NM CUP 1997: NM 2.Kvalikrunde

Bergsøy - Volda 0-3

25.04.1997 - Huldalen

Terje Flytøren

Volda var forhåndsfavorittar til denne kampen, etter at dei hadde slått Brann2 på ein overbevisande måte. Men den første omgangen var sjansefattig, og ingen av laga klarte å komme i særlig scåringsposisjon.

I den andre omgangen starta Bergsøy friskt, og Lasse Mryhol burde nok ha sendt laget opp i leiing heilt i starten av omgangen. Pluttselig var han aleine med keeper inne ved straffemerket, men Volda sin keeper Tore Sørheim redda skotet med eit tigersprang. Istaden vart det då Volda som skulle vise seg mest effektive då dei tok ledelsen 12 minutt ut i omgangen ved eit skot fra Jan Ove Lange. Mest av alt var det nok ei feilberegning av keeper Trond Bø at dette skotet gikk inn. Bergsøy var ikkje underlegne, og pressa på for mål, og Rune Frantsen var nærme. Imidlertid var det Vidar Westad som skulle øke ledelsen med noko som godt kan vise seg å være årets mål i Huldalen. Han dunka ballen utagbart i krysset.

Heilt mot slutten blei det endelig avgjort idet Atle Driveklepp økte til 3-0 for Volda. Og da kan en ikkje seie anna enn at sigeren blei fortjent, men kanskje litt for stor. Best på Bergsøy var midtstopparduoen Arve Leine og Almestad, med pluss også til terrieren Rune Frantsen og Lasse Myrhol.