstadli m/familie pluss Gudmund Hopen.
Kim Vågeskar, Anders Hoff, Vegard Sævik, Martin Molnberg, Oddbjørn Seljeseth, Karl Bjarte Vike, Roy Igesund, Christoffer D Nilsen, Frank Sverre K Skorpen, Steffen Kvalsund m/dame, Knut Peter Sævik, Kai Henning Higraf, Kjell Alfred Otterlei, Knut Lied, Anders Per Wågsholm, Mons Arne Kvalsvik.


Ifjor var vi som kjent på Danmarks-tur, men denne gangen måtte vi teste ut eit anna naboland. Sverige, nermare bestemt Skærhamn i Tjørn litt nord for Gøteborg var plassen vi endte på. En plass med fint vær og fine baneforhold.

Skærhamn sentrum som låg en 20 minutts spasertur frå vårt bofelt var en fin liten sommarplass med hundrevis av båter lagt til kai. Brygga er nok det som trekker mest folk, og litt rart var det kanskje at det ikkje fantest større og meir butikker enn det der var. Det blei med andre ord ingen shoppingtur av det store. På bildet under er et lite glimt av korleis vi budde, det kan minne litt om vårt eige kulturhus. Det var en treningshall med ei glimrande grasbane rett utanfor døra. I øverste etasje budde spelarane fordelt på tre rom, i andre etasje var spisesalen med ypperlig mat mens det i første etasjen var en utslitt gymsal, nokre garderober og et treningsrom som var nedestøvet.Grasbanen vi brukte å trene på 2 økter daglig var av ypperste klasse. En stor bane med et treningsfelt på enden. Rett bak låg også en grusbane, men denne brukte ikkje vi. En normal dag for oss var morgentrening 0945-1130, lunsj 1230, trening igjen 1630-1750 og middag enten 1800 eller 1900.Iogmed at treningsmeng og avstand til sentrum var store så blei det ofte tid til å site igjen på hovedfeltet. Kortstokken blei flittig brukt, samt et billjardbord som desverre manglet en fullstendig kø å spele med. Det vi var litt heldige med var at det skjedde endel rett utanfor døra vår denne uka. Søndag spelte storlaget IFK Gøteborg mot dei lokale heltane Skærhamn. IFK vann enkelt 6-0, men stemningen var god og tillskuerne var på plass (bildet under). Onsdag var det også cirkus med kameler. Tirsdagen før hadde vi hatt fri ettermiddagsøkta for å ta en tur til Gøteborg på shopping. Vi rakk 4 timer før det stengde. Fredag avsluttet vi med en samlet middag i Skærhamn sentrum på "Den flytande resturang".IFK Gøteborg er å rekne som svenskenes Rosenborg. Vi burde kanskje være på autografjakt, og ettersom dei både trente og åt på same plassen som oss i 2 dager så burde det ikkje ha våre det store problemet. Steffen Kvalsund måtte imidlertid sikre seg et verdifullt minne. Diallo, den tidligre gode Lillestrøm-spissen som også var ei periode i Vålerenga var målet. En LSK supporter fekk drømmen oppfyllt :)Gjengen endelig på plass i Sverige, og da er det trening som står på spel. I mangel på så utrulig mange aktiviteter var handbak et tidsfordriv. Her Vegard Sævik og Oddbjørn Seljeseth.En gang blei alle samlet på den mest poppulære plassen for en felles middag. Fra venstre; Obba, Anders Per, Frank, Chris, Anders, Mons.Og for å ete opp maten trengte vi litt tyngre skyts:) Kjellstadli og Hopen.Problemet med å ta bilder er at det skjer somregel i ikkje-sportslege øyblikk. Her er Roy og Frank Sverre i gang med kveldskos.Det var kanskje ikkje så lett å kome tilbake til "hotellet" etter å ha ete så mykje mat. Her tar Mons seg en liten kviletur på en vennlig sel.


Endel spelarar på utstilling utanfor idrettshallen..


Roy og Anders på det mest rutinerte A-rommet.


Einaste paret som var med på turen. Steffen og Julianne.


Seinare på kvelden, Roy og Steffen. I bakgrunnen Mons, Knut og Kai Hennig.


Etter en lang treningsleir er det ikkje unormalt at heimturen kan bli slitsom. Her er et eksempel.


Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::