27.05.1967

Tynes, ÅFK

Harald Torset debuterte som keeper

Tabell og lag

Bergsøy måtte reise heim uten poeng etter at laget tapte 2-1 for Rollon denne lørdagen. Det såg imidlertid lovende ut for Bergsøy etter den første omgangen, men det var heimelaget som tok over etter pausen. Rollon kunne lett ha scoret flere mål etter sidebytte.

Bergsøy tok kommando tidlig i kampen og når laget kom inn i Rollon sitt målområde var det alltid farlig. Spesielt brillierte innertrioen Asbjørn Myklebust, Knut Teige og Kjartan Fagerlund i denne perioden. Men det var Rollon som scoret først. Klemmetsen fekk en ball på 16 meteren og overrasket keeper da han brende av, og ballen smøg seg inn via stolperota og inn til 1-0.

Bergsøy kom tilbake og snart sto det 1-1 ved ytre venstre Oskar Wåge. Et skudd fra 10 meter snek seg inn i vinkelen bak keeper Lilleheim. Før dette hadde Bergsøy også et stolpeskudd som hadde fortjent bedre skjebne. Rollon holdt på å ta ledelsen i en god periode i løpet av omgangen, men Løvolds nikk strøk over tverrleggeren.

I den andre omgangen startet Rollon friskt og allerede etter 1 minutt hadde Rollon gått opp i 2-1 ledelse. Det var Holen som kom seg igjennom i midten og satte ballen i mål frå kort hold. Det holdt på å lykke også kort tid etterpå, men da ble skuddet litt til side for mål frå 5 meters hold. Bergsøy hadde nokre skumle kontraangrep, men ble skumlere midtveis i omgangen men fann ikkje veien til nettmaskene. Mot slutten forsøkte Rollon å øke ledelsen, men de gikk alltid et skritt for langt og forsvarerne fikk klarere.

Teknikeren Asbjørn Myklebust var et hakk over sine lagkamerater denne gangen, og laget spelte fin fotball iallfall før pause. På midtbanen spelte Kjartan Fagerlund godt, og Knut Igesund var den beste forsvarsspilleren. Debutanten i mål, 17 år unge H Torset klarte seg godt.

På rollon var mitsbaneparet Løvold og Christensen best, og i angrep spelte Holen og Klemmetsen en god kamp. N.Furnes best i forsvaret. Tynes frå Ålesund dømte godt.