Trond Paulsen (50,85,88), Knut Igesund (64)

16.august 1981 - Bergsøy Stadion

Per Berge fra Goma

600 tillskuere

Bergsøy har fått en ny sjanse til å berge plassen i 2.divisjon. Fire mål har laget aldri scoret før i 2.divisjon, og det er verdt å merke seg at Bergsøy har scoret 6 på de to siste høstkampene hjemme mot Steinkjær og Tromsø.

Tromsø mente nok dei hadde full kontroll i løpet av den første omgangen, og dei hadde også ledelsen ved halvtid. Tromsø tok ledelsen etter ti minutter da laget fikk frispark på hjørnet av 16-meteren. Einar Walsøe var høgt oppe og headdet ballen i mål. Så mange flere store sjanser var der ikke, men endel halvsjanser var det. Den andre omgangen var en helt annen kamp, og resultatet førte Tromsø ned i nedrykksgjørma. Bortelaget kommenterte også banen som like stort mareritt som 2.omgangen, et myrområde mer enn en fotballbane etter all nedbøren på sunnmøre ble det sagt. "Tre mål i løpet av en kamp? Det har jeg vel ikke maktet siden jeg spillte på småguttelaget. Har aldri oppleved noe lignende i A-sammenheng", sa Bergsøys jubelgutt Trond Paulsen.

Verkstedsarbeideren i Fosnavåg har en helt egen evne til å finne skuddstyrken på høstparten. Ifjor husker vi scoringen mot Tornado.
-"Nå sej jeg det ikke som en umulig oppgave å ta poeng borte mot Glimt neste helg", fortsatte Paulsen.

Bare fire minutter etter pause scoret han utligningsmålet med et hardt lureskudd fra 16-meter. Deto siste scoringene kom i slutten av kampen (85. og 87.minutt), 3-1 på et lignende skudd som 1-1 målet, og 4-1 på et knallhardt skudd fra 7-8 meter etter innlegg av Jarle Myking.
Midt i omgangen , i det 64.minutt, scoret Knut Igesund på en hedding. Hans første scoring iår.
"Jeg angrep ballen med hodet og fikk en støvel i ansiktet idet jeg headet. Bortsett fra et skrubbsår er alt iorden med meg."sa Igesund etter kampen.

Tromsø stilte med følgende lag: Roald Jan Pedersen, Svein Arne Olsen, Tor Pedersen, Truls Jenssen, Tore Nilsen, Trond Steinar Albertsen, Sigurd Dale, Jan Ivar Jensen, Per Mathias Høgmo, Trond Gunnar Nilsen, Einar Walsøe