Nordøy Gras

Tommy Ingebrigtsen

Alf Furland

Spelarpoeng: 3: Geir Sandnes, 2: Jan Ove Austnes, 1: Arild Kvalsund

Bergsøy tok tidlig ledelsen på Nordøy Gras ved Frank Sverre Skorpen etter 5 minutters spel. Geir Sandnes var arkitekten til dette måla, og også fleire andre av måla som skulle kome. Idet Jarl Åge Vågsholm økte til 2-0 berre tre minutter seinare var det kanskje eit godt teikn på at dette kunne bli ein målrik kamp.

Sjøl om det var ei sjokkopning for heimelaget så var det nok viktig at reduseringa kom allereie etter 12 minutter ved Eirik Åkre. Og idet Lars Petter Haram utlikna på ein retur til 2-2 etter 22 minutter så var laga like langt. Og dette holdt seg til pause. Det var ei underhaldande omgang med dårlig forsvarsspel og presist angrepsspel.     : To av kampens store spelarar Geir Sandnes og Arild Kvalsund

Om den første omgangen var spennande og artig så skulle den andre omgangen bli heilt vill. Syv mål ble servert til publikum. Bergsøy satte inn angriparen Arild Kvalsund som viste seg å være ein kald fisk framfor mål. Først avslutta han etter eit veggspel, og deretter lobba han rolig over ein sjanselaus heimekeeper etter å ha blitt vakkert frispelt av Geir Sandnes. Nok ein gang var Bergsøy oppe i tomålsledelse. Nok ein gong skulle Bergsøy gi frå seg ledelsen, og det var dei raske Austnesbrødrene som sto for mykje av dette. Først reduserte Jan Ove Austnes, før innlegg to gangar fann Per Jarle Fjørtoft som gjorde at stillinga var 5-4 til heimelaget.

Med 10 minutt igjen av kampen var nok engong Arild Kvalsund frammpå. Først utlikna han til 5-5, og deretter skaut han nesten rett ifrå avspark i tverrleggaren og over. Her kunne Bergsøy tatt heim sigeren med litt bedre marginar. Men det skulle ikkje gå Bergsøy sin vei, men derimot veien til spelande trenar i Ha/No Kenneth Ulla. Han satte inn det avgjernade straffesparket i det 88.minuttet som gav heimelaget ein 6-5 siger. Eit høgst uvanlig resultat i dagens fotball.