Frank Sverre Kopperstad Skorpen

13.06.2003 kl 1830 - Spjelkavik Stadion

Svein Ivar Aarskog, Vartdal

(Bildet; Laga står klare til avspark før kampen)

Det var ikkje store presset på Bergsøyspelarane før kampstart, dei fleste hadde nok forventa at heimelaget skulle vinne. Vi ville motbevise akkurat dette, men igjen skulle det vise seg at vi ikkje makta å gjennomføre det vi hadde planlagt. Spjelkavik tok en tidlig ledelse som var det Bergsøy trengte minst av alt. En corner blei bokset ut, men returen endte i bakken og stusset inn i lengste hjørne. En kjempestart for heimelaget. Døballer skulle vise seg å ha ei sentral rolle, for vi blei aldri rundspelt. Likevel må det seiast at Spjelkavik var meir aggresive og at Bergsøy skapte veldi lite frammover i løpet av kampen. 2-0 kom ikkje lenge etter. Linjedommeren markerte at Kim Vågeskar hadde holdt ballen utanfor 16-meteren, og dommeren dømte frispark. Svært få forsto den avgjørelsen. Muren vår gikk i stykker og frisparket endte imål. På 3-0 viste vi igjen at vi må skjerpe oss på cornere etter at den laveste mannen i feltet fikk hedde ballen fritt imål. Og 4-0? Straffe som Kim var såvidt borti, men endte i nettet. Dommeren mente Martin dyttet en spiller overende. Enkelte meiner at spilleren berre feiltimet et opphopp..

(Bildet; Martin Molnberg på vei frammover)

Det var ganske bittert å gå til pause med 0-4. På stillingen 2-0 kom vi oss lengre fram på banen og hadde nokre farligheite. Knut Peter Sævik som starta som einslig spiss kunne hedde ballen inn i tomt bur, men bommet (på ballen) da ballen kom for kjappt på. Martin Molnberg kom frammover og hadde et skuddforsøk, men keeperen blei egentlig ikkje satt på nokre prøver. Lars Conradi måtte ut ei stund med skade, men kom heldigvis på beina igjen å spelte ut kampen. Vegard Sævik var tilbake på høgrebacken, mens Martin Molnberg var på venstre og Arve Leine midtstoppar. På kantane kom aldri Steffen Kvalsund og Roy Igesund rundt forsvaret eller til avsluttningsmuligheter. Sentralt hadde Karl Bjarte Vike, Christoffer Dalstrøm Nilsen og Frank Sverre Skorpen nok å ta tak i mens Knut Peter Sævik på topp skulle springe på alle baller som kom.

(Bildet; Kampen er over- Bergsøy er tredje sist på tabellen.)

Det blei ikkje like mange mål etter pausen, i det heile tatt var det lite sjanser sålenge det ikkje var en døball inn i bildet. Oddbjørn Seljeset som kom inn å gjorde sin første kamp i Bergsøydrakta, fekk slått et innlegg som Christoffer Nilsen gjorde et skuddforsøk på. Ballen gikk til utspel. 5-0 kom på et innkast som blei stusset inn i feltet. Ballen blei kriga i mål fra kort avstand. Men ikkje lenge etter kom iallfall et mål i "den rette enden". Og Bergsøy sitt mål var også dagens fineste. Frank Sverre skrudde ballen opp i nermeste kryss på et frispark, og ble straks byttet ut for Marvin Kopperstad. Fint punktom for hans del, men målet blei kun en fattig trøst idet Ha/No gikk forbi oss på tabellen og Hareid tok et steg lengre vekk. Kun Aksla og Stordal er nå bak oss, å Aksla kjem til Fosnavåg i neste runde...

Dommeren kom litt i fokus også i 2.omgang. I 1.omgang følte vi at det blei lett frispark mot oss, men i 2.omgang fekk han også vise fram litt feilvurdering av en offsidesituasjon. Frank Sverre gikk ut av offside å var klart ikke med i spillet. Anders-Per kom på løp bakfra å var på vei rundt på kanten. Linjedommeren løfta flagget å dommeren blåste. Frank Sverre fikk gult kort tidligre i omgangen for munnbruk, den gangen etter at dommertrioen oversåg en klar hands.