06.09.1953 - Nørve

Olav Bigseth, Aksla

Lied Boka

Lied Boka

I 3.divisjon står det store slaget mellom lederlagene Herd og Bergsøy på Nørve søndag. Etter tabellstillingen har de to lagene spilt svært jevnt i høst, og Herd som nå kan stille fulltallig vil nok sette mye inn for å kunne dra ett hakk ifra motstanderen. Kampen endte med et sikkert 5-0 resultat til hjemmelaget. Ålesundlaget var også det klart beste laget i begge omgangene og viste godt spill og pent posisjonsspill. Men også Bergsøy gjorde et godt inntrykk og gikk inn for å spille fotball, noe som dog ikke alltids lyktes like bra. Dertil hadde laget for ujamn besetning.

Bergsøy åpnet i eit hardt tempo og spilte jevnt med Herd første kvarteret, men så fikk Herd bedre tak på spillet og scåret to raske mål. Det første ved SKulstad, mens det andre satte en Bergsøyspiller i eget mål. Herd øket så til 3-0 senere i omgangen. Bergsøy sine sjanser var mer spredte og mindre farlige. I den andre omgangen hadde Herd taket på spillet som for det meste foregikk på Bergsøy sin banehalvdel, men Bergsøy spilte sikrere etter at Jon Ertesvåg ble trekt fra indre høyre og ned til senterhalfplassen. Herd scoret to ganger i denne omgangen.

Bergsøy fann seg til å begynne med ikke tilrette på den store banen, men etter pausen gikk det bedre. Jon Ertesvåg var Bergsøys klart beste spiller, som aspirerer sterkt til en plass på kretslaget. Ola Goksøyr var best i løperrekken. Best på Aksla var indre høyre Harald Lunde og høyre half Jarle Rødsethol.