24.08.1969

Robert Haagensen fra ÅFK.

Tabell og lag

Vestlandsnytt

Bergsøy åpnet best og hadde to store sjanser det første kvarteret. Den ene gangen reddet forsvareren på streken, mens den andre gangen plasserte keeperen seg så godt at Asbjørn Myklebust sitt skudd fra 6 meter havnet i keepers fang.

Midtvegs i omgangen fikk gjestene overtak, og Svein Løvold utnyttet smart et forsvarsglipp og gjorde 1—0. Bergsøy fikk etter hvert 1 stand litt av hvert retning Rollon-buret, og fem minutt før pause forserte Fagerlund vekk fra sitt frimerke, og et par andre spillere i samme slengen. Fra 16 meter brente han løs en skru ball i knehøyde — avgjort dagens mål.

Sekundene før pause holdt Rollon-kapteinen Roar Pedersen på å gi sitt mannskap føringa på ny, men skuddet mislyktes. I andre omgang åpnet heimelaget best nok en gang. En åpen sjanse blei misbrukt etter 10 minutter. Også 1 denne omgangen kom Rollon sterkt i midtperioden, men begge lag hadde sine tilbud som ble avverget ved godt forsvarsspill eller misbrukt.

Mot slutten presset Bergsøy sterkt, og 10 minutt før slutt skallet Oskar Waage over keeper, før en forsvarer brukte handa for å redde. Asbjørn Myklebust gav ikke Rollon-keeperen den minste sjanse på straffesparket. Tre minutter før full slutt trygget samme farlige skytter seieren med en ny fulltreff.

Det var en jevn og ganske god kamp i et riktig publikumsoppgjør. Rollon sitt lag var jevnt, kondisjonssterkt og med ganske bra teknikk. Skulle noen framheves, kunne det bli Nærø som midtback og lagkapteinen Pedersen lenger framme  på banen.

Bergsøy sitt lag er også jevnt og uten svake punkter. Et pluss til Knut Igesund i de bakre  rekker, og til Kjartan Fagerlund lenger framme. Det var lagets årsbeste seriekamp. God dommer i en ikke altfor lettdømt match var Robert Haagensen fra ÅFK.

Bergsøy sørget for å bevare litt av spenninga om mesterskapet, ved at de reduserte Rollons forsprang til 3 poeng (to poeng pluss målforholdet). I praksis betyr dette at Rollon kan avgi tre poeng, mens Bergsøy tar fullt hus uten mer enn gjennomsnittlig tomåls-seire i hvert fall.

Rollon møter Vigra borte Spjelkavik og Sykkylven heime. Bergsøy tar sannsynligvis fullt hus mot Volda og Stranda heime, mens det er lite trolig at de tar full pott på Valdervoll. I bunnen er Stranda fortapt. Vigra og Volda er ille ute.