Arve Leine

Tor Ove Myrseth,

65 tillsuarar

: 3; Frank Sverre Skorpen.

Bergsøy tok vare på årets siste mulighet for en bortesiger, og fullførte en sterk kamp på Spjelkavik si våte grasmatte. Spjelkavik hadde sjansen til å gå opp til 2.plassen på tabellen med siger, mens Bergsøy med seier ville øke sin sjanse betydelig til å halde seg i divisjonen. Dei fleste som hadde satsa pengar på denne kampen ville nok tru at heimelaget skulle være for sterke mot bunnlaget Bergsøy som kun hadde ett poeng på bortebane før oppgjøret. Dei samme personane, og heimepublikum på tribunen, trudde nok at Spjelkavik ville sikre inn en seier etter å ha gått opp i en 2-1 ledelse 65 minutter ut i kampen. Men Bergsøy som lenge har hatt marginar mot seg utnytta sjansane maksimalt denne gangen.
-"Såg du edderkoppen på doet Arvid?. "

(Mathias Pettersen hadde god tru på seier etter å ha sett en edderkopp. Et godt lykketegn, og edderkoppen fekk være ifred.)
Kampen opna litt usikkert, og med endel høge skuldrar. Spjelkavik var hurtige i sitt offansive spel, men kom ikkje til store avsluttningsmuligheter. Bergsøy kontrollerte bra bakover, og starta også å bite seg meir fast på midtbanen utover i omgangen. Skuldrane blei litt lavare, og laget klarte å halde meir på ballen. Det var på Spjelkavik si høgreside at Bergsøy fekk mest tid og rom på seg, og Jarl Åge Wågsholm fekk dermed ofte ballen ut på kanten i utfordringsposisjon.

Det er ikkje mange store målsjansar vi kan notere ned, men spelet var ofte bra heilt til den siste fasa av angrepa. Rune Frantsen testa skuddslegga si og sente ivei en susar over mål, men dei beste halvsjansane kom på corner. Desverre endte det aldri i gode avsluttningar på mål. 1-0 til Bergsøy var heller ikkje et resultat av sterke avslutteregenskaper, men Vegard Hillestad plasserte iallfall ballen bak i nettet etter et innlegg frå Frank Sverre Skorpen frå venstre. Vi misstenker at det var et dårlig forsøk på ei demping ved det tilfelle. Den beste Bergsøysjansen som ikkje endte i mål var det nok også Frank Sverre som sto for. Han brukte skudd og innleggsfinter fleire gangar på to spelarar som blei liggande og rulle på graset. Det påfølgande skuddet endte desverre over mål. En fin oppvisning av Frank, men mange Bergsøyspelarar inne i feltet ville nok helst sett et innlegg.

(Bildet: Per Ståle Nykrem på løp tversover banen.)

Det var ikkje ufortjent at Bergsøy tok ledelsen. Bergsøy var lenge det beste laget i den første omgangen, men mot slutten vakna heimelaget litt meir. Tonge skudd frå distanse kom i retning av Toni Sandanger, men han varta opp med gode redningar. Venstrekanten til Spjelkavik var også nesten heilt igjennom og skulle til å sende av ei avsluttning mot mål, men sleiva et skudd på Arve Leine. Cornarane var skumle også i denne enden av banen, men det blei aldri dei heilt store sjansane av dei. Det var mest langs bakken heimelaget viste sin styrke, og viste fram både tempo og flotte veggspel. Bergsøy sto imot godt defansivt, og gikk til pause med en fin 1-0 ledelse.

(Bildet: Jarl Åge Wågsholm med ryggen til, og Frank Sverre Skorpen.)

Vi frykta at Spjelkavik ville øke tempoet meir i den andre omgangen, og det slo til. Fra første spark i omgangen så blei Bergsøy pressa bakover. BIL tapte ballen raskt, og heimelaget gikk på hurtige angrep. Bergsøy sine to sidebackar blei ofte utfordra av tekniske og raske vingar, og blei også springande imellom når Spjelkavik fekk satt fart på pasningsspelet. Det låg et mål i lufta, og det skulle også kome 10 minutter ut i omgangen. Måten det kom på var typisk for Bergsøy sin motgang. Steffen Moltu var i løpsduell med en målkåt Peter Stivang på vei mot Toni Sandanger. Skuddet frå Stivang skifta retning idet Steffen slengte seg i forsøk på å blokkere skuddet, og ballen fekk dermed en perfekt høy bue over en liggande Toni Sandanger før den gikk imål.

