Kampreferat 1988:

Sykkylven - Bergsøy 0-2 (0-1)

Lars Ove Almestad (26 min) og Are Blindheim (64min)

Lars Ove Almestad

Bergsøy spelte nok en overbevisande kamp fredag då laget vann den vanskelige bortekampen mot Sykkylven. Bergsøy gjenomførte kampen på en flott måte, og hadde stort sett kontroll igjennom heile kampen. Laget tok dermed tilbake tabeltoppen på bedre målforskjell enn Brattvåg. Heimelaget hadde en del halvsjansar i startfasen, men etter kvart kom det løpssterke BIL-laget suksessivt sterkare og tok over på midtfeltet. Forsvaret spelte kompromisslaust, og vann dei fleste duellane. Særlig Gullik Kjelstadli ser ut til å være i fin form etter å ha vore plaga med småskader i det siste. På midtanen kontrollerte Lars Ove Almestad, Trond Paulsen og Tony Petteresn fint, og BIL skapte mange sjansar i denne omgangen. I det 26.minutt var det klart for 1-0 til Bergsøy. Ikkje uventa var det lagets toppscårar Lars Ove Almestad som var manen bak scoringa. Vanligvis har det vore grunna gjennomspel, men denne gongen tok han saka i eigen hand og starta med ballen på eigen banehalvdel. Han fossa forbi motspelarar og satte ballen imål bak keeper Kjell Dimmen. Flott enkeltmannsprestasjon!

Også i andre omgang var det Bergsøy som var det førande laget. Etter 15 minutt ut i omgangen var det klart for 2-0. Are Blindheim såg at keeper Dimen var feilplassert, og fra langt håld sende han av gårde en lobb som gikk bak en forfjamsa heime keeper. En overbevisande siger som gjerne kunne vore større.