Fra album

Avisutklipp

Fra album

Kampreferat

For Bergsøy sin del var dette ett av tidenes mest bedrøvelige kamper sett både i den tid og i ettertid. Bergsøy på toppen av tabellen kunne med siger ha ordnet en luke som langt på vei hadde gitt store opprykksmuligheter, istedet var det bunnlaget Aksla som overrasket alle og ordnet hjemmelagets første hjemmetap på 3 år - våren 1972.

Det var vanskelige baneforhold som får ta noe av skylden, og etter målsjansene burde nok Bergsøy tatt alle poengene. I tillegg spilte Aksla sin keeper johnny Nilsen en veldig stor kamp, og ja han var ofte heldig men også veldig dyktig i feltet. Etter bare to minutter var han allereie i sving etter at Jack Pettersen sendte av garde ein markkryper. Like etter var Jack frammpå igjen med eit skudd som gikk i tverrleggeren. Men dette skulle ikkje bli Bergsøy sin dag.

Etter 20 minutter sto det 0-1. Roger Haugen small til på direkten etter eit innlegg, og ballen går imål frå 12-14 meters avstand nesten helt oppe i krysset. Og selv om Aksla ble bedre etter dette var det flere ganger at publikum trodde Bergsøy skulle utlikne. Bortelagets keeper vartet opp med den ene redningen etter den andre. Han fikk ikke mindre å gjøre like etter pausen ettersom Bergsøy gikk ut i høgt tempo, men det var likevel bortelaget som skulle få det neste målet. 0-2 kom etter at Johs Nørvåg såg ut til å ha kontroll, men Toffa Nilsen var frammpå og satte ballen imål.

Bergsøy gav ikkje opp, og Knut Teige reduserte midtvegs i omgangen fra hjørnet av femmeteren etter at Bjørn Myklebust hadde gjort det emste av arbeidet. Men Aksla la seg godt bak i forsvar, og Bergsøy makta ikkje å komme igjennom forsvarsmuren. Fred Frantzen skøt bare millimeter utenfor fra 25 meter, og senere var han helt igjennom men ble avblåst for frispark i en situasjon der dommeren glemte at det finnes noe som heter fordelsparagraf. Frantzen hadde også senere en mål i nettet, men dette ble korrekt avblåst for hands.

Det var et skuffet publikum som gikk hjem etter tapet. Knut Igesund i forsvaret var den beste, mens Fred Frantzen og Bjørn Myklebust var de som gjorde mest ut av seg fremmover. Hos Aksla var det mye kjeftbruk og usportslig spill, og dommer Terje Olsen burde slått hardere ned på dette.