Ragnar Åmot

110 tillskuere

: 2 poeng; Johnny Moltubakk
: Frank Sverre Skorpen

110 tillskuere fekk sj en kamp som svinga voldsomt. Bergsøy såg ut til å ha full kontroll etter å ha gått opp til 2-0 etter 21 minutt. Men da Ørsta tok tak i kampen og tok ledelsen 4-2 i det 62.speleminutt så såg det ut til at bortelaget skulle stikke av med alle poenga.
-"Det vart endel hawaii fotball. Vi gjorde en fin første halvtime, men så fall laget sammen. Utilgivelig når vi leiar 2-0 fem minutt før pausen. "

(Hjelpetrenar Lars Ove Almestad i Tom Beddari sitt fråvær.)
Torden og lyn slo til rundt stadion, og dei fleste hadde forlatt tribunene idet Bergsøy kom med sluttspurten. Frank Sverre K Skorpen hadde hovedrolla i begge måla som redda poeng, først med ei fin hedding som ordna 4-3 før han prøvde seg på et langskudd som Karl Bjarte satte inn returen på. Ørsta kom til nokre sjanser dei første 30 minutta av kampen. Et frispark traff stolpen, og keeper Knut Erik Håheim hadde ei flott eihandsredning som hindra mål aleine mot en angripar. Knut Erik kunne ikkje lastast for nokon av måla imot denne dagen, og spelte godt i fråværet av Frank Haraldsvik og Vebjørn Sjåstad som begge var skadd.

Bergsøy tok ledelsen etter 12 minutt da Frank Sverre Skorpen fekk servert et innlegg av Steffen Kvalsund på pannebrasken. I denne posisjonen er Frank Sverre en av dei beste i divisjonen til å sende ballen i mål, og keeper klarte ikkje å hindre at headdinga gikk hardt oppe i nettet. Bergs¯y var inne i ei god periode, og Per Ståle Nykrem kunne øke ledelsen etter å putte inn et hardt lavt innlegg fra Anders Vaagen som kom seg rundt på sida. Steffen Kvalsund var nære p  punktere kampen med et skudd som gikk stang ut, men laget sÂg likevel ut til  ha bra kontroll idet Christoffer Nilsen og Johnny Moltubakk storspelte sentralt p midtbana.

Johnny slo fleire tunellar mens Christoffer herja og kjempa tappert. Heile laget såg desverre ut til  ikkje halde oppe tempoet meir enn i 35 minutt. Ørsta kom meir inn i kampen og var spessielt farlige p døballar.

Kai Henning Leira kunne etter 40 minutt sette ballen i mål fra kloss hold etter først å ha hatt tid til å fått kontroll over ballen med et godt førstetøtch. Og om 2-1 målet var en skuffelse like før pausen s var 2-2 veldig dårlig for sjølvtilliten. Jan Kjetil Holen sørga for dette målet etter 43 minutt av den første omgangen. 2.omgang starta i et sløvt tempo. Muligens hadde det fuktige været noko å seie på at spelarane virka litt tafatte. Enorme regnbyger kom skyllande ned før lyn og torden skremde vekk dei fleste av dei oppmøtte publikummarane. Iallfall var det f som trudde at det var verdt å følge med på resten av kampen etter at ørsta hadde gått opp til 4-2. Knut L Barstad satta ballen kontant i mål etter en corner der markeringa glapp, før Hallgeir Aam etter 62 minutt kunne springe fra Bergsøyforsvaret og sette inn 2-4.

Det var ikkje mykje som skjedde offansivt for Bergsøy i denne perioda, men Per Ståle Nykrem var nære på å sette inn sitt andre for dagen. Han blei imidlertid så pressa aleine med keeper at han ikkje fekk fyrt av skuddet. I 2.omgang kom også flaumen til stadion. Torden og lyn slo til i nærheita mens både spelarar og publikum blei søkkvÂte. En del av publikum tok den sikre vegen heimatt, mens andre satte seg i bilane sine. Spelarane måtte derimot forsette. Trenar Tom Beddari var ikkje til stades under kampen grunna bryllup, men Lars Ove Almestad og Rune Frantsen tok likevel ansvar på benken og tok likegodt og bytta ut tre mann samtidig for å oppnå en sluttspurt.

Inn kom Anders Per Vågsholm, Tommy Remøy og Jarl åge WÂgsholm og satte fart på angrepet. Ørsta starta  trekke seg bakover, og det skulle straffe seg. Etter først  ha skapt og bomma p nokre sjansar så såg det ut til  bli en slik dag der ingenting skulle gå vår vei. Men da det gjennsto fem minutt av kampen fekk Frank Sverre headde inn sitt andre mÂl for dagen p bakerste stolpe, og det gav fornya håp om poeng.

Tre minutt seinare fekk Frank Sverre ballen p spretten og fyrte av et duppeskudd, ballen traff oppe i krysstanga før den gikk i ryggen p keeper og trilla bortover linja i mål. Karl Bjarte Vike kom stormande foran to ørstingar og satte ballen i mål til 4-4.

Kampen var ennå ikkje over, ørsta kom 3 mot 1 aleine mot Marvin Kopperstad på slutten, men situasjonen ordna seg for Bergsøys beste. Seinare bomma Bergsøy på ope mål. Det var heilt klart en kamp som kunne g begge veiar. Linjedommaren fekk ogs hardt medfart etter  ha fått en flygande Anders Per over seg før dei begge trilla bortover løpebana. Dommarane dømte kampen godt, og gav gul kort kun til Jan Kjetil Holen fra ørsta.

Laget; Knut Erik Håheim, Marvin Kopperstad, Mats Inge Teige, Vegard Sævik, Karl Bjarte Vike, Steffen Kvalsund, Christoffer Nilsen, Frank Sverre Skorpen, Johnny Moltubakk, Anders Vaagen, Per Ståle Nykrem.
Innbytte; Anders Per VÂgsholm, Tomy Remøy og Jarl åge WÂgsholm kom inn i 2.omgang.