Bergsøy - Hødd 2-0 (1-0)

Knut Teige 2

Bergsøy Stadion

Bergsøy i NM 3.runde for første gang i klubbens historie Før kampen:

I morgon er det duket for en storkamp i Fosnavåg når Bergsøy får besøk av Hødd. Laga skal kjempe om retten til å spele 3.runde i NM. Vi kan love eit morosamt og spennande oppgjør. Teiges kamp da Hødd ble slått 2-0

Det ble Bergsøys kamp da Hødd ble slått 2-0 i Fosnavåg. Knut Teige headdet inn begge mål etter corner, og seieren var i skjønneste orden. Det var et stort publikum som fikk se Bergsøy gå til 3.runde for første gang, og håpet er at klubben får ny hjemmekamp i neste runde i slutten av juni.

Det var Bergsøy som slo ann tonen fra start når det gjaldt måltilbud. Omgangen var ganske jamnspelt, men det var sjeldant at Hødd kom til angrep. Bergsøy åpnet med et Teige-skudd etter fint frispel av Fred Frantsen, men skuddet gikk like utenfor. Deretter skøt Frøystad over fra 5 meters hald, så og si for åpent mål. Samme Frøystad hadde et skudd som Trandal i Høddburet berre klarte å halvklarere, og Jack Pettersen satte returen utanfor. Den einaste gode sjansen Hødd hadde i den første omgangen, og den eneste virkelig gode laget hadde hele kampen, kom da Kjetil Hasund dro seg fri på 16meteren. Skuddet til Hausnd gikk i nettveggen. Bergsøy sitt 1-0 mål kom tre minutt før pause. Jack Pettersen tok corner fra venstre og Teige nådde høyest og skallet i mål. Etter pause var det mer Bergsøy dominans. Kjetil Hasund hadde en mulighet for Hødd, men fikk ikke skutt. Bergsøy ble etter vår mening snytt for straffespark like etter, da Bjørn Myklebust ble felt uten tvil halvmeteren innenfor 16meteren. Dommeren valgte å legge ballen utenfor streken til frispark. Bergsøy spilte god fotball i denne perioden og presset Hødd på defansiven. Løperne til Bergsøy kom seg lett rundt på sidene. Før mål nummer to hadde imidlertid Hødd en mulighet da Roar Brevik hadde en gjestevisitt og skøt, men Johs Nørvåg reddet fint. 24.minutt ut i omgangen kom det andre målet, og det var dakapo av det første. Corner fra jack Pettersen fra venstre side, og Teige hang i lufta og skallet ballen imål. Stor stemning blant hjemmepublikum, og selv om Hødd prøvde å presse litt kom de ingen veg. Istedet var Bergsøy nære på å øke, men Ertesvåg fikk en tå på ballen da Frantsen var fri.

Bergsøy leverte en fin kamp, og meget god laginnsats. Knut Teige var eneren, Jack Pettersen og Rune Vike var gode på midtbanen, og i et solidt forsvar var et pluss til høgreback Eldar Zahl. Hødd hadde sin beste spiller i Knut Ertesvåg som midtstopper. Fremme forsøkte Kjetil Hasund, men fikk for lite hjelp. Kampen gikk under ypperlige forhold, og på årets beste Bergsøy bane. Dommer Robert Iversen kom godt fra det, med reservasjon fra nemnte episode om straffespark. Ett ekstra poeng er at Knut Teige neppe hadde spilt denne kampen om ikke båten han skulle fiske med hadde revet nota og måtte iland for å bøte. Eit lykkelig riv for fotballen på Bergsøy.