Mathias Pettersen
#
Hall Of Fame

En stor Bergsøylegende

Hovedstyreformann Mathias Pettersen sto i spissen for festkomiteen som sørga for den hjertelige velkomsten til laget som i 1980 kom tilbake til Fosnavåg etter å ha sikra opprykket til det nest høgste nivået i Norge.

-"Om eg ikkje beit naglar, så dreiv svetta av meg som om eg sjølv skulle vore ute på bana. Fyrst etter å ha fått stadfesta resultatet tre plassar, forstod eg at vi hadde vunne kampen og var i 2.divisjon." (Mathias Pettersen)


Bilde 1


Bilde 2


Bilde 3


Bilde 4


Bilde 5Hovedstyreformann er berre ei av mange roller Mathias Pettersen hadde i Bergsøy. Gjennom fleire tiårs engasjement hadde Mathias våre innom dei fleste roller. Det står skrevet slik i en artikkel:

Pettersen har vore aktiv i Bergsøy i 30 år, både som spelar og oppmann. Han har gjennomført forbundet sitt toppleiarkurs. Vidare har Pettersen vore leiar av det frilynde ungdomslaget og med i styret for Herøy Kulturhus. Han er innvald i kommunestyret for Arbeiderpartiet. Pettersen er også fylkeskontakt for den Norske Kreftforening, med ansvar for innsamlingsaksjonane. Pettersen har med andre ord ei omfattande røynsle som organisasjonsmenneske


(Bildet: Matias Pettersen, Gulikk Kjelstadli og Tom Beddari i 2007 borte mot Godøy)

Mathias har vore Daglei Leiar i BIL Fotball. Ved ansettelsen var det sagt at Bergsøy i lengre tid hadde hatt ønske om å finne en som kunne avlaste dei frivillige. Valget fall på Mathias som då sto som ansvarlig for 230 aktive på fotballbana i tillegg til dei 100 personane i det faste tillitsmannsapparatet. Arbeidsoppgavene til Mathias ville då være Sportslege og økonomiske, tilrettelegging, oppfølging, styrer og møter.


(Bildet: 09.04.2007. Mathias Pettersen ytterst til venstre ved sida av Tom beddari og Gustav Pettersen.)

Mange har nok minne om at Mathias vaska spelardraktene i fleire år. Mange spelarar leverte drakter og henta drakter i huset nær K Fylling. Det store engasjementet til Mathias satte spor, og det viste seg også i alt han tok vare på - kva også Bergsøy betydde for han. Han hadde tatt vare på ein stor del av Bergsøy sin historie, mykje som trulig hadde gått tapt i mange andre hender. Det har våre en ære å fått sett på det Mathias tok vare på, og fått tatt vare på det til ettertida.(Bildet: Mathias Pettersen og Arne Arnesen ser på kamp.)


Fra grunnleggelsens dager og frem til 1970 har vi scannet og lagret mange hundre dokumenter som gir et grundig innblikk i Bergsøy si historie. Alt dette har vi arkivert på DOKUMENT-SIDA.(Bildet: Bergsøy Turn og Atletforening, berre en av mange hundre siders scanning for å bevare all historikken Mathias Pettersen tok vare på.)Kampreferat

Kampreferat info


Kampreferat som inneholder bilder


Godt kampreferat uten bilder

:: HISTORIKK.com ::