Fred Frantzen (2) og Trond Paulsen (62)

29.08.1981 - Bergsøy Stadion

Knut Nesbø og Per Arne Aase (Begge Molde)

1100 tillskuere

3.minutt var det gått da midtbanespilleren Bjørn Myklebust fanget ballen og fikk ideen å friske opp gamle ytreløper-ferdigheter. Han lurte unna en mann, forserte kjappt på høgre, innlegget traff prikk. Fred Frantzen satte ballen imål.
(Bildet over er ifra Vestlandsnytt, og viser situasjonen tidlig i kampen der Fred Frantzen får sikta inn 1-0 scåringa)

Åge Hareide svarte med et fremstøt på si side. Men moldes største sjanse var da keeper Nørvåg i kvass motsol fikk hjelp av Svein Arne Møler med å forsvare føringen. Molde hadde mest av spillet, men Bergsøy hadde mest angreps-effekt før pause. Knut Igesund manns markerte Åge Hareide gjennom hele kampen, og gjorde sin oppgave utmerket.
(Bildet over er ifra Tidens Krav utgave 31.august 1981)

Molde virket bestemt på å forandre resultatet etter pause. Det første kvarteret var mot Bergsøymålet. Knut Nesbø var alene gjennom, men skøt utenfor. Så kom Bergsøy på en tur, og ble ulovlig stoppet. Frantzen tok frisparket i skrå posisjon frå høgre. Det ble Trond Paulsen som skaffet seg småsyndens forlatelse for litt mye ballbehandling før pause. Knallhardt imål uten sjanse for keeper. Åge Hareide og Jan Fugleseth var playmakere på Moldes lag, men Bergsøy hadde en god kamp. Bård Ottesen spillte godt, og junior Gullikk Kjelstadli var gull verdt bak i forsvar. Knut Igesund var som vanlig general akterut. Og også framover, frå Kjartan Paulsens teknikk og overblikk til Bjørn Myklebust sin aldri-gi-opp-fight, var det bra.
Ikke rart at trenerparet Prytz-Myklebust synest det var artig å oppleve at opplegget ble fulgt med så bra forståelse og heit vinnarvilje.