Bergsøy Stadion

Sindre Reite, Kurt Magne Berge.

Erik Mørkeseth,

: 3; Endre Tjervåg, 2; Henning Solem, 1; Mathias Raknes.

Bergsøybacken Per Arne Årvik var Fosnavåg sin gladaste gut igår kveld. Ti minutt før full tid på stillinga 2-2 fekk Årvik skikkelig dreis på eit skot frå 18-meters hold, og ballen fauk inn i hjørnet bak ein fortvilt Langevågkeeper Tom Veddegjerde. Dei tre poenga som dette skotet førte til har på nytt ført Bergsøy inn i tetkampen i divisjonen.

Spelesmessig var det langt ifrå ein god kamp, feilpasningane florerte og kampen blei ført i eit oppjaga tempo. Bergsøy skulle imidlertid kome godt igang, og det hadde gått berre sju minutt idet laget var oppe i 1-0 leiing. Raske Henning Solem førte opp i stort tempo på venstreflanken, og innlegget framfor mål var det lagkaptein Endre Tjervåg som kom stormande til og banka i hjørnet. Et flott mål. Langevåg skulle utlikne ei fem minutter før pause etter passivt forsvarsspel av Bergsøy. Ronny Fiskarstrand fekk lobba over keeper Longva til 1-1.

I andre omgang kom Langevåg best igang, og leiarmålet kom etter god kjemping. André Fylling drog seg forbi eit passivt Bergsøyforsvar, og scora sikkert. Bersgøy utlikna halvveis i omgangen. Ei pasning frå Årvik nikka Solem vidare til Endre Tjervåg. Tjervåg dribla av ein forsvarar før han satte ballen i nettet. Og med Årvik sitt flotte punktum på dagen så ordna Bergsøy tre gode poeng.

Eit anna Kampreferat

Bergsøy fekk ei fin avsluttning på vårsesongen da dei tok alle poenga mot Langevåg i Fosnavågen sist fredag. Det var ein rotette kamp, men Bergsøy skal ha ros for at dei aldri gav opp. Det var sterkt av laget å kome tilbake for så å avgjære kampen mot slutten. Det var gjestane som såg ut til å ville mest både i den første omgangen, og et stykke ut i andre omgang. Bergsøy tok ledelsen tidlig, men utlikninga til 1-1 var venta - og kom kort tid før pause.

Langevåg tok ledelsen 2-1 i det 62.minuttet, og det var muligens dette som måtte til for at Bergsøy starta i innsjå alvoret. samtidig satte trenar Prytz inn både Lars Ove Almestad og Børge Hansen. Dette skapte meir fart i Bergsøyangrepa, angrep som Langevåg tidligare hadde hatt god kontroll på. Det tok ikkje lenge før laget var tilbake i kampen med si 2-2 scoring. Endre Tjervåg hadde en fin prestasjon der han dribla av ein forsvarar og satte ballen imål, ein sjanse skapt av ei pasning frå backen Årvik. Og så kom den største jubelen idet Årvik sjølv fekk avgjære. Han fossa fram frå backplass og skaut et ganske så uventa skudd. Skuddet endte i hjørnet til 3-2, og herifrå og ut kontrollerte Bergsøy inn resultatet.

Trass i sigeren var det ingen stor kamp av heimelaget. Laget ser ut til å ha noko problem med formasjonane, og særlig er det lite konstruktivt på midtbanen. Det var også svært sjeldant at laget kom seg rundt på kantane. En bør benytte seg meir av kantane for å utnytte løpskapasiteten til spelarane som Solem og Almestad. Dagens mann blei naturlig nok Årvik, men pluss også til Solem som skapte endel med sine friske og raske forseringar. Endre Tjervåg var ein viktig mann med sine to mål. Hos Langevåg likte vi best Mathias Raknes.