Asbjørn fri, men dommeren blåser av kampen

Kampbilde

Kampbilde

Kampbilde

Kampbilde

Hele 1100 mennesker hadde funnet veien til den fine grusbana i Fosnavåg (søndag 3.mai) da hjemmelaget skulle spele sin aller første 3.div kamp. Kampen ble spillt i fint vær, og det ble vist meget godt spill. Molde opnet med å score allerede etter 4 minutt. Svein Kanestraum lobbet over Bergsøykeeper Bjørn Prytz. Bergsøy fikk sin første sjanse etter 10 minutt, men Moldekeeperen fikk taket på ballen. Bergsøy viste i 1.omgang at de kan matche lag som Molde i spill og sjanser. De presset i store deler, og etter 14 minutt kom utligningen. Sveinung Frøystad forserte fram på høgrekanten, lurte av en back, og satte ballen bak Moldes keeper til 1-1.

Det var en scåring som fikk humøret opp. Fra ytre høyre posisjon mottok Sveinung Frøystad ballen fra midtbanen og driblet av to mann mens han stormet fram mot dølinja. I stedet for å legge inn i sentrum skar han rett inn mot målet, driblet av nok en forsvarer og lyktes å smette ballen mellom beina på MFK keeper Helge Solemdal som ellers gjorde en solid jobb.

(Bildet; Bergshorn spilte før kampen)

Etter dette var det endel sjanser til begge lag, men uten resultat. I 2.omgang startet Molde knallhardt og presset Bergsøy på defansiven. Bergsøy klarte aldri å vise det spelet de hadde i 1.omgangen. Gang på gang kom Moldes spillere mot Bergsøyforsvaret, men de ble stoppet på 16-meteren. Banens beste var Kjartan Fagerlund som atter engang viste at han gjør meget stor nytte for seg. Knut Teige var plaget med halsesyke.

Hos Bergsøy spilte hele forsvaret en solid kamp. Backene var pålitelige uten at noen direkta stakk seg ut, og i mål var Prytz patent. Lagets bestemann var likevel Kjartan Fagerlund på midtbanen, som sammen med Moldes Erik Brakstad, også midtbanespiller, var banens beste. Klar ener i BIL-angrepet var ellers målscåreren Frøystad. Hos Molde var også Brakstads eldre bror Torkild solid som midtstopper, en jobb han hadde sammen med Otto Trøttingsdal. Moldes angrep var den svakeste lagdel.

God dommer ar Bjarne Hoff fra Langevåg. Og grusbanen var over forventning.

(Bildet; Bergsøys første mål i 3.divisjon nokon gong. Sveinung Frøystad scorer på Moldes keeper, mens midtback Brakstad ser bekymret etter ballen)

Laget; Bjørn Prytz (keeper), Jostein Myklebust, Knut Igesund, Odd Berge, Ronald Moen, Oskar Waage, Kjartan Fagerlund, Knut Teige, Sveinung Frøystad, Jack Pettersen og Asbjørn Myklebust.
Reserver; Johannes Nørvåg, Sigmund Paulsen, Gunnar Kjelstadli, Kjell Nørvåg, Jan Karlsen Myrhol. Jostein Myklebust var skadet. Andreas Kvalsund kom inn på backplass i 2.omgang