ca 400 tillskuere

: 2; Johnny Moltubakk.
: Rune Frantsen

Kampreferat

Alt låg til rette for en spennande kamp etter at Bergsøylaget hadde lagt til kai på Godøya med båt. Været var strålande, publikum møtte opp, supportergjengen "Godøy-veggen" laga liv på tribuna med flagg og sang, mens speakeren prata om fast og laust og gav dei oppmøtte forskjellig å smile av. Kampen sett fra Bergsøys synsponkt starta også bra. Med fokus på å unngå baklengsmål så låg laget godt i formasjonen som var diskutert på forhånd, mens det blei satsa på raske kontringar frammover. God prating og stor innsats gjorde at Godøy sleit med å finne en vei igjennom bortelagets oppstilling, mens Bergsøy såg ut til å få mer & mer kontroll. Nerven var stor, men så fryktelig med målsjanser var det ikkje. Per Ståle Nykrem ville ha straffe etter å ha blitt felt etter ei kontring, men dommaren sa nei. Johnny Moltubakk prøvde seg men traff nettveggen, mens andre skudd ikkje kom så nær. Mot spelets gang så skjedde da det som ofte skjer når lag med medgang møter et lag i motgang, et skudd skifta retning via ryggen til Lars Conradi og gikk i nærmaste hjørne til 1-0. Frank Haraldsvik i buret blei utmanøvrert. Dette kom brått på for et hardtkjempande BIL-lag, og BIL fekk ei dårlig periode etter dette. En spelar var igjennom men skaut over uten å ha full kontroll, men neste gang en spelar kom fri så sat ballen klistra oppe i det venstre krysset. Samme mann som scåra det første målet, og dermed 2-0 til pause.

(Bildet; Det blei en kamp med mange duellar, og Rune Frantsen var godt synlig)

Bergsøy kom tilbake rett etter pausen i sitt første angrep. Et frispark frå venstre endte på bakerste stolpe til Tommy Remøy som sentra inn i feltet til en umarkert Per Ståle Nykrem. Per Ståle satte ballen inn til ei viktig 2-1 redusering. Etter målet hadde Bergsøy ballen innad i laget i ca 25 minutt. Godøy var sjeldent over midtbana, men Bergsøy var også sjeldent inne i Godøy sin 16-meter. Godøy vart utspelt på midten, men dei hadde god kontroll i forsvar mot et Bergsøylag som ikkje kom til klare sjansar. Anders Vaagen prøvde å skru ballen i det lengste hjørnet, men skuddet gikk utanfor. Fleire prøvde seg med å gå frammover, men den siste pasninga blei endten for dårlig eller kom for seint. Mot slutten av omgangen bølga det litt meir, og Godøy kom på besøk litt oftare på BIL sin banehalvdel. Et frispark blei fista av Frank Haraldsvik opp i tverleggaren. Anders Vågen skulle få en sjanse til å utligne frå litt skrå vinkel, men satte den på keeper. Godøy gikk opp til 3-1 kort tid etter. Et frispark frå 25 meter blei trilla fram til en spelar som sto fri på 16 meter midt foran mål. Martin Molnberg felte spelaren som dermed fekk straffe, og straffa blei enkelt satt imål. Løpet var kjørt etter dette, og nok en gang måtte BIL gå av bana uten poeng. Laget ligg no nest sist på tabellen med kun Brattvåg under seg.

(Bildet; Godøys suportere laga ei stemning sjeldent sett i 3.divisjon.)

Ingen på Bergsøy spelte en dårlig kamp, alle kjempa for kvarandre og viste god innsats. Martin Molnberg låg nede for telling to ganger etter å trakka til i duellar. Frank Haraldsvik var sjanselaus på alle tre måla, mens Rune Frantsen, Tommy Remøy, Anders Per Vågsholm og Per Ståle Nykrem kriga seg godt inn i kampen foran en god bakre firer. Anders Vågen var flink på å springe på dei ballane som kom i bakrommet, men i andre omgang blei det litt mindre innvolveringer på dei offansive spelarane. Johnny viste fram teknikk og balanse som Godøys supportere også satte pris på, og Anders Vaagen var nok en gong den som jobba seg fram til mest målsjanser. Desverre lykkast det ikkje heilt offansivt, mens en igjen slepp inn tre mål. Med unntak av ei litt dårlig periode etter 1-0 scåringa så var vi spelesmessig et bedre lag. Godøy mente i likhet med Sykkylven (2 kampar sidan) at Bergsøy var det beste laget dei hadde møtt, men det hjelp lite på tabellplasseringa.

Laget; Frank Haraldsvik, Vegard Sævik, Karl Bjarte Vike, Martin Molnberg, Lars Conradi Andersen, Rune Frantsen, Johnny Moltubakk, Tommy Remøy, Anders Per Wågsholm, Per Ståle Nykrem, Anders Vaagen.
Innbytte; Steffen Kvalsund, Jarl Åge Wågsholm & Mats Inge teige.