Bergsøy satte så inn nye krefter i form av Christoffer D Nilsen som kom inn for Kjetil Paulsen. Kjetil sprang på uendelige løp og hadde gått tom for krefter på dette tidspunktet, ofte såg vi Kjetil langt oppe i angrep på djupe løp. Fem minutter etter byttet skulle det imidlertid kome et nytt mål til heimelaget. Nok en gang kom Stivang igjennom og kunne sende ivei et skudd mot Toni. Bergsøykeeperen fekk handa på ballen, men i likhet med utligningsmålet så ville ballen likevel ta seg en tur inn i mål. Steffen Moltu prøvde å springe for å hindre at ballen skulle trille inn, men rakk det ikkje.

(Bildet: Kjetil Paulsen sprang mykje i 1.omgang.)

Heimelaget hadde tatt over kommandoen på midtbanen og føringa i målprotokollen. Men Bergsøy svarte på tiltale berre to minutter seinare. En forsvarar feilberegna en høg ball, og Frank Sverre Skorpen var på plass for å snappe den for å så springe mot mål. Istadenfor et raskt skudd fekk vi igjen sjå den tidligare omtalte skuddfinta, og denne gangen var det både forsvararen og keeper som måtte bite i det sure graset. Frank fekk ei enkel avsluttning tilslutt i et tillnærma ope mål. Ei viktig 2-2 scåring litt mot spelets gang på dette tidspunktet.

Og Bergsøy skulle berre trenge en ytterligare sjanse for å avgjære kampen. Preben Hestad hadde ofte en vanskelig jobb på topp med å få kontroll på ballen, men 75 minutt ut i kampen fekk han kontroll på en viktig en. Deretter sente han den vidare til en Per Ståle Nykrem som var på løp inn i bakrommet. Med kontroll på ballen hadde Per Ståle kun keeper igjen å utmanøvrere, og vi fekk sjå nok ei fin og rolig avsluttning. Pers breisida ballen rolig inn ved det nærmaste hjørnet, og keeperen måtte sjå den gå forbi redningsforøket sitt.

(Bildet: Matchvinnar Per Ståle Nykrem jubler etter kampen.)

Bergsøy utførte nokre bytter siste ti minutta for å halde på ledelsen idet Spjelkavik på ny måtte starte å produsere sjansar. Det kom ikkje mange sjansar, men en var stor. Toni Sandanger fekk hendene på ballen og slo den til corner idet en spelar fekk tatt en volley i feltet. Viktigare var nok redningane som skjedde tidligare i omgangen før Bergsøy kom tilbake i kampen. Ved ett tilfelle vart Toni aleine mot heimelaget sin angripar, men Toni vann duellen med ei flott beinparade som holdt laget inne i kampen.

Heldigvis hadde ikkje Spjelkavik den samme uttellingen på sjansane som det Bergsøy hadde. En sterk lagsiger av Bergsøy, der alle jobba for kvarandre. Jubelen sto i taket etter årets einaste bortesiger, og dei andre resultata gikk også i fordel Bergsøy. Med poeng heime mot Stranda i neste kamp så er plassen sikra. Med tap vil laget derimot bli passert av Stranda og sannsynligvis rykke ned...

Laget: Toni Sandanger, Mats Inge Teige, Steffen Moltu, Arve Leine, Lars Conradi Andersen, Per Ståle Nykrem, Kjetil Paulsen, Rune Frantsen, Jarl Åge Wågsholm, Frank Sverre Skorpen og Preben Hestad.
Innbytte: Christoffer D Nilsen for Kjetil Paulsen. Steffen Kvalsund for Per Ståle Nykrem, Curt Åge Hauge for Preben Hestad, og Børge Remøy for Lars Conradi Andersen.